![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-10-2014
|
Oktay_Arabacı / Bahçe
Arkadaşlar merhaba. eşim ve ben ilerde keyifli günlerimizi geçirebileceğimiz bir bahçe aldık. içinde küçük ama yeterli bir ev bulunuyor. yeri çok yanlış olsada su ihtiyacı için sondaj ve dalgıç motorumuz var. yetişkin 15 ağaç zeytin var ve 10 cıvarında düzensiz ekilmemiş meyve fidanı var. şimdilik elektriğimiz yok ama elektrik ihtiyacını karşılayabilmemiz için küçük jeneratörümüz var. evin her tarafı tel ile çevirilmiş . bahçe kapımız var içeriye 3 araç girebilecek yerimiz var. ilk olarak yapmak istediklerim ciddi bir su deposu ve buna bağlı çalışacak damla sulama. toprağı işleyebilmek için traktöre gerek kalmaması için işimizi görecek bir çapa motoru. sizlerin tecrubeleri ve yardımı ile umarım güzel işler yaparız. şimdiden herkese teşekkür ederim Bahçenin bulunduğu şehir : İzmir Bahçenin büyüklüğü : 1300 metrekare Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : düz ovada doğuştan batışına kadar güneş görür ... Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9a - 9b sınırında Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : zeytinlik Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : zeytin ağaçları haricinde yeni meyvee ağacı fidanları ekmiş önceki sahibi Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :ben bu işe yeni başladım fakat büyüklerimizin yanında yardımcı olduk Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : şimdilik hayır Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : atlt mesajlarda ekliyorum Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) tamamen kendimiz yapıcağız Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : herkesin olduğu gibi güzel yeşil verimli bir yer olması Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : zeytin , meyve ağaçları ve çiçekler olacak Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : tüm çiçekler Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : 30 sondaj ve dalgıç pompa var. sulama için sadece 6-7 musluk var Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : ilk işim 10tonluk su deposu ve damla sulama yapmak Toprak özellikleri : Kompost yapıyor musunuz? :işler yoluna girince mutlaka yapıcağım Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :yeni başladığımdan yok ama mutlaka olacak. Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Bahçeniz organik mi? :sanırım evet Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :henüz kulanılmamış - kullandamadık . belki ilerde hayvan gübresi Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : henüz görmedim Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :damlama yapmayı düşünüyorum Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : bahçemiz ovada soğuk olursa da sanırım etkilenecek İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Tetanoz aşısı oldunuz mu? : hatırlamıyorum ama yaptıracağım bahçeden birkaç fotoğraf : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen oktay_arabacı : 30-11-2014 saat 21:53 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|