![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2013
|
Bakımlı bahçeler güzeldir de, kendi halindeki kırlar bana daha estetik ve büyüleyici gelir hep.Ev kedisi olmayı şiddetle reddeden Beşir ve ormanlarımızın olmazsa olmazı kargalarımız da öyle. Ada'nın güneye bakan kısmında vakti zamanında kesme çiçek yetiştirilirmiş bu irisler o zamanlardan kalma. Çocukluğumuzda mezarlıklarda gördüğümüz bu çiçeği mezarlık zambağı olarak bilirdik ve dokunmaktan,koklamaktan ürkerdik sanki altlarında yatan ölüler kızar gibi gelirdi. Okul yıllarında Van Gogh'un tablosuyla sevmeye başladığım irisler bahçemde de bolca var ve artık ürkmeden koklayabiliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Muskariler, bir duvarın dibinde bitmiş vinca,adını bilmediğim beyaz yıldız şeklindeki çiçekler,papatyalar hatta ölmüş atların kemikleri hepsi çok büyüleyici. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2016
|
Ne güzel bahçe, ne güzel yaşanmışlıklar, ne güzel insanlar... Ağaçlar.nette ki arkadaşları(abileri/ablalaları) klonlama şansımız olsa keşke. Bahçenize ziyaret edince aklımdan geçen bunlar oldu. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Lale, pek tercih etmediğim bir çiçekti.Bu yıl ilk defa ektiğim soğanlar erken baharda renk kattı bahçeme, hele Osmanlı lalelerinin zarafetine bayıldım.Seneye bu türü arttırmayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
El değmemiş güzellikler, Rüzgarla savrulan tohumları her yıl arka bahçenin değişik köşelerini renklendiren sedef çiçekleri, Artık koklamaktan ürkmediğim mezarlık zambakları, |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Kedum Palmeri |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Leylak Zamanı
Filbahri,yasemin ve güller sırasını beklesin, şimdi leylak zamanı.Bu kadar zahmetsiz bir güzellik keşke daha uzun kalsa bahçelerimizde.... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Gerçekten büyüleyici ,masalsı ,ve harika !!!Fotoğraf çekimlerinizde ayrı bir güzel emeklerinize sağlık |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Orda bir şehir var uzakta
İnsan yaşlandıkça hafızanın derinliklerindeki hatıralar hiç beklemediği anlarda; bir renk,bir şiir,bir tekerleme,bir şarkı olarak çıkıveriyor karşısına.İlkokuldayken seyrettiğim Türkân Şoray'lı "Bir Dağ Masalı" filminin çocuk şarkısı "orda bir köy var uzakta" da zaman zaman hatırıma geliverir. Erken inen kış akşamları iskeleden evime yürürken "orda bir ev var uzakta" ya da ormanda dolanırken "orda bir ağaç var uzakta" gibi sözleri o ana uyarlayarak söyler dururum tıpkı dün akşam sokak lambasının ışığında bahçemdeki Osmanlı lâleleri ile hasbıhâl ederken Kartal sahilindeki ışıklara gözüm takıldığında hemencecik dudaklarımdan dökülüverdiği gibi; ordaaaa bir şehir var uzaktaaaaa o şehiiiiir bizim şehrimizdiiiiir yatmasak da, kalkmasak da o şehiiiiir bizim şehrimizdir. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Günaydın |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu kış şakayıklar adamakıllı üşüdü.Bol çiçek vermesi için kışın hafif geçtiği yıllarda dağlardan kar getirip toprağını örttüklerini okumuştum bir yerde, doğruymuş. Düzenleyen Emmazunz : 26-04-2017 saat 13:09 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
İris t.c çiçekleri dörtlemiş. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Haseki küpesi harika görünyor çok beğendim sevgili Emmazunz ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de çok beğendim sayın Günebakan.Bu cinsin çiçek sapları çok güçlü.Son yağmur ve doluda yerli hasekiler epey hırpalandı ama barlowlar maşallah dimdik ayaktalar.Bu sene aynı türden ve farklı türlerde pek çok haseki küpesi tohumu çimlendiriyorum. Şimdiye kadar yaz boyu küçük saksılarda tutup sonbaharda bahçeye ekmiştim.Bu sene fideleri büyük saksılara guruplar halinde ekmeyi düşünüyorum.Böylece dilediğim yerde konumlandırma imkanım olacak. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Haseki küpeleri güneşi gördükçe daha bir güzelleştiler sanki, ikinci yılında çiçeklenen irisleri iyi ki filbahriye yakın dikmişim, baksanıza nasıl harika bir fon olmuş. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçede yer kalmayınca kütüphaneye yerleştirdiğim kalanşolar kitaplarla birlikte bir başka güzel göründü gözüme,ormandan topladığım yabani sarımsak çiçekleri de öyle.... Düzenleyen Emmazunz : 12-05-2017 saat 12:34 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Günbatımında mutfak önü |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bahçenin görüntülür yine harika sevgili Emmazunz ağaç küpelisinin görüntüsüne bayıldım doya doya seyredin |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Arka bahçede ufak çapta olsa da sebze yetiştirme heveslerim öldürmeye kıyamadığım envai çeşit haşerat yüzünden hep üzüntüyle sonuçlanırdı.Bu sene kullanmadığım balkonlardan birinde saksı ve kasalar içine ektim fesleğen,kıvırcık,mor reyhan,kırmızı damarlı kuzu kulağı,fasulye,maydanoz ve bezelye tohumlarımı.Sonuç bana göre oldukça memnuniyet verici ![]() ![]() Sebze balkonunda bir kaç çeşit haseki küpesi tohumuna da bir köşe ayırmıştım.Nazlı nazlı büyüyorlar. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Üç aydır birşey paylaşmadığımı görünce sayfamı biraz hareketlendirmek gerekti.Bu yaz, okumaya, el işlerine daha fazla zaman ayırabilmek için bahçeye yeni ilave yapmadım. Zakkumlar, begonviller, sardunyalar bahçenin daimi güzellikleri. Lisiantuslardan fire verdim ama yine de kalanlar onlariçin ayırdığım köşeyi doldurdu. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Yetiştirilmesi o kadar zahmetli kaprisli Lisiler ve hiçbir emek istemeyen her yıl vakti geldiğinde adeta bir sihir gibi yıldız misali dizilmiş tomurcuklarıyla gece vakti ışıl ışıl bir gökyüzünü anımsatan mürver çiçeği |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaz Biterken
Begonvillerin neredeyse kar düşene kadar çiçeklerini koruduğu, meleklerin borusu, gül sardunyam ve non stop abultionum bahçemi renklendirmeye devam etse de bizler yazlıkçıların da şehre dönmesiyle kış psikolojisine bürünüp ev içinde dafa fazla vakit geçirir olduk. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-05-2013
|
Çok sevince insan bazen küçük kıskançlıklar yapabiliyor. Fakat paylaşmanın tadı da bir başka olur hani.Hazeranlarınız da sevginizi karşılıksız bırakmamış yani. Bu arada civanperçemi çiçeği bildiğimiz şifalı olan bitki değil sanırım. Bu çiçeği ilk sizde gördüm. Çok güzel bir çiçek başka adı var mı acaba? Nette hep sarı çiçekli şifalı olan türü çıkıyor. Bol çiçekli günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Emmazunz, saygı duyarım. Mesajımı yanlış anlamayınız lütfen. Elbette ki dostlarınızla paylaşıyorsunuzdur, ben sadece kendi düşüncemi yazdım. Bu arada kıyafet konusunda hemfikiriz. Yaş ve yaşanmışlıklar törpülüyor insanı. ![]() Bu arada, daha önce yazmış mıydım bilemiyorum ama bahçeniz ve görüntüleriniz çok güzel, çocukluğumu hatırlatıyor. Emeklerinize sağlık. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir yaza daha veda ederken bahçemden; |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Üçüncü yılında sellukam aldı başını gitti en güzel çiçeklerini çatıda martılara seyrettirdi, ancak balkon seviyesindekileri fotoğraflayabildim. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaza veda faslı uzadı |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Abutilonun iki farklı türü |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2011
|
Doganin mucizelerine sahit olmak guzel bir yasamin belirtisi keske menim olsa ![]() thor cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Harika bitkiler. Tebrikler. İnsan huzurla doluyor. |
|