agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni198Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-09-2014, 13:25   #1
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Yanmamış gübre sıkıntı yaratabilir. Bahçeye atacaksanız çukurlara leonardit koyarsınız. Suni gübreyi ilk başta kullanmayacaksınız bu durumda.

Organik madde suni gübrelerin alımı ve yarayışlılığı için de önem arzediyor. Topraktaki organik madde yetersizse attığınız gübrelerin de yarayışlılığı azalıyor.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2014, 15:47   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Yanmamış gübre sıkıntı yaratabilir. Bahçeye atacaksanız çukurlara leonardit koyarsınız. Suni gübreyi ilk başta kullanmayacaksınız bu durumda.

Organik madde suni gübrelerin alımı ve yarayışlılığı için de önem arzediyor. Topraktaki organik madde yetersizse attığınız gübrelerin de yarayışlılığı azalıyor.
Artık dediğiniz gibi leonardit koyacağız sanırım çukurlar. İlgili cevaplarınız için teşekkürler.

zharugba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2014, 13:44   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2013
Merhaba öncelikle hayırlı uğurlu olsun zor ama keyifli bir yolculuk başlamış ama yolunuz uzun
Öncelikle toprak analizine göre bol miktarda yanmış hayvan gübresi (tercihen koyun keçi ama ekonomiklik ve bulunabilirlik açısından sığır) kullanmanız gerekir.
Örnek olarak 1100 m2 araziye ben iki kamyon sığır gübresi kullandım tüm yüzeye saçıldı.
Tavuk gübresinin kullanımı tecrübe ister ağaçları vs. yakabilir.
Toprağın kumlu ve tınlı olması güzel benim toprağım killi maalesef bu nedenle kum takviyesi yapmam gerekti. Toprağın kolay direne olması iyi ama su tutmayacağı için sulamada daha fazla su harcamanız olası
Toprak işlemek için bel güzel ama çapa makinası alsanız daha az yorulursunuz.
Organik olsun vs. derken dikkat edin toprağın ihtiyaçlarını göz ardı etmeyin azot eksikliği için inorganik gübre kullanmak sorunda kalıyorum sizin de başınıza gelecek.
leonardit bulunmaz nimet mutlaka kullanın ben hayvan gübresi ile beraber kullanıyorum.
Bahçem Ankara Kalecikte gelirseniz daha derin konuşuruz
Kolay gelsin

Orhank Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2014, 10:18   #4
Ağaçsever

Bu hafta da bahçeye gittim.

Bu haftada gene bahçeye gittik. NE yapacağımı bilemedim. Sulama dönemi bitti. Budama zaten bu dönemde yapamıyoruz. Geçen sene ektiğimiz sebze ve meyveler zaten yazı çıkaramamıştı. Ben geçen seneden kalan budama ve kesimlerden kalan ağaçları topladım bir araya.Dikim sezonunu bekliyoruz artık.

Bahçe için sabırda lazımmış.

Eski 24-09-2014, 10:27   #5
Ağaçsever

Üvezlerin meyvelerı renklenmeye başladı.

Bahçemde tahminen kendiliğinden yetişen 5 adet üvez ağacı var. Altlarında birçok ışkın denilen fidanları var. Ben bir türlü kesmeye kıyamıyorum fidanları.
İlk defa bu sene tadına baktım üvezlerin. Olgunları çok lezzetli fakat arasında olmamış bir taneyi ağzınıza atarsanız yandınız demektir. Ama tamamen olmadılar daha. Resimlerde göründüğü gibi kırmızılar ama hala koparıp yemeğe çalışırsanız olmadıklarını anlayabiliyorsunuz. Acaba üvez ağacı tam olarak ne zaman ve nasıl hasat edilir. Bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Muda beğendi.
Eski 24-09-2014, 10:31   #6
Ağaçsever

Üvezlerin durumu

Üvezlerin durumu

Eklenen Resimler

Eski 24-09-2014, 10:36   #7
Ağaçsever

Bahçemdeki bu ağaçların türü nedir

Bahçemde bu ağalardan var bunların birinde görülen meyvelerden var ama sadece birinde. Bu diğerlerinden farklı mı acaba? Bunlardan bu ağaçlardan nasıl çoğaltabilirim. Direk bu meyve gibi şeyleri toprağa mı dikmem gerekiyor. Ne zaman dikmem gerekiyor.

Eklenen Resimler

Eski 14-03-2015, 21:47   #8
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zharugba Mesajı Göster
Üvezlerin durumu
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zharugba Mesajı Göster
Bahçemde tahminen kendiliğinden yetişen 5 adet üvez ağacı var. Altlarında birçok ışkın denilen fidanları var. Ben bir türlü kesmeye kıyamıyorum fidanları.
İlk defa bu sene tadına baktım üvezlerin. Olgunları çok lezzetli fakat arasında olmamış bir taneyi ağzınıza atarsanız yandınız demektir. Ama tamamen olmadılar daha. Resimlerde göründüğü gibi kırmızılar ama hala koparıp yemeğe çalışırsanız olmadıklarını anlayabiliyorsunuz. Acaba üvez ağacı tam olarak ne zaman ve nasıl hasat edilir. Bilenler yardımcı olursa sevinirim.
http://www.agaclar.net/forum/508335-post52.htm

Yenilebilen tür anladığım kadarı ile bahçenizdeki üvez ağaçları. Diplerindeki fidanlardan gönderme durumunuz olur mu.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2014, 15:52   #9
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhank Mesajı Göster
Merhaba öncelikle hayırlı uğurlu olsun zor ama keyifli bir yolculuk başlamış ama yolunuz uzun
Öncelikle toprak analizine göre bol miktarda yanmış hayvan gübresi (tercihen koyun keçi ama ekonomiklik ve bulunabilirlik açısından sığır) kullanmanız gerekir.
Örnek olarak 1100 m2 araziye ben iki kamyon sığır gübresi kullandım tüm yüzeye saçıldı.
Tavuk gübresinin kullanımı tecrübe ister ağaçları vs. yakabilir.
Toprağın kumlu ve tınlı olması güzel benim toprağım killi maalesef bu nedenle kum takviyesi yapmam gerekti. Toprağın kolay direne olması iyi ama su tutmayacağı için sulamada daha fazla su harcamanız olası
Toprak işlemek için bel güzel ama çapa makinası alsanız daha az yorulursunuz.
Organik olsun vs. derken dikkat edin toprağın ihtiyaçlarını göz ardı etmeyin azot eksikliği için inorganik gübre kullanmak sorunda kalıyorum sizin de başınıza gelecek.
leonardit bulunmaz nimet mutlaka kullanın ben hayvan gübresi ile beraber kullanıyorum.
Bahçem Ankara Kalecikte gelirseniz daha derin konuşuruz
Kolay gelsin
Evet Baya bir işimiz var. Bahçe tel çitlerinin yeni yerine alınması, teraslama işlemlerini yaptırdıktan sonra sürdüreceğim toprağı. Çapa makinası çalınır diye korkuyorum. Birde toprağın şu anki halini çapalamak için çağırdığım çapacılar ağız birliği etmişcesine çapa makinası ile olmaz sen önce bir sürdür dediler. Deyinimlerinizden yararlanmak çok güzel. Çok sağolun.

Eski 21-01-2015, 16:51   #10
Ağaçsever

Gelişmeler

En son yazdığımda aşağıdaki gibiydi bahçem. Tel çit ustaları sağolsunlar beni baya uğraştırdılar. Birisi ile anlaştık bu hafta gelecek hafta tam 2 ay oyaladı ve yapmaya da gelmedi. Sonra bulduğum usta da saolsun sadece pazar günleri gelip çalıştı. 3 haftada ancak bitti çitlerin yeni haline gelmesi.

Eklenen Resimler

Eski 10-03-2015, 13:04   #11
Ağaçsever

Yavaş yavaş oluyor

Sonunda bahçenin tel çitlerini imar planına göre düzelttirmiş oldum. Ustalar eski tellerin beton direklerle bağlantılarını kestiler ve olduğu yere yatırıp rulo haline getirdiler ve topladılar. Daha sonra yeni kuyuları kazmadan bozma bir aletle 30 cm çapında 40-50 cm derinliğinde kazdılar. Ustalardan birisi dikili olan beton direkleri yerinden söküp dibindeki eski betonu kırdı. Diğer ustalar bu direkleri sırtlanıp yeni kazılmış çukurlara taşıdı ve diğer iki usta is hazırladıkları beton harcı ile çukurları doldurdular. Betonlar kuruduktan sonra gergi teli denen 3 sıra düz teli çektiler ve rulo haline getirmiş oldukları tel çitleri tekrar açarak gergi tellerine kerpeten ve tel yardımı ile bağladılar. İşte sonuç aşağıda

Eklenen Resimler

Eski 10-03-2015, 13:29   #12
Ağaçsever

Dikleşen bahçem

İmar planına göre bahçe daha da dikleşen bahçeyi kullanabilmek için biraz işlem gerekiyordu. Zaten tel çitleri yerine aldırmak için eski malzemeleri kullanarak bile olsa ustaya 2000 TL vermek zorunda kaldım. Bir de bahçeyi şekle sokmak için bir kepçe çağırdım. Kepçeler 10 dk'lık bir işiniz olsa bile 150 TL almadan duraklarından çıkmayan arkadaşlar tarafında kullanılıyor bilginize. Gittim duraklarına birisi ile saati 85 TL den anlaştık ve bahçeye getirip teraslama yaptırdım. iş toplam 3- 3,5 saat sürdü ve 250 TL verdim bu işleme de. Fiyatları özellikle birileri planlama yaparken lazım olursa diye veriyorum. Sonuçta aşağıdaki hale geldi bahçem.

Eklenen Resimler

Eski 14-03-2015, 11:57   #13
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Sayın zharugba;

Hayırlı olsun güzel bahçeniz.

Bahçenizi teraslama yaptığınız çok güzel. Ancak yapabilirseniz her terasın ön tarafına aşağıya doğru toprağın kaymasını önlemek için taş duvar çekebilirseniz iyi olur. Tabi önemli olan toprağın yağan yağmurlardan, esen rüzgarlardan korunması. Asma bahçelerinde eğimli arazide mutlaka teraslama yapılıyor.

Benim aşağıya inmek için toprak ıslak iken yapmış olduğum merdiven dahi zaman içerisinde nerede ise eski haline geldi.

İlk iki yıl özellikle fidanların gelişmesi açısından çok önemli. Siz yapabilirseniz damlama sulamayı çekip fidanlarınızı sulamaya dikkat edin. Benim geçen yıl diktiğim asmalar yazın çok kurak geçmesi, suyun arıza nedeni ile kesilmesinden dolayı nerede ise 250 tanesi kurudu. Çok az yaşayan kaldı.

Üvezleriniz Ankara'da yaşadığına göre bizim burada da yaşar sanırım. Ben meyvesinin olgunlaşamayacağını düşünüyordum. İlerleyen zamanlarda biraz diksem iyi olacak.

telato beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2016, 18:28   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-05-2015
5 aydan bu yana yoksunuz neler yaptınız bahcenizde...

yenikentli123 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2019, 17:09   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-09-2019
Selam

sevgihoca beğendi.
Zharugba2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2019, 18:48   #16
Ağaç Dostu

tropikalist's Avatar

Giriş Tarihi: 23-06-2019
evet son durum ne acaba birkaç fotoğrafla anlatabilir miyiz

tropikalist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2020, 22:32   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-06-2020
Bir türlü şifremi hatırlayamadım.

Aynen devam bahçeye gidip geliyorum. Hala su işini çözemedim.

Zharugbason Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025