![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Teşekkürler sayın Dongyul. Hala istediğim ve planladığım seviyenin oldukça gerisindeyim. Artık olduğu kadar diyiyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah maşallah, herşey gayet güzel gidiyor Sayın Kerkenez. Hasadınız, kolluk kuvvetleriniz bereketli ve daim olsun inşallah!.. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
30 Nisan Resimleri
Geçen haftadan dikilen domates ve biberler tutmuş gibi. Danaburunlarına sadece iki kök domates kayıp verilmiş. ![]() ![]() Dikime devam. Geçen haftadan kalan biberlerin bir kısmı daha dikildi. ![]() Benim salatalıklar henüz yetişmediğinden 9kök salatalık alınıp dikildi. ![]() 130 kök biberi nereye sığdıracağımı bilemezken kayınvalidem sağolsun yaklaşık 100 kök daha biber getirmiş. İmdat... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
30 Nisan Resimleri 2
Sayın Heyyamola' nın tavsiyesiyle aldığım dal öğütücü. İlk başta çalıştıramadım meğerse güvenlik amacıyla kapağını iyice sıkmak gerekiyormuş. ![]() İlk parçaladığım enginar sapları oldu. ![]() Bunlarda kısmen kurumuş bakla sapları. Nispeten yumuşak oldukları için biraz zorladılar. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaşasın kayınvalideler. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
19-22 Mayıs Resimleri 1
Araya bir Bosna Hersek kaçamağı sıkıştırınca bir süre bahçeden uzak kaldık ve sonuç olarak yine coşmuş otlarla karşılaştım. Bazı şeyler asla değişmiyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
19-22 Mayıs Resimleri 2
Önce ilk kompost denememi başlattım. Sonuçlarından çok umutlu olmasam da bekleyip göreceğiz bakalım. ![]() Bahçeye serpmek üzere bir miktar gübre eledim. ![]() Bahçenin şu an için yegane ürünü kıvırcık marullar. ![]() Şu an en ciddi sorunum salyangoz ve sümüklü böcekler. Biberleri haşat etmekle meşguller. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
19-22 Mayıs Resimleri 3
İlk etapta yarım gün dışarıdan yardım alarak otlar temizlendi ve hafifçe çapalandı. ![]() En iyi durumda domatesler ve yeşil soğanlar. Domateslerin koltuk altları alındı, sırıkları dikildi ve ilk bağlamaları yapıldı. ![]() ![]() Bu yıl havalarında iyi gitmesiyle domatelerde geçen yıla kadar üç hafta kadar öndeyim. geçen yıl bu zamanlar dikmiştim şimdi ilk çiçekler gözüktü. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
19-22 Mayıs Resimleri 4
Ektiğim esmer mısırlar çıkmış ancak havaların Nisan ayına göre nispeten soğuk gitmesi nedeniyle pek büyüyememişler. Aralarda çıkmayan yerlere yeniden ekim yapıldı. ![]() Aynı şekilde salatalık ve kabaklarda büyümemişler. ![]() Deneme amaçlı olarak patlıcanların arası gübrelendi ve malçlaması enginar kabuklarıyla yapıldı. Trakya' nın çılgın rüzgarlarına dayanacağını zannetmiyorum ama göreceğiz. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Sayın Kerkenez; sümüklü böcek için tashira isimli mavi granüller şekilde ilacı var onu kullanabilirsiniz. Bahçeniz güzel, temiz görünüyor ^_^ |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
düzen konusunda sizin bahçenizle karşılaştırılmaz bile. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
5 Haziran Resimleri
İki hafta aradan sonra gittik, Cuma günü için Trakya' da şiddetli yağış uyarısı vardı ve gerçek olmuş. Komşular 10 dakika daha böyle yağsaydı afet olurdu diyorlar. Yağan yağmurların etkisiyle olsa gerek tahminimden hızlı büyüyen ve iki hafta gidemediğim için bağlayamadığım domateslerle hızla uzamaya başlayan mısırları şiddetli yağmur yan yatırmış. ![]() ![]() Danaburunlarına gelince ortada yoklar sadece salyangozların saldırısı ve tutmama nedeniyle üç kök biber zarar görmüş, onları yeniden diktim. Sanırım danaburunları soğuk geçen kış nedeniyle toplu katliama uğradılar, internette bu şekilde toplu kıyıma uğrayabildiklerinden bahsediyor zaten çokta meraklıları değilim. ![]() ![]() Kardeş bitki olarak yetiştirdiğim fesleğen ve kadife çiçekleri sebze bahçesine, tohum paylaşımından gelen kına çiçekleri ise ön bahçeye ekildi. İki gün uğraşmanın ardından yine toparlanan bir bahçe, bu rutinim oldu. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
5 Haziran Resimleri 2
Kompostu kontrol ettiğimde yavaş yavaş mantar, bakteri oluşumu başlamış ancak azotu az gibi pek ısı yok. Bir miktar yeşil malzeme ilave edip karıştırdım. Yine yetmezse tekrar ilave edeceğim. İngiliz aklına uyup en, boy ve yüksekliği1,25 metre yapmıştım pişman oldum. Ters yüz etmek, doldurmak vesaire çok zor oluyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
11-12 Haziran Resimleri
Houston bir sorunumuz var. Muhtemelen viral bir hastalık ile karşı karşıyayız. İlk başta 2 kök domateste iken 7-8 köke yayılmış durumda. Hijyen koşullarına dikkat ederek bir süre daha takip edeceğim. En sevdiğim ve her yıl heyecanla beklediğim domateslerde illa bir sorun çıkıyor. Sakınan göze çöp batarmış. ![]() ![]() ![]() Salatalık yapraklarında da sorun var gübreleme gerekecek gibime geliyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah maşallah Sayın Kerkenez çaba, gayret, emek sonuç harika bir bahçe, ürünler ve hasat; bahçenizi takip etmek benim için çok zevkli... Emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallah!.. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2014 yılında her şey verimsiz bir şekilde giderken burayı keşfetmem, buradan edindiğim bilgiler, tohumlar, daha sonra yapılan araştırmalar, okunan kitaplar, deneme ve yanılmalar neticesinde ve bu yıl yaklaşık 4 aydır verilen emeklerin karşılığı gelmeye başladı. Henüz hedeflediğim bir çok şeyi gerçekleştirmesem de artık birinci vitesten ikinciye attım diyebilirim. Darısı önümüzdeki yıllarda diğer viteslere. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
24 Temmuz Resimleri
Domates resimleri paylaşmaya devam. Sarı domates açık konuşmak gerekirse lezzetini pek beğenmedik. ![]() Sayın Birnefestoprak' tan gelen 1884 Purple domates. tatlı, sulu ve etli bir çeşit. ![]() Cherokee domates. Lezzetli bir domates ama dört kökten üçü hastalandı. Pek dayanıklı değil mi yoksa rastlantı mı bilemedim. ![]() İlk kez geçen yıl diktiğim ve lezzetli bol sulu pembe domates. ![]() Ve son olarak bahçemizin vaz geçilmezi rahmetliden kalma Pınarhisar domatesi. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
24 Temmuz Resimleri 2
Bu yıl ilk kez denediğim Zengarden' dan gelme Sakız Adası salkım domatesi. Hafif mayhoş lezzetli ve verimli bir tür. ![]() Ve domatesler yarışıyor. Üçüncü 392 gram ağırlığıyla Heybetli. ![]() İkinci hastalıklı olan bitkiden Cherokee. Normalde bu kadar olmaması lazım hastalıklı olduğu için mi yoksa çapraz tozlaşma mı bilemedim. 448 gram. ![]() Ve şimdilik birincimiz. 472 gram ağırlığıyla pembe domates. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
24 Temmuz Resimleri
Ve büyük hasat başladı. Bu haftanın yıldızı domatesler. Yaklaşık 17 kg toplamak kısmet oldu. Salatalık, Halep karası patlıcan, kıl ve dolmalık biberler, biraz salatalık ve Swiss chard. Amerikalılar pek bir hastası sanki görelim bakalım, nasıl bir şeymiş. ![]() Bu haftanın kapanışını en hoşuma giden görüntü ile yapayım. Renk cümbüşü oluşturan farklı lezzette domatesler. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Pek güzeller maşallah. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
30-31 Temmuz Resimleri
Geçtiğimiz yıl Sayın Birnefestoprak' tan gelen halep karası. Gerçekten çok verimli ve lezzetli bir tür. ![]() Little finger patlıcan. Görüntü harika, kızartması çok hoşa gitmedi başka bir kullanım şeklini de bulamadık maalesef. Meyvelitepe turuncu domates. Trabzon hurmasını andırıyor. ![]() Sayın Taşlıbahçe' den gelen Bursa dağlı kırmızı domates. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
30-31 Temmuz Resimleri 2
Yeni rekorumuz. 578 gram ağırlığıyla pembe domates. ![]() Domates yolu. ![]() Bu haftaki hasılat. Fide taşıdığımız plastik kaplarda artık domates taşıyoruz. Bu hafta yine 17 kilo kadar hasılat yaptık. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Patates Hasadı
Patateslerin kuruduğunu görünce heyecanla ailecek saksılara saldırdık. ![]() Ve sonuç. Büyük bir hayal kırıklığı. Anladığım kadarıyla fazla sulandığı için çürüyüp kurumuşlar. Eh en azından bir salatasını yaparız. ![]() Bahçedeki ürünleri çeşitlendirmeye çalıştığımdan bahsetmiştim. Tamamen onlardan yapılan bir salata. Çeşitli domatesler, kırmızı tarhanalık biber, nane, maydonoz, kalıcı ıspanak, swiss chard, ve pancar yaprakları. Tadı da görüntüsü gibi harikaydı. ![]() Bu da laz domatesimiz. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Kış geliyor
Sayın Dongyul bahçesinde sürekli ekimden bahsetmişti, bende kendi bahçemden örnekler vereyim dedim. Eskiden yaz hasadını bitirip kışlık bitkiler ekiyordum ancak lahanagiller bir türlü olmuyordu. Bu yıl ilk kez temmuz ayından başlayarak kışlık bitkileri ekmeye başladım. Aynı türleri de bir anda ekmeyip yaklaşık 15 gün arayla dikiyorum ki aynı anda yenecek kıvama gelmesinler. Şu ana kadar diktiklerim, beyaz lahana, kırmızı lahana, karnabahar, kereviz ve brokoli. Patlıcanların arasına dikilmiş ve sayın Bahcedenn' in internet sitesinden aldığım January King beyaz lahana. Arada palazlanmaya başladı. ![]() Domatesleri yanına ekilmiş kök kereviz. ![]() Bu sıranın diğer tarafında pırasa, arkasında domates ve en onun arkasında ortada karnabahar bulunmakta. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Bu yıl tonla acı biber ektim ancak ilk önce arnavutlar oldu, aslında tam da oldu sayılmaz, kızarmadılar, ama ben de öyle yiyorum, acılığı yerinde, herhalde beklemeye gerek yok Manzara pek güzel.Hanımla emeklilik hayalimiz, küçük bir balıkçı kasabası, yayla zamanının haricinde burada yaşayıp, hava şartları uygun olduğunda ufak bir tekneyle balığa çıkmak. O zamana bizler kalır mıyız, biz kalsak böyle yerler kalır mı, hadi hepsi tamam da denizlerde tutulacak balık kalır mı? ![]() Son söz: 'Kul plan yaparken kader gülermiş' |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eskiden teknemiz vardı baya güzelde balık yakalardık. Tabi artık pek yok gibi. Ama hedefim emekli olunca yine bir tekne almak. Hayırlısı bakalım. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Bu hayaller ve hedefler olmasa, herhalde hayat çekilmez olurdu. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2014
|
Ellerinize sağlık. O kadar domatesi görünce resmen gözüm döndü. ![]() Sarı domatesin ben iki çeşidini ektim. Birisi Brandywine diğeri Jübilee. Brandywine'ı tek geçerim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|