![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Lavanta-kelebek ikilisi
Lavantaların üzerinde sürekli onlarca minik beyaz kelebekler oluyor. Resimlerde çok net olmadı ama görüntü şahane oluyor.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Loveforlife, yaralı kedicik öyle tatlı ki. Tarlakuşu hocam'ın evinde otururken, o da yanımızda sepetinde yatıyordu. Birden miyavlayıp, kafasını uzattı bize doğru. Hocamla aralarında öyle güzel bir bağ kurulmuş ki, meğer çişi gelmiş; onu haber veriyormuş. Çok akıllı bir kedi. Şaştım kaldım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn abk, bahar başında yanmış koyun gübresi veriyorum sadece. Bunun dışında herhangi bişey yok. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2012
|
lavantalarınız çok güzel açmış. bu sene ankara'da bazı yol kenarlarına bulvarlara lavanta ekmiş belediye. çok güzel gözüküyorlar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn glcn06, lavanta ve ekinezya benim vazgeçilmezlerim. lavantanın bir de mis kokusu yok mu, harika..... Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili tarla kuşu, bende lavantalarınıza bayıldım.üretimini nasıl yaptınız.tohumla üretilebiliyormu?inşallah dalından (çelik)üretüm yapılıyordur.yakınımızdaki parkta var öyleyse küçük bir dal bana yetecektir. lavanta denilince aklıma mis gibi kokusuda varmıdır sorusu geliyor.sorular bitmiyor sevgili tarla kuşu minik kediciğin durumu nasıl? inşallah iyiye gidiyordur.sevgilerimle.......... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu aralar topluyorum, kurutuyorum, minik keselere koyup , yastıklarımızın kılıfının içine koyuyorum. Yatınca mis gibi kokuyor.Minik kediciğin keyfi yerinde sevgili münevver. Hala yürütmüyorum. Kırık iyice kaynasın diye. Çok şirin bişey bu Sevgiler.... |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçe güzel, çiçekler güzel olunca; birbirinden güzel kelebeklerin de gelmesi kaçınılmaz tabii. Ne kadar güzelmiş ilk fotoğraftaki. Bir gecelik gelinin 6 tomurcuğundan dördü bu gece açıverdi Tarlakuşu hocam. Küçük saksıdakinde de bir tomurcuk var, size muhakkak koklatmak istiyorum. Olmadı küçük saksıyı kucaklar size bırakırım. Bu saatte tamamlanıyor açması. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
benim yerimede koklayın çiçeği Diğeri ne zaman açar ki ? Sevgiler.... |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte Miya....
9 gündür kucakta geziyor. Henüz yürütmedim hiç. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
.....
Sebze bahçem oldukça coşkulu... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
.....
Sebze bahçesine devam... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
....
Dere otu, maydonoz ve kekiklerim... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2014
|
Bahçenizi hayranlıkla tek tek tüm sayfalarını gezdim ve bayıldım, (maşallah) Bizede böyle güzel bir bahçe nasip olur inşallah. Gri kedinizin ölmesinede çok üzüldüm, çok geçmiş olsun, ne kadarda güzel çıkmış fotoğraflarda, ömrü o kadarmış demek ki ama yinede çok üzücü,diğer yavru kedinizde en kısa sürede iyileşir umarım. Düzenleyen ilk_nur : 03-07-2014 saat 08:16 Neden: eksik yazı |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet , gri pisicik bizi çok üzdü. Ama kaderi böyleymiş demek ki demekten başka bir şey gelmedi elimizden. Sevgiyle, sağlıkla kalın... |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
....
Bu gün bu güzel kelebekle başlayalım... İlk defa görüyorum bu tür kelebeği , rengi çok güzeldi... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
....
Gelincik ve rudbeckia.... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
...
Büyük beyaz yıldızım açtı. Sarısı henüz çok gelişemedi... |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2014
|
Alıntı:
Emek verilen herşey güzeldir aslında, isteyen herkeze nasip etsin Allah dediğiniz gibi, bol bereketli hasatlarınız olsun inşaallah, Sağlıkla ve ağız tadıyla yiyin. Sizde sevgiyle kalın, saygılar.. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Sayın tarla kuşu, O kelebeği bende ilk kez bu sene ve yalnızca bir kez gördüm. Tek renk olması ve renginin tonu çok güzeldi. Muşmulayı bende çok severim daha doğrusu sirkesini. En sevdiğim sirke diyebilirim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili yağmur, muşmulanın sirkesini hiç duymadım. Siz kendiniz mi yapıyorsunuz, yoksa satılıyor mu. Ben elma sirkemi kendim yapıyorum, muşmuladan da denemek isterim. Yapımını biliyor musunuz? Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Evet kendim yapıyorum. Yalnız, bizim oraya has bir şey ve diğer sirkeler gibi sert olmuyor, tadını bilmeyenler pek beğenmiyor o yüzden. Neyse ki eşim de sevdiğinden yapıp tüketebiliyorum. Yapılışı çok basit ; bıyıklarını temizleyip, yıkıyorum, bidona üçte birini dolduracak kadar koyuyorum. Gerisini içme suyu doldurduktan sonra bir iki avuç salamura tuz atıp kapatıyorum. Her gün açıp havasını boşaltıyorum. Dikkat edin patlamasın. 1 ayda tadı bizim istediğimiz gibi oluyor. Yalnız biz bu sirkeyi domatessiz yeşillik salatasında kullanıyoruz, diğerlerine pek yakışmıyor sanki. Salata kasesinin yarısına kadar sirke dolduruyoruz ve bir nevi salata çorbası gibi içiyoruz ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili yağmur. Değişik tatları denemeyi severim. Muşmula zamanı gelince denemek isterim. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-01-2013
|
Sayın tarla kuşu, Çalışmalarınız gerçekten çok güzel. Bahçeniz rengarenk. Ben de bahçeme nar ağacı dikmeyi düşünüyorum. Çok güzel çiçekleri sanki gelinlik giymiş gibi süslü oluyorlar. Mangal ocağınız da ilham verici. İleride böyle bir yapı ben de kurmak istiyorum. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
......
Pamuk çiçeklerim çok güzelleştiler. Tohumdan bu sene ilk yetiştirdim, üstelik kalıcı bir çiçek.... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
....
Bu sene tohumdan yetiştirdiğim hatmilerim çok gelişmediler ama çiçeklerini açtılar... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
....
Koca kafalar ![]() |