![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Hediye ne yazık ki bunu yapma şansım yok ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Sayın Aleydi; bahçenize bayıldım eşinizin hediyeside çok güzel sizin adınıza mutlu oldum ^^ 30'luk ya da 40'lık viyolleriniz varsa torfla doldurup soğanları ekin ilk baharda çıkartır asıl yerlerine dikersiniz ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Bak şimdi... Özellikle "kurnaaazz, kendine istiyor çaktırmadan" demeyesiniz diye 'yaylada veya soğuk yerde ikamet eden' diye yazdım. Şu an ovadayım yaylada değil ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sıcacık yaz görüntülerine özlemle bakıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sevgili aleydi bu güzel bahçe size mi ait yoksa sitemi çok şanslısınız böyle büyük bahçeye neler ekilmez ki gerçi benim yaşım bu kadar büyük bahçeye bakamazda gönül öyle arzu ediyor bende çiçeklerimi yetiştirmek için yardımcılarım var eşim oğlum 2 erkek torun çatıya makarayla su toprak çıkarmada balkonda yetiştirip sonra yere indirmek kimisi gölge istemiyor kimisi çok güneş ama çiçekler benim ömrümde birinci yerde onlar bana huzur ve mutluluk veriyor ne yapayım hastalık bir çiçekçiye gittikten sonra aklımı kaçırıyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kendinizi hiç yalnız hissetmeyin. Bu sitede bitkiler için deliren çok kişi var ![]() ![]() http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/8436.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sayın aleydi ne güzel büyük bahçenin büyük işi var ama her çiçeğin yeri olmalı önceden köyde büyük bahçemde lalenin sümbülün ters lalerin yeri vardı onlar baharın müjdecisi ama geçici gelen seneye kadar beklemek olmuyor ama olsun bahçen çok bakımlı insanın gözü gönlü açılıyor o söyledsiğiniz sayfaya bakacağım Saygılarımla . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İlk baharda soğanlılar, yolun iç tarafında , ilk önce onlar açacak. Diğer uca mevsimlik çiçekler. Biri bittiğinde biri başlasın diye.Ortaya kasımpatları , kışa doğru onlar açacak. Hiç çiçeksiz kalmadan sırayla açsınlar istiyordum. Ah benim aklım ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Aslında her bölgeye sırayla açacak çiçekleri bir arada ekebilirsiniz. Böylece bahçenin her tarafı daha uzun çiçekli kalır. Şu başlıkta işinize yarayacak fikirler bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...leme/16443.htm Kolay gelsin, çok güzel bir bahçeniz var. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Ne güzel iki haberle döndünüz. Hem ada bebek, hem bahçe. Asıl sizin işiniz hiç kolay değil; bebek , iş, bahçe. Bir o kadarda keyifli şeyler ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Bende teşekkür ederim sevgili Jakin. Bir kaç gündür yoktunuz gözlerimiz sizi aradı. kalp Arkadaşımdan gelen soğanlılar. Zamanlar mı bilmiyorum? Sıcak ortamı görünce bu hale geldiler. Bir tanesi hariç. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2009
|
Bu bahçeye de ne zamandır uğramamıştım, şöyle bir gezineyim dedim- kışın (hem de Eskişehir kışının!) acı gerçeği vurdu yüzüme... Ama yazdan kalma beyaz çitli fotoğraflar masal gibi ![]() Sevgili Aleydi, hiç kış bahçesi misali minik bir seracık kurmayı düşündünüz mü? (yoksa var da bunca sayfa arasında geride mi kaldı, ben mi kaçırdım..) Anladığım kadarıyla hem yeriniz müsait hem sizin ve eşinizin elinden her iş geliyor maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Sera istedim fakat bizde toprakta donuyor. O yüzden sera pek işe yaramaz diye vazgeçtik. Belki son donlarda kullanılabilir. Eskişehir'in kışı öyle böyle değil, geçen sene -20 leri gördük. Her şey dondu karın altında. Pek bir mahzunluk çöktü. Epeydir bir şey yayınlamıyordum. Ne iyi oldu yazdığınız. Eksik olmayın. Beğeniler için teşekkür ederim.Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Yazın sıcak günlerini hepimiz özledik sevgili aleydi, neyse ki önümüz bahar ![]() Hazırlıklar başlamış, laleler sümbüller, bana çok erken geldi tabii. Toprağın donu çözülmeden bahçeye almayın, sümbüller torağı, ışığı ve sıcağı gördüklerinde hemen uyanıyorlar. Oysa açma mevsimleri Eskişehir için tahminimce Nisan-Mayıs olmalı. Bence uzun bir saksıya dikin sümbül soğanlarını, dış ortam soğuk gider de bahçeye dikme imkanınız olmazsa evinizde açsın bu güzellikler, mis gibi de koksun her yer ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Laleleride bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine viyollere ektim. Söküyorum, olmuyor. Ekiyorum, çürüyebiliyorlar. Soğanlılarla başım dertte ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bu kış çetin geçiyor aleydi'ciğim, kayıpların olması normal. Bir de narenciye yetiştirenleri düşünün, dalında dondu portakallar limonlar. Toptan alıcılar, meyveler olgunlaşmadan alışveriş yapacakları bahçelere gider, ağaçların meyve tutulumlarına bakarak üreticiye toplu bir fiyat verir, kaparo olarak bir kısmını öder. Ve çetin kış meyveleri vurduğunda üretici de toptancı da zarar eder. Daha da acısı, narenciye ağaçları -4 ten fazla soğuğa dayanamazlar, üretici bir vurgun da oradan yer. Yani, diyeceğim o ki, zarar zarardır tabii de, Allah beterinden esirgesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Yani, diyeceğim o ki, zarar zarardır tabii de, Allah beterinden esirgesin.[/QUOTE] Öyle gerçekten ablacım. Bende Sn İsmail Kuzucu'nun sayfasını takip ediyorum. Kış geldiğinde ( onun ürünleri bir şey olmaz umarım) diyorum. Biz bir kaç çiçek kaybediyoruz. Yenisini alıp yerine koyabiliyoruz. Üretici için kayıp hem çok, hem maddi boyutu fazla oluyor. Şuan bahçede her şey donmuş durumda. Bakalım hangileri kışı atlatabilecek. Gelecek yıl , kışı atlatanlarla yolumuza devam edeceğiz ![]() Kar demişken, bir kaç fotoğraf ekleyim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orhan bey bahçesine çok emek verdi çok güzel oldu. İsterseniz bahçesini bir gezin, belki benzer uygulamalar yapmak istersiniz. Sevgili aleydi, siz çoktan keşfetmişsiniz Orhan beyin bahçesin ![]() Yine de linki silmedim, belki merak edip bakan olur. Düzenleyen Adalet Yağcı : 03-02-2016 saat 17:50 Neden: İlave bilgi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Cemo ablam, Orhan bey, Siz çalışkanlığınıza ve azminize hayranım. Adını saymadığım pek çok arkadaşımda dahil. Tekrar tekrar geziyorum o güzel bahçeleri. Ablacım bu yıl için süs havuz düşünüyorum. Bir yandanda çekiniyorum kurbağalar gelir mi? Kirlenir temizlik ister vs. Biraz kararsızım , eşimin vaktinede bağlı.Birazda iklim elimi kolumu bağlıyor. Mayıstan önce yaz gelmez bize. Çok sıkıldım kıştan. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() 2 Nisan toplantısına gelecektim, malesef bir yakınımı kaybettim, orada olmam gerekiyordu. Bir gün bir yerlerde mutlaka buluşacağız, bunu bütün kalbimle istiyorum inan bana. Bahçenin güzelliklerini paylaşmanı bekliyor öpüyorum gözlerinden. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafları görünce Eskişehir özlemim arttı. Güzel şehrimin güzel havası, karı, suyu, insanları. ![]() Paylaşım için teşekkürler, sevgili aleydi. ![]() Kütahya yolundan geçerken gördüğüm evlere benzettim. Doğru mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Karabayır bağlarında'da evim. Kütahya caddesinin üzerinde değil. Kütahya caddesinden Sazova parkının karşısınsında bir yol var. Ziraat caddesine çıkan,Köyü geçiyorsun. Köyden sonra ![]() Yıllar önce Eskişehir'in önde gelenleri Ziraat caddesine villalar yapmışlar. Sonra o villaların alt bölgesi imara açılmış.Apartman hiç yok bizim burada, dubleks siteler var ileride .Oturduğum bölgede 600_1200 m2 arsalar var..Benim oturduğum bölgede herkes kendi yaptı evini ablacım. Keskini biliyor musun oraya benziyor. Eskişehir bir aşk. Nereye gitsem şehrimi özlüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2010
|
Karabayır çok güzel bir yer hem şehre yakın hemde sakin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba çok memnun oldum. Anlatıklarımdan şehre çok uzak gibi bir düşünce oluşabilir. 10 Dakikada şehir merkezine inebiliyorum. Epey inşaat yapılmaya başladı. Korkarım o sakinlik bozulcak. Sn hobbytarim Eskişehir'liler bölümünde bir toplantı ayarlamayı düşünüyoruz. Gördünüz mü bilmiyorum. Katılmak isterseniz sevinirim. http://www.agaclar.net/forum/sehirle...ler/2331-7.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2010
|
Sn aleydi memnuniyetle katilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|