![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bende teşekkür ederim sevgili asmalıtepe .Ben üye bahçemi bir süreliğine askıya aldım . Gerek forum kuralları , gerekse bitkiler konusunda öğrenmem gereken çok şey olduğunu gördüm . Umarım eksiklerimi tamamladığımda site yönetimi uygun görürse dönerim .sevgiler .. . |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
aleydi / Bahçe |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Eveet..karlı dağları, buzlu yolları aşarak ogüzelim kar manzaralarını, büyük sedir çam ormanlarında karın duruşuna hayran kalarak geçici ikametgahıma ulaştım daha doğrusu balkonda bıraktığım yeni dikim soğanlarıma. Belli ki benim soğanlarım da dondan nasibini almışlar. yüzey toprakları gevşek(gündüzleri aldıkları güneştendir) ama 1-2 cm aşağısı kaskatı. Bu donduklarına işarettir sanıyorum. Neyse olana çare yok bundan sonrasına bakalım diyerek üstülerini çok kat gazetelerle, daha üstten de naylon örtüyle örttüm. Sbahları naylonu açmayı, geceleri kapamaya devam etmeyi düşünüyorum. Uygulamamda bir yanlış olabilir mi diye soğanlar sayfalarına sormak istedimse de bahçe sayfasında herkes aynı dertten muzdarip diye burada paylaşmakta mahzur görmedim. Ben soğan dikiminde biraz geç kalmışlığımı biliyordum da, diker dikmez verdiğim cansuyu kurumadan donma olacağını, Benim de uzaklarda olacağımı hesabetmemiştim. Koruma altına alma şansım olmadı. Bundan sonraki korumam geri dönderebilir se ne mutlu bana.Allah'tan umut kesilmez. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili asmalıtepe. karlı dağları buzlu yolları aşıp, sağ salim ulaşmanıza sevindim.dondurucu soğuk hepimizin ortak sorunu oldu.dilerim Allah'tan en az zararla kurtuluruz.benim yaşadığım bölge bile nasibini almış durumda.artık umutla yeşermesini beklemekten başka çaremiz yok.Biliyormusunuz kendimi zor tutuyorum toprağı eşeleyip soğanların durumuna bakmamak için.sonra kendimi teselli ediyorum. bir şey olmaz bu çiçekler doğal yaşamlarında mutlaka yaşam savaşı veriyorlar ve yeşerecek çiçek açacaklar bizleri mutlu edecekler diye.bunun tersini düşünmek bile istemiyorum.sevgilerimle selamlar... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili asmlıtepe,tohumlarınla ilgili fikrimi sizin sayfanızda yazmak istedim.şimdi ne kadar sabırsızlandığını anlayabiliyorum.kendi tecrübelerimden yola çıkacak olursak sakın acele etmeyin en azından (eskilerin deyimiyle cemre toprağa düşsün.)toprak ısısın.mart 15, 20 olsun birde ablacım paketleri ikiye bölebilirsiniz.on gün arayla ekebilirsiniz.en azından tohumlarınızı iki ayrı tarih de ekerseniz hangisi daha başarılı olup olmadığını tecrübe etmiş olursunuz. sevgiler.... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Zen' den gelen tohumlar: Selluka,Begonya, Yeşil Enginar, Sedum, Haseki Küpesi, Cam Güzeli, Acer Rubrum(kırmızı Akçaağaç), Mavi bdur Peygamber çiçeği, Karışık Hercai Menekşe, Ballıca, Mor Rutabaga, Roka, Tere, Maydonoz, Kiraz domates. Aralarından bir ikisini(ilk deneme için kolay çimleneni seçmeliyim) ekmeyi düşünüyorum diğerlerini Asmalıtepe'ye gittiğimizde ekeceğim. Dilerim meçhule gitmezler soğanlar gibi. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili asmalıtepe,aldığın tohumlar hepsi çok güzel. hayırlı olsun.inşalla başarıyla çimlendirir,güle güle büyütürsün.tabi el birliği ile büyütürüz.ben de sizin kadar meraklanıyorum.birde şu aldığınız güzellerin fotoğraflarını paylaşsan ne iyi olacak.sevgiler... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önerinizi bekliyorum hangisiyle başlarsam başarıyı yakalayabilirim. Ben bir roka- tere diyorum bir de Ballıca kolay diye yazıyor ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Herzaman yüklediğim yoldan fotoğraf yükleyemedim. Bir sorun var sanırım. Beklemedeyim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
nihayet..
tohumların tamamı |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Teçhizat tamam
çimlendirme kabı seçenekleri.. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın asmalıtepe; Siz soğanları saksıya diktiniz. Ben de aşağı yukarı aynı zamanda bahçeye diktim. Uzun yıllar sonra ikinci defa çok güzel kar yağdı. Biraz önce arkadaşın söylediğine göre - 26 derece olmuş en düşük sıcaklık. Muhtemelen benim orası en az 2 derece daha düşüktür. Çoğunun çıkacağını düşünüyorum. Bu kadar geç ekmeseydim çok daha fazla şansları olacaktı. Lale, çiğdem, nergis gibi soğanlar belirli bir soğukluk olmadan çiçek açamıyorlar. Bu yıl yaşarlar ise gelecek yıl çiçek açarlar. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Muda; Siz 2-0 öndesiniz: 1. soğanlarınızı derinliği olan bol toprak bahçeye diktiniz. 2. Sizin soğanlarınızı açık alan bahçede doğal kış yorganı KAR korudu donlardan. Kar soğuğu da zaten soğanların asıl ihtiyacı değil mi. Tabii ki sizin soğanlar % 100 yaşayacaklar ve de çiçeklenecekler. Benim soğanlarım da yaşayacaklar.. umudediyorum. Allah büyüktür! Tohum konusunda verdiğiniz yönlendirme ve yardımlara teşekkür ederim. Evet bazı to humların soğuk katlamasını okudum. Bendeki Akçaağaç tohumu sadece o işlemden geçecek sanıyorum. Diğerlerini de ekmek isterdim ama en kritik zamanlarında taşımaktan korkarım, onunçin Asıl yerimizde çimlendireyim diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
QUOTE=münevver48;1347387]sevgili asmlıtepe,tohumlarınla ilgili fikrimi sizin sayfanızda yazmak istedim.şimdi ne kadar sabırsızlandığını anlayabiliyorum.kendi tecrübelerimden yola çıkacak olursak sakın acele etmeyin en azından (eskilerin deyimiyle cemre toprağa düşsün.)toprak ısısın.mart 15, 20 olsun birde ablacım paketleri ikiye bölebilirsiniz.on gün arayla ekebilirsiniz.en azından tohumlarınızı iki ayrı tarih de ekerseniz hangisi daha başarılı olup olmadığını tecrübe etmiş olursunuz. sevgiler....[/QUOTE] Benim ilk uygulamam da tohumların hepsini aynı anda dikmek olmuştu. Herhangibir şey olduğu zaman yeniden tohum almam gerekiyordu. O da pek mümkün olmuyor. Tohumları ikiye ayırıp farklı zamanlarda dikmek daha güzel. Bu şekilde risk azalıyor. Çiçek tohumlarında çiçek açma zamanları uzuyor. Sebzelerde de ürün alma dönemi biraz daha fazla oluyor. Bendeki tohumların çoğunu ben buzdolabına koydum. Normal 4 civarı olan bölümüne. Bazı tohumlar soğuk katlama gerektiği için bu uygulamayı yapıyorum. Bu şekilde tohumların daha taze kalmasını da sağlıyorum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
sevigili asmalıtepe, hastanıza çok geçmiş olsun diyorum.Allah şifasını versin.ablam önce sağlık diyoruz hep, sonrası bir şekilde oluyor. sevgilerimle selamlar |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler....
Sevgili arkadaşlarım; Münevver48, YeniGine, Akçabardak, Muda, Milla, Maya, aleydi, sonkez, İsmail Kuzucu, efeege, Loverforlife, Chimaera, Aysel yavuz, Cumhur tonba, Samur, Emre İlhan, Neşecan ve daha önceki sayfalarda kalan isimler hepinize sayfalarımı ziyaret ederek bıraktığınız beğeniler için çok çok teşekkür ediyorum. Bana moral ve motivasyon zerkediyorsunuz iyi ki varsınız.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Ha unutmadan reklam olmasın da Koçtaş'a çok torf ve tohum, kaktüs gelmiş. Pencere önü için hazırlanmış torflu, tohumlu saksılar, roka tere, maydonoz tohum saksıları.. Belki bakanlar olur diye duyurmak istedim. Benim de torf ihtyacım vardı 20 lt aldım. ilgilenenlere duyuru.. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün iki aydan beri göremediğim, gidemediğim Asmalıtepeme çıktım: Çok özlemişim, soğukuna ve rüzgarına rağmen pırıl pırıl güneşiyle harikaydı. Özlem giderdim, gözlerimle sevdim herşeyini. Hatta sebze tarhına 1mk tohumluk düzenleyip yerel domates tohumu ektim üstünü de şeffaf naylonla örttüm. Tabandan nemleneceğini umuyorum bir ay sonra tekrar çıktığımda çimlenmişliğini görebileceğimi umuyorum. Denemeydi. Bakacağız. Orada dışarıda dikili çiçeklerimin Ortanca dışında heder olanı yok çok şükür, hatta güllerim, Hanımellerim (üç-dört ayrı yerde) sarmaşık yıldızım, papatya, cezayir menekşesi, yasemenler sanki daha da yaramış soğuklar...Demekki çok yüksek donlar olmamış sanırım. Velhasıl herşey iyi görünüyor. Ne yazık ki makinam yanımda yoktu, geldiğim yerlerin kışına bakınca memleketimin baharkışını unutup yükseklere çıkabileceğime ihtimal vermemiştim. Asmalı'dan eve getirdiğim çiçeklerim de kapalı ve güneşli balkonda iyiler. Şimdi hedefte bu hafta içi tekrar döneceğim karlı kışlı ilçede ev içinde yetiştirmeye çalışacağım Roka, maydonoz, tere gibi mutfak bitkilerim var. Onları fotoğraflar paylaşırım artık. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Asmalı'ya dün yine gittim. Neden gittiğim çok önemliydi. Çoktan beridir sahibolmayı çok istediğim bir ağaç fidanı aldım ve hemen emaneti sahibine, yeni fidanını Asmalıtepe'ye teslim ettim. Bir ACER RUBRUM-RED MAPLE yani KIRMIZI AKÇAAĞAÇ Fidanı: 1.65 boyunda gibi, 20 kg lık saksısında, 6-7 cm çapı gövdesi ve şu anda yapraklarını dökmüş özel form dallarıyla muhteşem birşey..özleyeceğim onu. mak. yanımda olmadı için çekemedim. İleride paylaşabilmek umuduyla... Daha önce getirttiğim ACER Kırmızı AKÇAAĞAÇ tohumlarını da bugün ılıktan az sıcak suya ısladım 48 saatten sonra soğuk katlama için buzdolabına bırakacağım. Tabii steril torfa koyarak naylon ambalajda. Sabır istiyormuş en az bir kaç ay.. İşte o sabır bende zayıf olduğundan gidip fidan aldım. İnşallah rengi ve cinsi de istediğim gibi çıkarsa... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin Sizin plan Mevla gorelim neyler neylerse guzel eyler akibetine ugramis |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ârif ânı seyreyler Zan etme ki gayreyler Mevla görelim neyler Neylerse güzel eyler. Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretleri Sevgili Samur teşekkür ederim şifa dilekleriniz için. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgil asmalıtepe,her şeyin hakkında hayır vardır derler ya,birden karın bastırmasında vardır keramet .hastanızın daha iyi olduğuna sevindim. inşallah daha iyi haberler alırsın. sevgiler |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Beyaz enerji dermişim
Buralarda durum bu |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili asmlıtepe,bu soğuk günlerde sokak hayvanlarına da bira daha duyarlı olmamız gerekiyor. ne iyi etmişsiniz sizin oralarda karda kış da hayvancıkların işi daha zor. Allah yardımcıları olsun.tohumlar ekilmiş. inşallah yeşerdiğini de görürüz. hadi hayırlısı olsun.sevgiler... |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler kardeşim daha da güzellikleri hepimiz görürüz inşallah. Umutlar yeşerir, korkuları yaşamamışız gibi oluruz inşallah. Çimlenmiş olarak aldığım soğanlılar büyümeye başladılar. Bir ayrıntı: yaprak uçlarındaki sarılığı saymazsak, sağlıklı görünüyorlar.. Kendim diktiğim soğanlarda da üç filiz var. Donmuş toprakta hayat olduğu emaresi. Çok şükür koruyana diyorum. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Donmuş saksılar
Filizlenen soğanlar... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
dikili aldığım saksılar
Bunları soğanları dikilmiş olarak almıştım 1cm falan boydaydılar büyümeye başlamışlar.... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili asmalıtepe, çok sevindim. benimkilerde filizlenmeye başladı. ama bilgisayarımda bir sorunum var fotoğraflarımı yüklemekte sıkıntı yaşıyorum. işin en zor tarafını geçtik.bizi korkuttular ama umutlarımız da filizleriyle birlikte yeşerdi. yaşasın umut,yaşasın hayat diyorum.sevgilerimle selamlar.... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Güle güle büyütün akçaağaç fidanınızı .Yeşeren her ağaç bir umuttur ,bir nefes ,yeni bir yaşam .Onu eken ellerinize sağlık . Sevdiklerinizle gölgesinde güzel günler geçirmenizi dilerim . |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok incesiniz, çok teşekkür ederim içten dileklerinize..En güzel umutlar en güzel sonuçlarla sizin de olsun. Ben sizlerin sayesinde tanıştım bu güzelliklerle.. Bu sitenin kurucularına da, yardımcılarına da ve bütün üyelerine de sizin nezdinizde teşekkür etmek isterim. |
|
|
|
![]() |
|
|