![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
İncir zamanı ![]() Süt mısırlarımız da olmaya başladı, sevilerek tüketiliyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Misirlar hibrit tohumdan mi? Siralar cok iyi dolmus. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Sayın Birnefestoprak; bir kaç yıl önce ziraattan tohumunu almıştım bu zamana kadar kendim çoğalttım. Hibrit olduğunu düşünüyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Paket içinde mi almıştınız? Standart tohumdu herhalde. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Açık tohumdu, çok az almıştım ve her yıl ektikce çoğalttım. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Bir zamanlar piyasa standardı olan tipik (ve oldukça güzel) bir yerli süt mısırı var, o olabilir. Sizdeki eğer hibritse, seleksiyon yoluyla stabilize edilmesi zaman alır. Elinizde tuttuğunuz koçanların sıra dolumu ve koçan uzunluğu çok iyi hakikaten. Bir de tavsiye (belki de zaten böyle yapıyorsunuzdur): Eğer mısır tohumu paylaşacaksanız, mümkün olduğu kadar çok koçandan tohum alıp karıştırdıktan sonra paylaşın. Kendiniz için ekerken de buna dikkat edin. Mısır, gen havuzunun daralmasına (ing. inbreeding depression) müsait bir bitkidir. Düzenleyen birnefestoprak : 21-08-2016 saat 17:33 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Mısırları koçanlarından ayırınca hepsini karıştırıp seneye öyle ekiyorum... Ama dikkatimi çeken şu tadı mükemmel süt mısır lezzetli kim yediyse lezzetinin çok güzel olduğunu söylüyor... tohumunu istiyorlar... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| birnefestoprak, tcm, telato |
|
|