![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Alıntı:
![]() Begonyaları arkadaşlarla Yalova' ya gitmiştik. Seralardan fide alacaktık. Bir tohumdan üretim merkezine gitmişiz yalnışlıkla. Orayı tarif ettiler daha doğrusu . ( Parekende satış yapmıyoruz) dediler. ( Gezebilir miyiz) dedik . Buyurun dediler. Bayanlar şaşırtma yapıyordu fidelere. Bubegonya fidelerini ayırmışlar. Rica ettik. tabi alındediler. Ben bir torba aldım . Fakat tırnağım kadarlar. Arkadaşlar bunlar büyümez dediler. Ben ektim uğraştım ve onlar çok şaşırdı. 50 - 60 Tane yumrulu begonyam oldu bu yaz. Hiç birini koruyamadım. Toprakta bırakmak zorunda kaldım. Muhtemelen hepsi donmuştur. Bu sene gidersem yine uğrarım o merkeze . Keşke sıcak iklimdeki arkadaşlarıma gönderseymişim senin gibi. Bunu çok geç düşünebildim. Bir tane bile almadım eve. Sonradan çok üzüldüm. Kısmet değilmiş.Onlardan hiç umudum yok. -16 lıları gördük. Genelde hepsi pembe formları farklı farklıydı. Diğerlerini paylaşırım. Sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sevgili aleydi, o begonyalardan 3 kök bana da göndermiştin yazın yanlarında bir kaç değişik çiçekler de vardı. Maalesef ben o begonyaları yaşatamadım, sağ kalanlardan ise birgecelik gelin ve Afrika menekşesi oldu. Menekşenin çiçeğini hala göremedim, merakla ne renk açacak diye bekliyorum, yapraklarına bakılırsa mor renk açacağını düşünüyorum, tekrar teşekkür ediyorum, sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. Menekşe ( bende olmuyor ) demiştin ,sevindim. Mor olabilir . Ben yapraktan çok yetiştirdiğim için ve çok menekşem olduğu için hangisi olduğunu bilemedim. Bol çiçekli olsun . Sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Alıntı:
sevgili aleydi;ben olsaydım, merakımdan çoktan küpelilerin köküne yakın, dalını hafif tırnağımla kazırdım. kolayca kazınıyor ve yeşilimsi bir renk var ise ölmemiş diye umutla yeşermesini beklerdim. dilerim kurumamıştır.tekrar güzel çiçeklerini görürüz.begonyalarını sanırım bahçeye ekmişsin. inşallah bir sürpriz yapıp yeşerirler. keşke köklerini çıkartıp karton kutu içinde saklasaydın işin daha garanti olurdu. neyse sağlık olsun arkadaşım. benimde böyle hata mı desem, ihmalkar mı desem bilmiyorum kayıplarım oluyor. galiba daha çok tecrübelerimizden öğreneceklerimiz var. sevgiler. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili aleydi;ben olsaydım, merakımdan çoktan küpelilerin köküne yakın, dalını hafif tırnağımla kazırdım. kolayca kazınıyor ve yeşilimsi bir renk var ise ölmemiş diye umutla yeşermesini beklerdim. dilerim kurumamıştır.tekrar güzel çiçeklerini görürüz.begonyalarını sanırım bahçeye ekmişsin. inşallah bir sürpriz yapıp yeşerirler. keşke köklerini çıkartıp karton kutu içinde saklasaydın işin daha garanti olurdu. neyse sağlık olsun arkadaşım. benimde böyle hata mı desem, ihmalkar mı desem bilmiyorum kayıplarım oluyor. galiba daha çok tecrübelerimizden öğreneceklerimiz var. sevgiler. ![]() ![]() [/QUOTE]Yarın bakayım arkadaşım. Bazen atlıyoruz. Ben hep sevgili Güle r hanım , Akçabardak, Sevgi drul ve sizi takip ediyorum. Daha bir fırın ekmek yemek lazım benim ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|