![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Yaz Geldi
Uzun zamandır bahçeme yazmak kısmet olmadı. Oysaki boş durmadık bu arada ancak aksilikler nedeniyle biraz sıkıntılı bir dönem geçti. Neyse ki geçti gitti artık yaz geldi. ![]() Tohum paylaşım sonrası gelen tohumlar ve kendi tohumları harmanlayarak büyük emeklerle yetiştirdiğim fideler; http://www.agaclar.net/forum/1389553-post17.htm Toprakla buluştuktan sonra yine danaburunlarının hışmına uğradılar fidelerin büyük kısmı kesildi maalesef. Kalanlarda birbirine girdi. Şimdi neyin ne olduğunu bulmaya çalışıyorum. ![]() Danaburunları için kurduğum ve mart ayı başında açtığım tuzaklardan bir tane bile danaburnu çıkmadı. Son çare olarak kepek, şeker, zehir karışımı kullanmak durumunda kaldım. İki hafta zarfında en az 50 kadar danaburnu öldü ama hala tek tük aralarda dolaşıyor. Bu da ilacın sonucu; http://www.agaclar.net/forum/1389565-post18.htm |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
27-28 Haziran Resimleri 1
Sebze bahçesinin genel hali. Danaburunlarından kurtulan fidelerin boyu ile sonradan ekilenlerin farkı açık açık gözüküyor. En az üç hafta kaybettirdiler bana. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
27-28 Haziran Resimleri 2
Buradan öğrendiklerimi imkanlar dahilinde yavaş yavaş uygulamaya başladım. Sene sonunda leonardit ve gübrele döküp bellemiştik bahçeyi. Şimdi fideleri solucan gübresiyle dikip olarak humik asitli suyla can suyu verdim. Bunun yanında kardeş bitki uygulamaları resimlerde mevcut. Burada kadife çiçekleri ile fesleğenler mevcut. ![]() ![]() Biber ve bamyalar yan yana. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
27-28 Haziran Resimleri 3
Sayın Meyvelitepe' den tohum takas etkinliğinden gelen San Marzano' lar olmalı. ![]() Bunlar rahmetli babamın domatesleri gibi. ![]() Sayın Bahçedennn' in kıl biberi. ![]() Bu hangi patlıcan acaba? ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Sn Kerkenez sayfan hayırlı olsun . Çok güzel bir yazlık - bahçe Allah ömür boyu mutlu huzurlu şekilde kullanmayı nasip etsin. Kusura bakmayın tp sayfasını takip ediyorudum ama , bahce sayfası olduğunu bilmiyordum onun için biraz geç hayırlı olsuna geldik ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Tilki Mete. Amin diyelim. Ağaçlar.net ve üyeleri sayesinde toparlamaya başladık. Önümüzdeki yıllarda daha iyi olacak inşallah. Düzenleyen kerkenez : 30-07-2015 saat 10:00 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sn. kerkenez çiçeklerinizin hepsi çok güzel ve doğal görünüyorlar. 3. ve 4. fotoğraftakilerin adı nedir? (4. ye bayıldım.) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Jakin teşekkürler. 4. gaura çalısı. İstanbul civarında bolca mevcut kaprissiz, bol bol çiçek açar. 3. annem düğme çiçeği diyor ama tam emin değilim. O da biraz geç açar ama her sene tohumdan çimenlenir çokta güzeldir. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Teşekkür ederim. Gaura çalısının tohumunu nereden bulabilirim ve balkonda olur mu acaba? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumu var mı bilmiyorum ama çiçekçilerde fidesi 5- 10 TL arası fiyatlarla satılıyor. Diker dikmezde gelişip çiçek açıyor. Olursa büyük bir saksıda olur zira baya bir yayılmaya meyilli. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sezon Sonu Çalışmaları
İyi durumda olmayan ve toparlamak için çaba harcadığım toprağı işleyebilmek için sezon sonu hasadına giriştim. Aslında özellikle domatesler en az 2 hafta daha idare ederdi. 29 Ekim' le hafta sonunu birleştirip net 3 gün çalışma fırsatını kaçırmamak gerekiyor ayrıca yağmurlara da yakalanırsak bir daha işlemek güç olabilir. Sezon sonu hasatı. Oldukça fazla yeşil domates var. Bir kısmı kızarmaya bırakılacak kalanlardan karışık turşu yapılacak. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sezon Sonu Çalışmaları 2
Uzun araştırmalardan sonra gavurun no till/ no dig gardening dediği toprağı kazmadan eşelemeden ekim yapmaya başlayacağım. Uzunca ölçüp biçmeden sonra toplamda 1.20 genişliğinde 7 adet esas ada ve 2 küçük ada oluşturmaya karar verdim. Asıl niyetim adalara gübre, saman yığınları yapıp kışın çürümeye bırakmaktı ancak geç kaldığımdan çevremde saman bulamadım. Bende mecburen daha önce temin ettiğim malzemeleri toprağa döküp belletmenin uygun olacağı kanısına vardım. Önce cocopeat' leri suda bekletip açmaya çalıştım ancak bayat ya da dandik miydi bilemedim bir türlü açılmadı elimle parçalamak durumunda kaldım. En çok bu yordu ve zaman kaybettirdi. Elimdekiler sadece 2 adaya yetti diğerlerine ilerde eklerim diyordum ama yaşadıklarımdan sonra vazgeçtim. ![]() Daha sonra tarımsal pomza taşı döktüm. ![]() Onun üzerine kayınbiraderin elediği gübreleri ekledim. ![]() En üstede bolca klinoptilolit serptim. Bu şekilde bellenecekler. Tırmıkla düzeltilip bakla ekilecek. Baharda baklalar kesilip toprağa bırakılacak. Ayrıca bahar yaz boyunca bolca kompost yapıp toprağa eklemeyi planlıyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sezon sonu Çalışmaları 3
Bellemenin önemli kısmı bitmiş durumda. Diğer yerleri de yine aynı şekilde hazırlayıp bıraktım arkadaş belleyecek. Daha sonra bakla dikemediğim yerlere de gidip bakla dikeceğim. Bu arada baklaları diktikten sonra humik asitli suyla sulamaya başladım. Aralarda gözüken sırıklar yolları ve adaların sınırlarını belirlemek için dikildiler. ![]() ![]() Bu da daha önce diktiğim baklalar boylanmaya başladılar. ![]() Bunlarda yeni yeni çıkanlar. Yağmurlardan sonra oluşan kaymak tabaka. Bu toprak beni bayağı uğraştıracak gibi. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-07-2015
|
Selamlar, Değirmenaltımı orası ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Yok. Bağlar Deresi. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
14 15 Kasım - 1
Tek bir kök Fransız Kadife Çiçeği. İnanılmaz. Eğer tohumlarını alabilirsem paylaşacağım. ![]() Diğer çiçekler. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
14 15 Kasım - 2
Yağmurlar bastırmadan son kalan yerlere bakla ve bir iki şey dikmek için gittim. Bakla ekimi bitti, mevcut ektiklerimin önemli kısmı çıkmış. Bunu dışında biraz, ıspanak, roka, turp, dereotu ve maydonoz da ektim bundan sonrası doğa anaya kalmış artık. Hey ıspanak tohumlarımı rahat bırakın. ![]() Bu da arka bahçenin son hali. Hadi hayırlısı diyelim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Babanız Tabiatı seven ve çok becerikli bir insanmış, Allah Rahmet Eylesin sizlere de uzun ve sağlıklı ömürler versin. Yazdıklarınızı çok akıcı ve esprili üslubunuzdan dolayı sıkılmadan büyük bir zevkle okudum. Anladığım kadarıyla Sizde benim gibi bahçeye masraf etmekten kaçınmıyorsunuz. Bahçenizde bol verimli güzellikler diliyorum. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçenin toprağı oldukça kötü durumda olduğu için bir miktar masraf yapmak gerekti ama bundan sonra daha çok organik madde yönünden zenginleştirmeye odaklanacağım. Ayrıca damla sulama, tünel sera gibi yapılması gereken işler var. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
Kuru iklim bölgelerinde bir havalandırma oluyorsa sizin bölgede bunun iki katı olması daha uygun olacaktır. Beceri yönünden babanıza çektiyseniz ustanızı geçersiniz. Her şey gönlünüzce olsun. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
23 Ocak 2016 Resimleri
Sert kış koşullarında test etmek adına 2 günde izin alıp 4 günlüğüne yazlığa kaçtım. İlk gün hava güzeldi sonraki günlerde ayazla birlikte evden kafayı dışarı çıkartmak imkansız gibi bir hal aldı. Meşhur Trakya ayazını resmen yaşadık. Anladım ki aralık ve mart arası dönem sıcak günler dışında burada zor yaşanır. Geceleri sağlam don yaptı. Bu yılki soğuklar gerçekten çok kötü zira baklalar bile donmuş. Geç dikilen baklalar bunlar fena durumda değiller. ![]() Bunlar ilk dikilen baklalar büyük kısmı zarar görmüş durumda muhtemelen kışı çıkaramayacaklar. ![]() Bunlarda karıncalardan kurtulan ıspanaklar. Baharda yenir gibime geliyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Bahçeniz çok güzel görünüyor her yer yeşermiş... bahçeniz çiçeklerle dolmaya başlamış. Pırasalara içim gitti bu yıl kararlıyım bende yetiştireceğim ^^ |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pırasa yetiştirmesi çok kolay. Temmuz ortası gibi bir demet fide alıp dikiyorsunuz, sorunsuzca büyüyor. Kışın soğuklarda dondu zannetmiştim, dış kabuklarını temizleyince pırıl pırıl pırasalar çıktı. Kısmetse haftaya kalan son parçaları köklerim. Bu arada ıspanak ekmeyenler içinde ekmeyi de kesinlikle tavsiye ederim. Ayıptır söylemesi bu kadar lezzetli bir ıspanak yemeği yediğimi hatırlamıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
- Kesinlikle lezzetlidir eminim ben her yıl yetiştiririm tadına doyum olmaz. - Ben kendi fidelerimi kendim yetiştirmesini seviyorum mutlaka kara pırasa tohumu bulup ekeceğim ^^ |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın Kerkenez öncelikle babanızın mekânı Cennet olsun inşallah. Size harika, çok güzel bir bahçe bırakmış. Ve bu bahçe gerçekten harika, inşallah evden kovulmadan önceki verdiğiniz emeklerle daha da güzelleşecek. Bol bol ürünleriniz, hasatlarınız olsun inşallah. Rastgelsin... |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Öncelikle çok geçmiş olsun sn. kerkenez, damlama sisteminiz hayırlı olsun ellerinize sağlık. Kolluk kuvvetlerine de başarılar. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın Akçabardak. |
|