![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Bahçeden kuş bakışı görünüş.. Domates ekili seram. ![]() ve bugün çapası, gübrelemesi ve ilaçlaması yapılmış beyaz lahana, karnabaharlarım aralarınada kırmızı pancar ekildi ^^ ![]() ![]() Düzenleyen dongyul : 30-09-2015 saat 19:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Çürümesin diye dua ettiğim nur topu gibi kabağım var benim. ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Telato, gönderdiği paket beni çok mutlu etti içinde yok yok çok teşekkür ederim ^_^ ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
![]() Selam, sn telato nun bahçesini gezinirken sizleri görünce sn. Dongyul hemen sayfanıza göz atmak istedim ve gerçekten çok güzel işler çıkarmışsınız , bahçenize ve sayfanıza hayran kaldım. Bende ilerde sizler gibi böyle güzel ürünler yetiştirmek istiyorum ve bu sayfadan da öğreneceğim çok şey var diye hemen abone oldum. Bol ve bereketli ürünler dilerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
çok teşekkür ederim gerçekten mutlu oldum... hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey var aslında ^^ umarım istedikleriniz en kısa zamanda yaparsınız.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bır zaman sonra goz goturmuyor, yamuk olunca kafaya takılıp kalıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle aynen oyle oluyor hele yamuk olunca ekileni tekrar sökup yeniden ekiliyor ^_^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Domates ekili olan serada domateslerin arasına 10 ocak fasulye ekmiştim onlar çıkmaya başladı bu fasulyeler bizi kasım ayına kadar idare eder ^_^ Tüm ailenin duaları eşliğinde kabağımız büyüyor ^_^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Mor lahanalarım tam gaz devam ediyorlar büyümeye birde tırtıllar rahat bıraksa iyi olacak aslında.. ![]() mis kokulu melisam açmaya başladı tüm mahalleyi kokusu sardı.. ![]() hibrit kabaklarım dışarıya ekmek için yeterli seviyeye geldiler dışarıya kıvırcıkların arasına ekicem havalar soğuduğunda üstüne tünel sera yapacağım.. ![]() endive ve pak choilarım ^^ ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Seradaki domatesler sökülür sökülmez ilk işim toprağını değiştirmek olucak toprağı taş gibi su geçirimi çok az ve sert bir yapıya sahip.. Telat abi ile kafa kafaya verdik yoğun bir çalışma sonrası kararımızı verdik buradan ona çok teşekkür ediyorum gerçekten bana katlanıp bütün sorularımı eksiksiz cevapladı... seranın toprak yapısı %50 elenmiş bahçe toprağı %20 dere kumu %20 koyun gübresi %5 ponza ve volkanik tüf %3 leonardit %2 kemik unu bu karışım hazırlanıp seraya yerleştirilcek yani sera bir nevi sebze adası şeklinde bir yapıya sahip olacak hayırlısı baya bir yorulcam ama değicektir.. sizinde fikirleriniz varsa alabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Tırtıllar çok rahatsız ediyorsa Delfin kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
dentis kullanıyorum etkin maddesi dentrimetrin kesin çözüm tırtıllardan kurtuluyorum 5 gün ömrü ilacın haftada bir uyguluyorum iyi sonuç aldım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Gerçekten çok düzenli bir bahçeniz var her şey sanki kalemle çizilmiş gibi tabi böyle olunca da başarılı olmamak imkansız. Paylaşımlarınızı büyük zevkle takip ediyorum iştahımı açıyor gerçekten. Özellikle turpların renklerine bayıldım. Sağlıklı günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
teşekkür ederim mutlu ettiniz beni^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
seradaki toprağı ehlileştirmek için karışım için malzemeler alınmaya başlandı... yanmış koyun gübresi 5 çuval alındı ve bunun karşılığında hiç bir ücret verilmedi beni bugün en mutlu eden olaydı ayrıca dere kenarından topladığım dere kumuda hazırlandı umarım ideal toprağı hazırlayabilirim... en yorucu kısım kanımca toprağı eleme işi olacak gibi duruyor ^^ ![]() ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Kıvırcıklarım toparlanmaya başladılar yaprakları çoğalmaya başladı. Havalar soğumaya başladığında üstünü örteceğim tünel sera olacak kasnaklarını hazırladım... kıvırcıkların arasına kabak fideleri dikmiştim onlarda toparlanmış küçük küçük tomurcuklar belirmeye başlamış^^ ![]() 15 temmuzda seraya diktiğim domatesler artık olmaya başladı 2 aylık serüven sonunda artık tatlarına bakabilirim.. ![]() ![]() Biberler bu sene kadar geç kalsa da onlarda tam gaz yola devam ediyorlar verimleri gayet iyi ^^ ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2015
|
Öncelikle merhaba sayfanızı merakla takip edeceğim. Benim bahçemde toprak yapısı killi gibi sizin seraya yaptığınız toprak yapısını küçük bir alanda da olsa deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Kolhrabiler kafa yapmaya başladılar. ![]() Beyaz lahana, karnabaharlar ve brokolilerde kafa yapmaya başlamışlar^^ ![]() ![]() ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() ![]() Maşallah Sayın Dongyul tohumlar, fidecikler, düzen-nizam-intizam, ürünler, hasatlar, toprak, sera maşallah maşallah çok güzeller çok, emeklerinize-gönlünüze sağlık. Rastgelsin inşallah!.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Domatesler söküldü toprak 40 cm derinlikde kazıldı iyice inceltildi 3 çuval yanmış koyun gübresi döküldü karıştırıldı sonrasında çapalandı ve kendim yetiştirdiğim pakchoi, endive, yedikule marul, kırmızı kıvırcık, kore marulu, kıvırcık ekildi ve sonunda seranın tamamını yaptım. demirlerini büktüm ve yerlerine yerleştirdim. kışın havalar soğumaya başladığında üstü kapatılcak bu sayede daha iyi verim almayı düşünüyorum. Seranın boyu 7 metreden biraz fazla oldu ^^ ![]() ![]() ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Seradaki domatesler ^^ ![]() ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
-Seranın içindeki domateslerin içine 10 ocak fasulye ekmiştim bir ay olmadı daha ve çiçek açmaya başladı. ![]() -Walton kabakları olgunlaşmaya başladı koca yaz sadece 2 kabak yapması canımı sıkmadı değil en az 20 kabak oluşturdu ama çürüdüler ve yaptıysam çürümelerini engelleyemedim. ![]() -Bahçe duvarının kenarına ektiğim buz çiçekleri kocaman oldular artık çiçek açıyorlar^^ ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
- Daha önce dışarıdaki domateslerin arasına fasulye ekmiştim ve 1.5 ayda fasulyelerin olmasına şaşırmıştınız. Bir ay önce sera içindeki domateslerin arasına gene fasulye ektim ve şuan ki durumları çiçeklenme durumundalar ve bir buçuk ay olmadan fasulyeleri toplamaya başlarım diye düşünüyorum... İkimizinde hem fikir olduğumuz nokta ilkbaharda tohumları erken ekmek yerine geç ektiğimizde daha çabuk yetiştikleri ^^ ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
Yapılamaması gerekenler; - Seradaki toprağı uygun hale getirmek için kum, gübre, çakıl taşı filan düşünmüştüm ama 3 haftalık deney sonucunda (saksıda ve fide viyollerinde denendi. ) toprağa asla kum koyma kum bitkiyi sıktı ve su geçirimi azalttı. yarı yarıya bahçe toprağı ve yanmış hayvan gübresi kullandığımda sonuç mükemmeldi fide kök gelişimi çok iyidi. asla kum karıştırma bu iş yaş sera toprağına kum girmeyecek onu anlamış oldum.. ince çakıl, gübre, bahçe toprağı ve birazda torf koymakta yarar var. Karışım böyle oluşturulacak. - İlkbaharda ekilen ürünler sıcaklık azlığından dolayı gelişimleri yavaş oluyor ama hastalık sorunu ve böceklenme (tırtıl, bitlenme, kırmızı örümcek, kurtçuk gibi) oluşumlar az olduğunu gözlemledim. Ama geç ektiğim ürünler çok hızlı kısa sürede ürüne döndüler ayrıca verimleri daha iyi oldu tek nokta hastalık (tırtıl, bitlenme, kırmızı örümcek, kurtçuk gibi) şeylerle çok fazla karşılaştım bunun sonucuda hastalıkla mücadele ile kimyasal ilaç kullanmak zorunda kaldım buda istemediğim birşeydi kullanmadım kimi zaman ve sonuç ürün kaybı... tam anlamıyla doğru ekim zamanını saptayamadım halen... ilkbahar ideal diye düşünüyorum gene ^^ - Çuvalda patates tamamen fiyasko başaramadım patatesleri çürüttüm asla yapmayacağım.. - Oluk da çilek denemem çok sorunlu sulama, gübre uğraşı çok bunu da yapmak istemiyorum bir daha ama fikrim değişebilir. - Tohum almak için ilk ürünleri seçmeliyim asla 2. ya da 3. ürünlerden tohum bırakmayacağım tohumlar olgunlaşmıyor... şimdilik bu kadar araştırmalar devam ediyor^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
/
Giriş Tarihi: 20-09-2015
|
Tebrikler hocam düzen intizam ve emek güzel.takibe devam.bol ürünler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
Genel bir kumlama yapamıyorsanız dikim ocaklarına toprak ve gübre ile karıştırmak için birer kürek kum koyabilirsiniz bu yöntem kök gelişimi ve sağlında daha verimli oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
az da olsa kum katılmalı .. 3- 5 kök biber ekmiştim kumlu toprağa , üzerindeki biberleri sayamiyoruz çok güzel verimi var. Fideleri mus bulanık ta destesi ortalama 15 adet 1 TL den almıştım. Havalar sogumasina rağmen üzeri biber dolu şaşırdım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
teşekkür ederim ^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet haklısınız ben sıva kumu gibi ince bir kum kullandım dere yatağından topladığım kumdu o kadar çok sıktı ki geçirgenlik yok denecek kadar az su köklere ulaşamadan saksıdan çıkıyordu.. şimdi deneme aşamasında kalın çakıllı bir toprak hazırladım perlit kalınlığında çakıllar, şu anlık fideler iyi 3. hafta sonrası köklerine bakıcam. Aslında ilk baharda domateslere ve fasulyelere her ocağa 1 kova kum, bahçe toprağı ve gübre karıştırıp koydum evet domateslerde verime ulaştım açıkçası ama fasulyede aynı verimi göremedim. Hedefim tüm bahçe toprağının yapısını değiştirmek ama zaman ve maddi açıdan şu anlık zor gibi görünüyor^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
birnefestoprak, tcm, telato |
|
|