![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Tabi ki anlatırım... 1.FOTOĞRAF: Çay tabağının içine kağıt havlu koyup üzerine domates tohumlarını yerleştiriyorum, kağıt havluya su dökerek ıslatıyorum. 3-5 gün kağıt havlunun nemli kalmasını sağlıyorum. Ne kağıt havluyu kurutuyorum nede tohumlar suyun içinde yüzüyor. 3-5 günün sonunda domates tohumları çimleniyor. En son tohumları almaya yakın su koymuyorum biraz kurutuyorum, bu şekilde tohumların çimlenmiş uçlarını kırmadan almak bence daha kolay.... (Bu olayı evin içersinde gerçekleştiriyorum) 2.FOTOĞRAF: Kuruyemişçi, Peynirci veya Marketten yapacağınız bir alşveriş sonucunda bu şekilde kapaklı plastik kaba sahip olabilirsiniz. Bu kabın alt tarafına 4 delik, üst kapağa 2 delik açın. İlk etapta bu kaba koyacağınız toprak çok verimli bir toprak olması gerekmiyor. Torf koymanız yeterli. Yalnız bazı torflar ıslandığında balçık gibi oluyor bu yüzden perlitle karıştırın. Torf-Perlit karşımını kaba düzgün bir şekilde yayın. Üzerine çimlenmiş tohumları koyun. 3.FOTOĞRAF: Tohumların üzerine 1 cm kadar torf serpiştirip üzerini kapatın ve fısfısla toprağı nemlendirin. 4.FOTOĞRAF: Plastik kabın kapağını kapatıp 3-5 gün aydınlık bir yerde bırakın. 5.FOTOĞRAF: Bu süre içersinde sulamanıza gerek yok. Ve 3-5 günün sonunda... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2013
|
Merhaba sayın Telato benimde bir sorum olacaktı
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk iki yapraktan sonraki çıkan ilk yaprakları çıkarttıktan sonra viyollere aktarabilirsiniz... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2013
|
teşekürler cevap ve bilgileriniz için uygulamalarınız bizler için çok faydalı oluyor sayın telato |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kolay gelsin. |