![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili asmalıtepe, bende ablam nerelerde diyordum. meğer çok yoğunsun. inşaat işi hele tadilatla uğraşmanın zorluklarını bilirim. Allah yardımcın olsun. domatesler körpecik elinize gelecek ne güzel. ağız tadıyla yemek nasip olur inşallah. sevgilerimle kolaylıklar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Alıntı:
Tek kaygım yoğun bakımdaki salatalıklarım. Şimdi saatleri sayıyorum gidip onları görmek için. İnşallah kurtulmuşturlar..Haber veririm. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sebzeler
Domates ve biberler oldukça yavaş. Kimileri çiçekte kimileri tek tük meyvede. Kimileri de hala beklemede. Sebze adasındakiler çok iyi giderken birden harç yağmuruna tutulduklarından mı nedir çiçeklerinde kuruma var. İnşallah toparlayacaklardır Salatalıklar gibi.. Evet Salatalıkların betonunu söktüm, altından bir kg kadar salatalık topladım. Biraz sulak yetiştiğinden(duvar sulanırken günde iki kez o da sulandı. Hem de ne sulanma) susu susu bir salatalık olmuş ama o da toparlayacaktır. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam...
... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçekler..
Güllerle hanımeli yanyana olursa beni çocukluğuma götürür hep.. Tabii ki bütün çiçekler güzeldir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Asmalıtepe; bahçeniz coşkulu görünüyor, maşallah. Ama bu coşku sebze adalarında problem olabilir. Çok fazla domates var, dal budak sardığında toplaması oldukça güç olacağa benzer. Bitkileri sökmeyeceğinizi bildiğim için tavsiyem en azından orta sıradakileri tek gövdeye düşürüp sırığa almanız. Çeşitler oturak sanırım ama fark etmez bu durumda. Sevgiler, saygılar... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet sebze adasına fazla fide diktim de ayrıca yaprak ve dal budama da yapamadım yoğunluktan. Alakasız yoğunluklarımda yarın son gün. Yarından sonra bitkilerime, bilhassa domateslere eğileceğim bütün dikkatimle. Önerdiğiniz üzre gövde kısıtlaması da, alt dallarda budama da yapacağım ve sırığa da alayım. Katkılarınız için teşekkür ediyorum. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Nihayeet...
Cheri ve Red Robinler'i , Totemler'i ektiğime altı aya yaklaştı. İki hafta önceye kadar camdan güneş altındalardı. Yani kapalı ortamda. Çiçek gecikince; cheri tohumlarını bir avm den çok uyguna aldığımı hatırladım ve ürün vermeyeceğinden şüphe etmiştim. Fakat diğerlerinden emindim de neden geciktiler diye düşünüp dururken, Açık havaya çıkarmaya, rüzgarın olumsuz etkileyeceğinden korksam da karar verdim. Demek ki ihtiyaçları açık hava, direk güneş hatta az rüzgarmış. Bizde az rüzgar yok tabii o kadar çok ki ben de jütle çadırladım. O kadar sevdiler ki yerlerini birden tomurcuğa ve çiçeğe geçtiler. İyi gidiyor iyiler inşallah destek çubukları taşıyamayacak domateslerimizi.. |
|
|
|
![]() |
|
|