Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48
 sevgili aleydi; küpelin harika inşallah yeşerir. benim pek çok çiçeğim gibi,koca saksı küpelim yaz sıcaklarna dayanamayıp kurudu. bende nazlı çiçeklerden şimdilik uzak durmaya çalışıyorum. nereye kadar onuda bilmiyorum.bu gün bahçeme yer açelyası diktim. bakalım nasıl olacaklar. bu arada begonyana hayran oldum. çok güzel açmış. hangi türden? sanki yumrulu begonya ya benziyor çiçeği rengi de çok şekermiş arkadaşım.sevgiler  ....
|
Merhaba arkadaşım , küpelilerim hep çalı gibi. Dondular mı yeşerirler mi bilmiyorum. Bu yıl içeriye almadım. Geçen yıl evdede öldüler. Bu çiçek için uygun ortam değil bizim iklimler ,yinede çok seviyorum. Karadeniz bitkisi , orada ki arkadaşlar çok yıllık yetiştirebilirler. Bizde ancak mevsimlik oluyorlar. Geçen yıl iki kasa fide, onundışında 6-7 tane büyük boy çiçekli almıştım. Bir ufacık ümit var yinede
Begonyaları arkadaşlarla Yalova' ya gitmiştik. Seralardan fide alacaktık. Bir tohumdan üretim merkezine gitmişiz yalnışlıkla. Orayı tarif ettiler daha doğrusu . ( Parekende satış yapmıyoruz) dediler. ( Gezebilir miyiz) dedik . Buyurun dediler. Bayanlar şaşırtma yapıyordu fidelere. Bubegonya fidelerini ayırmışlar. Rica ettik. tabi alındediler. Ben bir torba aldım

. Fakat tırnağım kadarlar. Arkadaşlar bunlar büyümez dediler. Ben ektim uğraştım ve onlar çok şaşırdı. 50 - 60 Tane yumrulu begonyam oldu bu yaz. Hiç birini koruyamadım. Toprakta bırakmak zorunda kaldım. Muhtemelen hepsi donmuştur. Bu sene gidersem yine uğrarım o merkeze

. Keşke sıcak iklimdeki arkadaşlarıma gönderseymişim senin gibi. Bunu çok geç düşünebildim. Bir tane bile almadım eve. Sonradan çok üzüldüm. Kısmet değilmiş.Onlardan hiç umudum yok. -16 lıları gördük. Genelde hepsi pembe formları farklı farklıydı. Diğerlerini paylaşırım. Sevgiler