![]() |
|
![]() |
#151 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2015
|
Tebrik ediyorum sizi. Mahsulünüz bol olsun inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Teşekkür ederim hepimizin inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemden aşılı böğürtlen ^^ ![]() Kışlık sebze fidelerin son hali ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
15 temmuzda seradaki salatalıkları söküp yerine ektiğim domateslerim. İlk çicekler açmaya başladı. ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Kıvıkcıklar olgunlaştı yemeğe devam. Asla kökten sökmüyorum yaprak alıyorum böyle daha uzun süre tüketim oluyor. ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Seranın içine Temmuz 15 de ekilen domatesler meyve tutumu başladı... ![]() Kendi yetiştirdiğim karnabaharları ve brokolileri dışarı ekildi... ![]() Dışarıya ekilen domateslerin boyu 2 metreyi geçti ve ürün toplanması devam ediyor. ![]() ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
- Fasulyeler söküldü yeri ıslatıldı dün gece ve sabah 6'da kalkıp bir güzel kazdım daha sonrada kışlık yetiştirdiğim beyaz lahana ve karnabahar ektim.. bir sıra karnabahar bir sıra beyaz lahana.. ![]() - Susaklarıma gelince artık belirginleşmeye başladılar^^ ![]() - Walton tabaklarım da belirginleşti umarım çürümeden olgunlaşır. (bizim burada bir türlü kabak yetiştiremiyorum.) ![]() - Benim küçük zencefilim meraktan bugün köküne baktım yeni yumrular oluşmaya başlamış. ![]() - Yetiştirmekden en zevk aldığım ürünlerin başında geliyor patlıcanlarım^^ ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 22:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
157. mesajın 4. fotoğrafındaki nedir? merak ettim. Hepsi de çok güzel görünüyor iyi hasatlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sayın akçabardak; düzenlemesini yaptım yazdım. o bitki benim kıymetlim zencefilim.. iyi dilekleriniz için teşekkür ederim^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Domates çeşitlerimden.. armut sarı domates siyah domates salkım cherry pembe domates ![]() ![]() ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 23:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Sayın Dongyul; walkon kabak ne? balkabağımı? googlede hakkında bilgiye ulaşamadım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Telat abi; tohumu Amerika'dan gelmişti resmini paylaşıyorum.. ![]() ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 23:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Tamamdır Dongyul kardeş; Waltham balkabağı. Biliyorsun ki balkabaklarına zaafım var ![]() ![]() Birde hep sormayı düşünüyordum, kışlıkların arasında pırasayı görmedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Abi ayıpsın ayırırım tamamdır ama burada bir türlü kabak yetiştiremiyorum çok fazla çürüme oluyor bakalım yetişirse çok mutlu olucam.. ben çok severim ama yetiştiremiyorum denemelerim oldu onun yerine bu sene lahanagillerler doldurdum bahçeyi bakalım hayırlısı^^ şimdi hazırlığım kıvırcık, kırmızı kıvırcık, yedikule marul, iceberg, endive, mor endive, pak choi, beyaz kırmızı kore fındık tup, kore lahanası, radika, roka yetiştirmeyi düşünüyorum ayrıca bunlar içinde özel tünel sera yapıcam^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
kolhrabiler baş yapmaya başladılar ama tohuma bırakmak istiyorum bakalım... ![]() ![]() artık kış geliyor ve kış sebzeleri bahçeyi doldurmaya başladı.. Brokoli, karalahana, kolhrabi, karnabahar, kırmızı pancar, beyaz lahana, brüksel lahanası, mor lahana bahçeye asıl yerlerine ekildiler.. Bugün çapası yapıldı ve gübresi verildi. ![]() ![]() Bugün salatalıklar sökülüp, yeri kazıldı inceltildi yeri ıslatılıp (ayrıca yağmur yağdı) kıvırcık ekildi. 64 tane hepsi zikzak şeklinde ekildi. ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 23:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar; yarınki yapmak istediğim şey kışlık sebzelerim için tünel sera.. ama elimde profil demiri yok ve bu demirler çok pahalı ve masrafsız bir şekilde bu işin üstesinden gelmek için ne yapmalıyım fikriniz nedir???? tahta kullanmak istemiyorum çürüyor amacım yıllarca kullanmak.. ilginç bir fikrim var aslında tıkanmış damlama hortumları var elimde metrelerce onları kullanmak için istediğim ölçülerde kesip üstünden içinden ince galvanizli telden geçirip hem sağlam hemde ovel olmasını sağlamayı düşünüyorum bu fikrim sizce nasıl? sizin fikirleriniz nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Bir yerde yanlış görmedi isem yere iki tane boş boru dikip üzerini plastik su borusunu geçirmişti. Ne kadar sağlam olur, maliyeti ne olur bilemiyorum. Galvanizli tel ince olunca yeteri kadar sağlam olacağını düşünmüyorum. Zaman zaman çıkan rüzgar ve fırtınalara dayanıklı olmaz ise içindekilere yazık olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İsmail; sizin seranızı daha önceden görmüştüm aslında yapmak istediğin gibi ama demir paslanıp naylona zarar veriyor aslında bahane uyduruyorum demir alsam masraflı olur gibime geliyor sonuçda öğrenciyim... ben bunu en ucuz o damlama borularını kullanarak yapacağıma inanıyorum.. denemem lazım yoksa öğrenemicem.. seranın genişliği 1.5 metre boyu 9 metre olucak ayca her 1 metrede bir kasnak koyucam bu şekilde sağlamlığı arttırmayı düşünüyorum.. Sayın Muda; ben sizin anlatmak istediğiniz şeyi büyük seramda yaptım evet çok iyi ama pvc pahalı geliyor. galvanizli telin kalın olanı 15 metresi 5 lira bana 20 metre yeticek diye düşünüyorum ayrıca damlama borusunu sabitlemek için damlama borusunun ucuna inşaat demiri kullancam.. ev kasnakların orta kısmından ince bir tel geçirip sağlamlığı arttırmayı düşünüyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
8lik demir 12 metre uzunluğunda ve 5 kg ağırlığında, kilo fiyatı 1,40 toplam 7 lira eder. 10luk demir 12 metre uzunluğunda ve 7,5 kg ağırlığında, kilo 1,40 toplam 10,50 lira eder. Ücretleri en pahalısından yazdım, demirler fazla kalın olmadığından kesme işlemini demiri satan yer dahi yapar. Bunları mutlaka düşün derim. 5 lira fazla vermiş olursun ama kışında aklın hiç serada kalmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Aslında 8'lik demir işi kafama yattı yazdığınız fiyatlarla. 12 kasnak yapsam 2 metreden 24 metre 14 tl ile kapatırım aslında.. ayrıca onu galvanizli boya ile boyasam paslanmasını da engellerim.... aslında boyamak yerine 8'lik demiri damlama borusunun içinemi geçirsem? paslanmasını engellerim hemde yıllarca kullanmış olurum... mantıklımı sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İsmail Kuzucu'ya teşekkür ederim.. Bugün ilk iş olarak 8'lik demir sormaya gittim 24 metresi 20 lira gayet iyi gavanizli telden yapacağıma en sağlam olarka 8'likden yaparım.. damlama borusunun içine geçircem hem sağlam olacak hemde paslanmayacak ve yıllarca kullanma şansım olucak... aklın boyu bir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Kışın yapmayı düşündüğüm, fideleme seram için bana da ışık tuttunuz, teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Ben yapmaya başladım yüksek yapıcam biraz sadece yanlardan girilcek en kullanışlısı bu şekilde olacağını düşünüyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
-Kışlık sebze seram için direkleri yapıldı.. yapımına başlayamadım domateslerin olduğu bölgeyede yapacağım için ilk önce domateslerin sökülmesi gerekiyor ama halen domatesleri olduğu için 2-3hafta sonraya erteledim sera yapımını.. -Bugün kereviz ekildi 60 kök. -Kore marulu, pakchoi, kırmızı marul, endivyen, göbek endivyen, yedikule marul, iceberg tohumları ekildi saksılara |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Seraya ekilen domatesler tam hız yollarına devam ediyorlar... 39. gündeler^^ ayrıca domatesleri 40 cm arayla zikzak şeklinde ekildi toplam 20 kök.. dışarıdaki fasulyeler kışlık sebzeler için sökülüyor hemde zamanı geçti bende bugün seradaki domateslerin arasına 2 şer adet fasulye ektim amacım kışın ortasına kadar eve yetecek kadar fasulye üretmek şansımızı denedik görücez^^ ![]() ![]() ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 23:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Mahsullerimiz toplanıyor bunlar teşhir ürünüdür^^ ![]() Biberlerimiz; çarliston, ince atlı biber, köy biberi... ![]() Patlıcanlar; kemer patlıcan, alaca patlıcan... ![]() Domatesler; siyah domates, pembe salkım domates, sarı armut domates ve yuvarlak sarı domates, normal domates, pembe domates... ![]() Fasulye; 1 temmuzda ekilmişti dökmeye başlayalı uzun zaman oldu ^^ Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 23:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@ dongyul, birbuçuk ayda fasulye mi olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Havalar o kadar sıcak gittiki bakın seradaki domateslere onlar bile 39 günde bu hale geldi. Ben anladımki erken ekilen ürünler hem hastalanıyor hemde hava koşullarından geç oluyor etkileniyor. Ama geç ekersek bu şekilde kısa sürede ürün veriyor ve hastalık sorunu fazla olmuyor. Durum bu sayın TCM ^_^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Buna bende katılıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |