![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Yağmurlar...
Asmalı'da asıl yerlerine bırakıp geldiğim çiçeklerimin saksıları sularla dolmuştur tabii.. Mübarek bir yağıyor bir yağıyor bardaktan boşanırcasına.. Son gördüğüm hallerinden bir kaç kare.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Yok böyle bir lezzet
On günden beri emeklerin karşılığından daha fazlası alınıyor: Gerçekten yok böyle bir lezzet. Kahvaltılarda yeşiller keyfi ve sağlığını bu kadar güzel bilmezdim. Elinizle biçtiğiniz maydonoz, Roka Tere, Dereotlarını yıkamaya gerek duymadan tüketmek zevki ve tadı bir başka.. En başarılı olduğum ürün veya bitki oldular sanırım. Maaşallah ne sararma, ne leke ne de başka bir aksilik olmadı. Bunu çok istekle ve azimle yetiştirmeme bağlıyorum. Bu gün de Red Robin'leri saksılarına aldım. İnşallah onlar da iyi gelişirler. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Benim arka balkonumda bir masam var o masamın üzerinde her sene mutlaka bu yeşilliklerden olurdu (bu sene yok ayrı konu) Diyeceğim şu ki ilk baharda orada kahvaltı yapmayı çok severim, yeşilliklerim masamın üzerinde olur, sizin dediğiniz gibi yıkamaya gerek duymadan kahvaltıda o yeşilliklerden koparıp koparıp yemenin zevki gerçekten de bir harika, o yüzden size katılıyorum. Güle güle iyi günlerde ağız tadıyla tüketin emeklerinizin karşılıklarını. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yüreklendiriyorsunuz. Ama soğanlarımda başarı düşük. Bir saksıda iki Lale, çiçeksiz nergisler, ve bir türlü gövdesini çıkaramayan İrisler.. hepsi bu kadar. Bende donma yok diye sevinirken meğer Çok istediğim Frezyalarım, Şakayıklarım, Çiğdemlerim hep donmuşlar demekki. Ya da farklı bir sebebten bilemedim. Soğanları çıkardım cılk olmuşlar. Belki de benim aşırı sulama hastalığım sebeb olmuştur. Bu gün onlara üzülünce Maydonoz- Rokalarla avuttum kendimi. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Lalelerim
Çok şüküür..diktiğim soğanlardan nihayet bir çift mor Lale. Bunlar açabildiğine göre, dilerim başgösterip çıkamayan Süsenler de Nergisler de açar zamanla. Bu gün ve üç günden beri iş çoktu tabii. Bir adet sebze adası hazırladık. Keresteyi kestirip montajını kendim yaptım. Bir bayanın marangozluğu ne kadar olursa o kadar başarabildim. Ama iç harcını karmak, harmanlamak ve yerine doldurmak eşimin çalışmasıdır. Sonra çok hoşumuza gitti hiç yoktan, bir sebzelik daha kazanmak. Bir adet daha hazırladım, yerine yerleştirecekken elimizde ne toprak ne coco pet olmadığını düşününce onu seneye bırakmaya karar verdik. Başka yerde sabit bir çiçeklik veya sebzelik olabilecek bir yer hazırladık. Şimdi sebze adamıza ne ekip dikeceğimizi düşünmekteyiz. |
|
|
|
![]() |
|
|