agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni14669Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-07-2016, 17:48   #1
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Siyah bayrak çekiyorum

Son bir haftadır sanırım bahçem nazar çekiyor, her şey çok güzel giderken terslikler olmuyor değil hani.

- İlk olarak bağdaki bahçeme komşunun ineği girdi (Bilerek soktuklarını düşünüyorum açıkçası uyarmama rağmen bilerek hayvanı (aslında hayvan onun sahibi hayvana hakaret etmeyeyim) sokuyor.) İnek, domateslerin sırıklarını yıkmış, sakız kabaklarını yemiş ve oturak fasulyelerin yapraklarını yese üzülmem sökerek yemiş. Çok üzüldüm sinirlendim Şikayet ede ede sonunda ineği bağladılar.

- Kaplumbağa; kavun, karpuz ne varsa parçalayıp yiyor ilk zamanlar zahiyat azdı kafama takmıyordum ancak son günlerde azıttı karpuzları yiyor kaplumbağayı yakaladım ekilmeyen bir bağa bıraktım o yavaşlıkla nasıl geldiğini bilmiyorum 3 gün sonra tekrar zarar verdi

- Yılan; yalan yok zararının olduğunu görmedim ben bir kaç defa görmüştüm bana zarar vermediği için usul usul gitmesine izin vermiştim maalesef bağın sahibine korkmaması için söylememiştim ki ilk karşılaşmada hayvanı telef etmişler

- Bu olay dün gerçekleşti bağda patatesleri sökerken domateslerin arasında bir siyahlık gördüm ben kedi sandım hiç oralı olmadım sonra yanına yaklaşınca gördüm ki kedi değil kocaman bir siyah bir tavşan. Bamyaların boyları kısa olanlarını bir güzel yemiş. Biberleri, acı biberlerde dahil yemiş. Kovaladım filan gitti ancak tekrar telefon ettiler ki bağa gene gelmiş.

Benim bağ bağlıktan çıktı "hayvanat bahçesi" olarak ilan ediyorum

- Evimin yanındaki bahçemde de yol kenarındaki cherry domateslerimi koparmışlar kopartırken de domateslerin iplerini kesmişler domatesler olduğu gibi biberlerin üstüne yıkılmış.

Cidden çok üzüldüm bazı insanların elinden hiç bir şey gelmez üretemez ancak üreten insanı da zarara uğratmak adına ürettiklerini telef ederler...

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2016, 18:36   #2
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Siyah bayrak çekiyorum
Yılmak yok yola devam, Sayın dongyul.

Hayvanlara sözüm yok fakat bilerek, isteyerek insanlara zarar verenlere söylenecek çok şey var.

Neyse yine de insanlık bizlerde kalsın.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2016, 16:04   #3
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Alıntı:
...

...
Tüm yazdıklarının arasında bu cümleyi okuyunca rahatladım. İnsan hiçbir konuda aşırıya gitmemeli. Tuhaf insanlara, doğanın tuhaf oyunlarına ve gıcık ama masum(?) hayvanlara sinir olsak da hayat enerjimizin tümünü bunlara harcamamalıyız...

Biz iyi işler yapmaya çabaladıkça, ortaya çıkan tersliklerin sebebine takılmadan (biliyoruz sebebini çünkü; yapmak zor, yıkmak kolay olandır) inadına çabalayalım arkadaşım. Yok başka yolu...

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2016, 16:45   #4
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Tüm yazdıklarının arasında bu cümleyi okuyunca rahatladım. İnsan hiçbir konuda aşırıya gitmemeli. Tuhaf insanlara, doğanın tuhaf oyunlarına ve gıcık ama masum(?) hayvanlara sinir olsak da hayat enerjimizin tümünü bunlara harcamamalıyız...

Biz iyi işler yapmaya çabaladıkça, ortaya çıkan tersliklerin sebebine takılmadan (biliyoruz sebebini çünkü; yapmak zor, yıkmak kolay olandır) inadına çabalayalım arkadaşım. Yok başka yolu...
Sayın Mücevher Çalısı; Ne kadar güzel yazmışsınız insan asla aşırıya gitmemeli bende bunu fark ettim terslikler olabilir ancak yılmadan yola devam edersek her şey düzelir. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim ^^

- Bizim tavşan rahat durmuyor yakalayamadık koştuk ettik kaçıp gidiyor yakalasam uzak bir yere bırakacağım ancak yakalanmıyor. oturak fasulyelerin hepsini bitirmiş sapları kalmış

Bizim bağın baş ortağı oldu kendisi...

Name:  PicsArt_1469626407724.jpg
Views: 641
Size:  61.4 KB

Eski 29-07-2016, 11:34   #5
Ağaç Dostu

g.c.'s Avatar

Giriş Tarihi: 19-05-2016
Alıntı:
Siyah bayrak çekiyorum

Son bir haftadır sanırım bahçem nazar çekiyor, her şey çok güzel giderken terslikler olmuyor değil hani.

- İlk olarak bağdaki bahçeme komşunun ineği girdi (Bilerek soktuklarını düşünüyorum açıkçası uyarmama rağmen bilerek hayvanı (aslında hayvan onun sahibi hayvana hakaret etmeyeyim) sokuyor.) İnek, domateslerin sırıklarını yıkmış, sakız kabaklarını yemiş ve oturak fasulyelerin yapraklarını yese üzülmem sökerek yemiş. Çok üzüldüm sinirlendim Şikayet ede ede sonunda ineği bağladılar.

- Kaplumbağa; kavun, karpuz ne varsa parçalayıp yiyor ilk zamanlar zahiyat azdı kafama takmıyordum ancak son günlerde azıttı karpuzları yiyor kaplumbağayı yakaladım ekilmeyen bir bağa bıraktım o yavaşlıkla nasıl geldiğini bilmiyorum 3 gün sonra tekrar zarar verdi

- Yılan; yalan yok zararının olduğunu görmedim ben bir kaç defa görmüştüm bana zarar vermediği için usul usul gitmesine izin vermiştim maalesef bağın sahibine korkmaması için söylememiştim ki ilk karşılaşmada hayvanı telef etmişler

- Bu olay dün gerçekleşti bağda patatesleri sökerken domateslerin arasında bir siyahlık gördüm ben kedi sandım hiç oralı olmadım sonra yanına yaklaşınca gördüm ki kedi değil kocaman bir siyah bir tavşan. Bamyaların boyları kısa olanlarını bir güzel yemiş. Biberleri, acı biberlerde dahil yemiş. Kovaladım filan gitti ancak tekrar telefon ettiler ki bağa gene gelmiş.

- Evimin yanındaki bahçemde de yol kenarındaki cherry domateslerimi koparmışlar kopartırken de domateslerin iplerini kesmişler domatesler olduğu gibi biberlerin üstüne yıkılmış.

Cidden çok üzüldüm bazı insanların elinden hiç bir şey gelmez üretemez ancak üreten insanı da zarara uğratmak adına ürettiklerini telef ederler...
Hayvanların verdiği zararları(kaplumbağa-tavşan) biraz tebessümle okurken insanların cherry domatesinizin iplerinden ne aradığını çok merak ediyorum. Terbiyesizlik, ayıptır günahtır. Güzel görünür, göz hakkıdır al kopar ye 3-5 tane. Ne arıyorsun onları ayakta tutan ipinden.

Geçmiş olsun dongyul, uygun koruma yöntemi bulup, emeğinizi korursunuz umarım.

Şöyle bir şey buldum işe yarayabilecek, onun haricinde yakalanması en zor hayvanlardan biridir tavşan
https://turkish.alibaba.com/product-...228435939.html

Düzenleyen g.c. : 29-07-2016 saat 11:56 Neden: Ekleme
g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2016, 13:23   #6
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
...
Şöyle bir şey buldum işe yarayabilecek, onun haricinde yakalanması en zor hayvanlardan biridir tavşan
(2015 popular fashion design rabbit cage trap) "2015 popüler moda tasarımı tavşan kafesi tuzağı"...
Bu sitenin ürün yelpazesine hayranım

O tavşancık her ne kadar başka canlının emeğini sömürüyormuş gibi görünse de onun yaşam alanını biz ondan alıp sahip oluyoruz. Yani tabii tavşan ekip biçmiyor, normalde doğada kendiliğinden yetişen yabani bitkilere tav oluyor da şimdi açlıktan ölsün mü canım.

Tavşana kaç tazıya tut gibi oldu yazdıklarım lakin, ona da haksızlık etmiyelim. Hele ki Sevgili YeniGine'nin de dediği gibi yayruları varsa (kesin vardır) dişil (?) güdüleriyle ne yapıp edip tarlamıza girecektir. Evcilleşse iyi olurdu ama o işler bebeklikten başlar bildiğim bu yetişmiş...

Sonuç; "kaç tavşan kaç" kim tutar seni

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2016, 13:25   #7
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Hayvanların verdiği zararları(kaplumbağa-tavşan) biraz tebessümle okurken insanların cherry domatesinizin iplerinden ne aradığını çok merak ediyorum. Terbiyesizlik, ayıptır günahtır. Güzel görünür, göz hakkıdır al kopar ye 3-5 tane. Ne arıyorsun onları ayakta tutan ipinden.

Geçmiş olsun dongyul, uygun koruma yöntemi bulup, emeğinizi korursunuz umarım.

Sayın g.c; çok teşekkür ederim gerçekten bende o ipleri neden kestiklerini anlayamadım

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
(2015 popular fashion design rabbit cage trap) "2015 popüler moda tasarımı tavşan kafesi tuzağı"...
Bu sitenin ürün yelpazesine hayranım

O tavşancık her ne kadar başka canlının emeğini sömürüyormuş gibi görünse de onun yaşam alanını biz ondan alıp sahip oluyoruz. Yani tabii tavşan ekip biçmiyor, normalde doğada kendiliğinden yetişen yabani bitkilere tav oluyor da şimdi açlıktan ölsün mü canım.

Tavşana kaç tazıya tut gibi oldu yazdıklarım lakin, ona da haksızlık etmiyelim. Hele ki Sevgili YeniGine'nin de dediği gibi yayruları varsa (kesin vardır) dişil güdüleriyle ne yapıp edip tarlamıza girecektir. Evcilleşse iyi olurdu ama o işler bebeklikten başlar bildiğim bu yetişmiş...

Sonuş; "kaç tavşan kaç" kim tutar seni
Sayın Mücevher Çalısı; Tavşan meselesi de yakında çözülecektir umarım ^^ tavşan aşağı bağlarda evcil olarak bakan birisininmiş. Umarım sahip çıkıcaktır...

Etiketler
birnefestoprak, tcm, telato

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025