![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Sayın TCM merakıma tercüman olduğunuz için size, ayrıntılı cevabı için de sayın Dongyul'a teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
![]() ben teşekkür ederim ^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
|
Domates fideleri tünel seradaki asıl yerlerine ekildiler. - Çeşit olarak; tohum dağıtım etkinliğinden gelenler; TCM'den gelen patates yapraklı heybetli. Birnefestoprak'dan gelen San Marzona Lungo No: 2. İsmail Kuzucu'dan gelen iri salkım domates. Taşlıbahçeden'den gelen alakır domatesi - Hepsine çok teşekkür ederim aldığım tohumların hakkını verdiğimi düşünüyorum ^^ BT 1120 f1 domates Kuzeyköy f1 biftek domates. - Fidelerin ekilmeden ki durumları; ![]() - Fidelerin kök yapısı; ![]() - Fide aralıkları; ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
|
Annemin balkonda ve içeride yetiştirdiği çiçeklerden derlemeler... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
İlk fotoğrafta ki sanırım Paskalya çiçeği muhteşem bir görüntü maşallah diyeyim, kalanchoeler, nakkaş sarmaşığı ve laleler de çok güzeller, annenizin ellerine emeklerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2014
|
Sn Dongyul, siz gençleri dün tanıdım bugün bahçelerinizi dolaşıyorum. O ne düzen o ne emek,harikasınız. Paskalya çiçeğinden dün toplantıda konuşmuştuk, bugün siz fotoğraf koymuşsunuz. 1983 yılında Almanya'dan dönerken aynı renkte olanı getirmiştim, çok sevdiğim bir çiçekti, çok kişiye dağıttım ama şimdi kendi evimde yok. Enes'de varmış göderecek, ondan alamazsam sizden isterim. Bahçelerinize beğeni atamadım, daha boş olduğum zamanda tek tek dolaşacağım. Kolay gelsin, ürününüz lezzetli ve bol olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
-dongyul abicim toplantıda da söylediğim gibi fidelerin şahane ![]() ![]() Annenizin sukulentleride mükemmel paskalyadan bende de var ![]() ![]() Sabihas ablacımm sayfamda vardı ancak biraz gerideydi resimleri burada bir kaçı var istediğiniz vakit yollarım ![]() Bu geçen seneki hali ..inşallah dongyul ağabeyim bana kızmaz sayfasını işgal ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın akçabardak; çok teşekkür ederim biliyorsunuz çiçeklerin isimleri konusunda biraz özürlüyüm ^^ Alıntı:
Sayın Sabihas güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim ^^ Alıntı:
Senin çiçeklerinde maşallahı var çok güzeller ^^ |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu
|
Kolhrabi Sayın Lonicera'nın tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmış olduğu tohumdan yetiştirmiş olduğum fideler. Bu tohumunda hakkını vermiş bulunmaktayım. Sayın Lonicera'ya canı gönülden teşekkür ederim ^^ - Maalesef aynı şekilde Loniceranın paylaşmış olduğu berry Mix tohumlarını çimlendirmeyi başaramadım. ![]() ![]() ![]() ![]() Zencefil - Zencefiller pamuğun arasında bekletildi ve çimlendi saksılarına ekildi. Saksılarında 10-15 cm olduklarında asıl yerlerine dikilecekler. Zencefil bol gölge ve sıcak isteyen bir bitki ve maddi değeri yüksek bol vitamin deposudur. Ayrıca zencefil domateslerin, fasulyelerin arasına ekilebilir... Geçen sene yetiştirdiğim zencefil ^^ ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sevgili dongyul, titizlik, temizlik, düzen anneden geliyor kesin.. Ellerine sağlık annenizin.. Bayıldım çiçeklere, maşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Jakin çok teşekkür ederim anneme yazdığınız mesajı okudum çok hoşuna gitti, bana da bir sayfa açalım diye tutturdu ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2016
|
Bende sabırsızlıkla bütün sayfaları okudum çok beğendim. emeğine sağlık Allah yardımcın olsun. çok güzeller... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sözleriniz beni mutlu etti ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
|
Son zamanlarda beni çok mutlu eden tek şey Sayın Gilan'ın hediyeleri oldu. Çok uzaklardan gelen hediyeler hepside istediğim ama ulaşamadığım tohumlar gerçekten çok teşekkür ederim kendisine minnettarım ^^ Agaclar.net olarak gerçekten içten, samimi, kocaman bir aile olmuşuz... Tohumlar; - Heirloom italian sweet peppers sunset mix - Heirloom tomatoes rainbow's end - Bush french filet beans rolande - Tricolor bush beans gold, purple & green - Heirloom eggplants asian mix ![]() Çok teşekkür ederim ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
Domates fidelerindeki son durum. - Fideler aldı başını gitti, hava sıcak olduğunda seranın kapısını açıyorum ve ya dışarı çıkartıyorum. O yüzden yoldan gelen geçen herkes fideleri görüyor. Son 2 haftadır kapımı çalanın haddi hesabı yok. Domates fideleri satılık mı? Bir kaç kök verebilir misin? Cinsi ne? Doğal olarak bir kısmını geri çevirdim... Bir kısmını kendim için ayırdım bir kısmını da sattım. 42 tane SC2121 (50 kuruş), 10 tane kuzey köy, ve 20 küsür tanede cherry domatesi (1 tl) satmışım. (Kazandığım parayla sera örtüsü almayı planlıyorum.) - Geri kalanını gelen istek çok olunca dayanamadım erken olmasına rağmen yarın bağa ekmeyi planlıyorum. Yoksa benim elimde kalmayacak. ![]() - Domates fidelerinin viyolleri küçük gelince daha büyük saksılara almıştım. Sonuç saksılarda tomurcuklanmaya başladılar. Bu saksılarda küçük gelmeye başladı. ![]() - Saksıdakı kırmızı armut cherry domatesi tohumu tohum paylaşım etkinliğinde Sayın Akçabardak'dan geldi. Çok teşekkür ederim. - Yan dallar ve çiçek tomurcuğu. ![]() - Tünel seradaki domateslerde durum çiçek tomurcukları oluşturmaya başlamışlar hepsini sırık olarak yetiştireceğim için koltuk altı yan dallarını topladım ve çapasını yaptım. İlk gübrelemesinide Sayın Telato'nın hediyesi olan yarasa gübresi uygulandı. Çok teşekkür ederim ^^ - Domateslerin arasına kırmızı pancar dikmiştim maalesef sümüklü böceklere afiyetle yedirdim. ![]() - İlk çiçek tomurcuğu oluşturan Sayın Taşlıbahçe'den gelen alakır etlisi oldu. Çok teşekkür ederim. ![]() Düzenleyen dongyul : 10-04-2016 saat 09:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
|
- Yoncalar çiçeklendi. ![]() - Tünel seradaki oturak fasulyeler tomurcuklanmaya başladılar. ![]() - Biberle dışarı ekilmek için bekliyor. ![]() - Sayın Birnefestoprağın göndermiş olduğu Japanese giant red's çok güzel tadı var tohuma kalkması için bekleniyor ^^ ![]() - Erik aşısı tutmadı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
|
Bağa domates dikimi - Bağdaki otlar temizlendi, kazıldı, sıraları yapıldı ve domatesler dikildi. 6 sıra 120 adet kendi yetiştirdiğim SC2121 domatesi dikildi. Motor olmayınca her şey beden gücüyle oluyor sonuç ağrıdan el bileklerimi hissetmiyorum ![]() - Dikim sonrasında bardaktan boşalırcasına yağmur yağdı şükür sulamaya da gerek kalmadı. - SC2121 hem yemeklik hemde salçalık olabilen ve dayanıklı bir çeşit. ![]() ![]() ![]() ![]() - Karadenizli olunca bahçenin yarısı karalahana olurmuş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
|
- Kale Russian Red asıl yerine dikildi. ![]() - Frenk üzümü gözdemiz oldu. ![]() - Baklalar mis gibi kokuyor artık hasat zamanı geldi. (Annemin hatıralarında eskiden bakla çiçeğinden reçel yapıyorlarmış o reçel mis gibi kokardı diyor.) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Sn. Dongyul emeğinize sağlık yine her zamanki gibi döktürmüşsünüz. Bir çok konuda sizi örnek alıyorum bilmeniz isterim .. ☺ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Resulgur; çok teşekkür ederim ^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaç Dostu
|
- Teşekkür ederim Sayın Gilan. - En çok yapılan yorumlar beni mutlu ediyor. Hepiniz iyi ki varsınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Baklalar çok güzel görünüyor. Afiyetle tüketin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
Biber Dikimi - Kendim yetiştirdiğim demre ve kıl biberler asıl yerlerine dikildi, yarasa gübresi ile can suyu verildi. ![]() - Dikim aralıkları size sık geliyor olabilir ama bir grup demre (daha geniş yapraklıdır) bir grup kıl (daha dar yapraklı) bu sayede sık dikim uyguladım. ![]() - Biberler çok nazlıdır gelişimleri her daim yavaştır o yüzden erken ürün almak için görüldüğü gibi tünel seralar yapıldı. Tünel seranın mantığı bitkiyi sıcak tutmak ve gece soğuğundan korumak. Dipnot; tünel sera bitki kökü dışındaki toprak kuru olursa daha kullanışlı oluyor ^^ ![]() - Biber fidesini her şey de olduğu gibi gözüm doymamış çok çok yetiştirmişim 60 küsür tanesini 1 tl den sattım. - Ayrıca bağa 300-400 adet arası patates ekildi. - Yarın fasulye fideleri dışarı dikilecek ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Maşallah çok muntazam çalışıyorsunuz, sağlıkla bol bol mahsuller dileğimle, emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili dongyul maşallah maşallah, nasıl imrendim nasıl... Baya bir tarlalar yapmışsın, süper olmuş, emeklerine, gönlüne sağlık, ürünün bol olsun, rastgelsin inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sayın Tarla kuşu ^^ Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sayın Akçabardak^^ - En önemlisi sağlık tabi kide bende bu aralar hocamdan dinlenmek için izin aldım bağ bahçe işlerine yoğunlaştım elim kolum bileklerim her zerrem ağrıyor, yorgunluktan yürüyüşüm değişmiş ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sayın Yeni Gine ^^ çok dindar değilimdir ama ![]() ![]() |
|
![]() |