![]() |
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah. ![]() Emek zamanı geçti şimdi yemek zamanı Baştan beri bahçenizi takip eden biri olarak ananızın ak sütü gibi helâldir o sebzeler size diyorum. Hatırlar mısınız birkaç sayfa önce, yoldan geçenlerin sizin çalışmalarınızı izlediklerini ve sorular sorduklarını söylemiştiniz. Bu kadar çalışmaya rağmen ürün alamazsam bu insanlar lâf ederler demiştiniz. Şimdi gördüğümüz üzere emek verilip de sonuç alınamaması imkânsız. Aşık Veysel'in de dediği gibi: ... Nice güzellere bağlandım kaldım Ne bir vefa gördüm ne fayda buldum Her türlü isteğim topraktan aldım Benim sadık yarim kara topraktır.. Koyun verdi, kuzu verdi, süt verdi Yemek verdi, ekmek verdi, et verdi Kazma ile döğmeyince kıt verdi Benim sadık yarim kara topraktır.. Adem'den bu deme neslim getirdi Bana türlü türlü meyve yetirdi Her gün beni tepesinde götürdü Benim sadık yarim kara topraktır.. Karnın yardım kazmayınan belinen Yüzün yırttım tırnağınan elinen Yine beni karşıladı gülünen Benim sadık yarim kara topraktır.. İşkence yaptıkça bana gülerdi Bunda yalan yoktur herkes de gördü Bir çekirdek verdim dört bostan verdi Benim sadık yarim kara topraktır ... Eh ben de artık size bir fotoğraf gönderiyorum, bu size söz verdiğim biber turşusu, köye gittiğimizde biberler olmamıştı daha, gelene kadar çıksa bari diye dua ede ede gelirken küçük bir kavanozu dolduracak kadar toplayabildim. Gönderim zamanına kadar buzdolabında bekleyecek. Bu biberlerde hiç tarım ilacı kullanılmadı, içiniz rahat tüketebilirsiniz. |
|
|
|
| Etiketler |
| doğal tarım, domates, soğanlı çiçekler |
|
|