![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
06.05.2017/1
Maşallah dediğim 2 gün yaşamıyor maalesef. Oh çimenler ne güzel oldu derken mahalleye doğalgaz getirmişler. Çimenleri güzelce kepçeyle kazarken suyu patlatmışlar, ıslak alana kepçeyle müdahale edince ortalık mahvolmuş. İşimiz yok ya birde bunu nasıl düzelteceğiz bakalım. ![]() ![]() ![]() ![]() Kepçe kapının demrini de yamultmuş açılmıyor. ![]() Rezaletin resmi. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
06.05.2017/2
Bu hafta kompost başlatmayı planlıyordum ama o ne, bir sürpriz daha. Anne kedi kompost kabıma yavrulamış hem de yeni, daha yavruların gözleri açılmamış. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
06.05.2017/3
Tokaloğlu kayısısı bu yıl iyice coşmuş. Dökmezse çok iyi bir hasat alabilirim. Kırmızı marul, rengine hastayım. ![]() Sayın Zekoş' tan gelen mizuna. Teşekkürler. ![]() Frenk soğanları çiçek açtı. ![]() Enginarlar baş yapıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
06.05.2017/4
Biraz da iş vakti. Damlama sulama borularını yeniden döşedim. Ana hattı üçe böldüm böylece artık yoldan yürürken damlama borularına takılmayacağız. ![]() Bu yıl kokopet ve gübre karışımına seyrelttiğim fideler güzel kök yaptılar. ![]() Önde pak choy arkada domatesler. ![]() Bu yaban havucu mu sizce. Öyleyse yetiştirmeyle uğraşmayacağım keza her yerden çıkıyor. ![]() Bu da arkadaşım panter. Güneşleniyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
13.05.2017
Fideleri fidemobile yükleyip getirdik. ![]() ![]() Geçtiğimiz yıl ilk sıcak kompost denememde başarılı olamamıştım, hem patojen hem de ot tohumu taşıma riski nedeniyle bahçede kullanmadığım kompostu bozulan çimen alana serpeceğim. Belki daha hızlı toparlar. ![]() Çimenlik alan düzeltilip üstüne kompost serildi. Zamanla çöktükçe toprak ilave edilip düzeltilecek. ![]() Neyse anne yavru kedileri taşımış yeni kompostu kurdum. İngilizden feyz alıp kocaman kap yaparsan böyle olur. 2,5 balya saman kullandım ama kabı dolduramadım. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
27.05.2017
İşler ters gidiyor. Geçtiğimiz yıl bu dönemde bahçeyi vuran hastalık yine gelmiş, hem de bir göbeğin neredeyse tamamı etkilenmiş durumda ve çoğu da bu yıl etkinlikten gelen domatesler. Sarı kıvırcık yaprak hastalığı olduğunu düşünüyorum, virüs yapıyor. Takip edip çok etkilenenleri sökeceğim zira meyve falan vermiyorlar. Yan tarafta ilave fasulye ekeceğim yere kalanlardan 10 kök daha domates ektim. Haftaya biraz daha takviye yapacağım ama bu işe çok canım sıkıldı. ![]() ![]() ![]() Yavaş yavaş ön bahçeye de çiçekler ekmeye başladım kısmetse 2-3 haftaya orası da şekillenmeye başlar. ![]() Yaşlı çılgın beyaz gülümüz. Bu mevsim hep böyle açar. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
03.06.2017
Verilen emekler heba oluna insanın içinden pek bir şey paylaşmak gelmiyor ancak gelişmeleri takip etmek isteyenler için yazmaya devam edeceğim. En azından bir süre daha... Enginarlar bu yıl oldukça verimli üç kök enginardan bu kadar hasat fena değil gibi. ![]() Sayın Zekoş' tan gelen mizunalar çiçek açtı. Rokaya yakın bir tadı var ama birde kışın soğuk yedikten sonra tatmalı. Sayın Zekoş' a teşekkürler. ![]() Pak Choy' ların tadına bakmadan çiçek açıverdiler. Sanırım dikmek için sonbahar daha uygun gibi. ![]() Aynı gün ektiğim biberler. İlki yükseltilmiş yataklara ikincisi normal toprağa. İlki daha hızlı gelişiyor. ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|