agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni10772Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-09-2020, 14:38   #1
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin Mesajı Göster
Eski resimlerine bakınca maniye evrim geçirmiş gibi duruyor sayın TCM, ben de bu sene bahçede oluşan yanıklardan sonra domates tohumu almayı bile başarabileceğimden emin değilken sizlerdeki ürünleri hayranlıkla izliyorum.
Köy domatesleri zaten daimi çeşidimiz, diğer çeşitlerden bazıları hiç olmadı. Kara domat ancak tohumluk biraz alabildik, annem bizim köy domateslerine göre çok da albenisi yok dedi ama bence çeşit olarak bulunmalı.
Çeri değişik çeşitler denemiştik ve bardak çeride karar kıldık ailecek. Lezzetini diğer çerilere göre açık ara önde buluyoruz, daha verimli ve daha dayanıklı, sulamaya bağlı olarak bazıları biraz daha irileşiyor onların lezzeti daha da güzel oluyor. Diğerlerini eledik bardak çeriden devam. (sizdeki çeriler üzerine yazma gereği duydum)
Ben de ondan eskiyle karşılaştırın diye koydum eskileri. Domates kendine döllenen bitki aslında çaprazlaşma pek olmuyor ama olasılığı sıfıra indirmiyor. Ben (aslında hanım) eski maniyeleri pek sevmiyoruz zaten ki o sebeple ekmiyorum, kıvrım kıvrım yapısı ile soyması dert, sadece tohum yenilensin diye dört kök ekmiştim sadece. Ama dediğim gibi yeni türü çok sevdik eşimle. Ortadan kesince gurme etseverlerin hoşuna giden mermer gibi yağı dağılmış pirzola manzarası var, kıvamı da (yumuşaklık) bulgar dan bir tık aşağıda müthiş bir şey, inşallah seneye de devam eder.

Sizin bardak çeriyi de merak ettim. Çeriyi çok sever değiliz, erken oldukları için diğerleri gelinceye kadar işimizi görüyordu.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2020, 17:15   #2
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ortadan kesince gurme etseverlerin hoşuna giden mermer gibi yağı dağılmış pirzola manzarası var, kıvamı da (yumuşaklık) bulgar dan bir tık aşağıda müthiş bir şey, inşallah seneye de devam eder.
Üfff, insanın canı antrikot/pirzola çeker bu tarife

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2020, 20:06   #3
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Üfff, insanın canı antrikot/pirzola çeker bu tarife
Ama baksana abisi benzemiyor mu? Bu arada forumun en şirin çekirdek ailesi olarak aynı yerde oturuyorsunuz di mi, profildeki adres değişmiş.

Name:  mermerimsi-et-1.jpg
Views: 864
Size:  32.8 KB

Name:  maniye iç (1).jpg
Views: 892
Size:  34.2 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2020, 15:45   #4
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ama baksana abisi benzemiyor mu? Bu arada forumun en şirin çekirdek ailesi olarak aynı yerde oturuyorsunuz di mi, profildeki adres değişmiş.

Eklenti 712608

Eklenti 712609
Hem de nasıl benziyor hocam resmen ağzım sulandı

(Magnesia'dan Tralleis'e görevde yükselme sınavı sebebi ile taşındık hocam. Artık Aydın'lı(hanımköy) olduk anlayacağınız.)

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2020, 17:52   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-12-2017
Şehir: İstanbul-Tekirdağ
Mesajlar: 694
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ben de ondan eskiyle karşılaştırın diye koydum eskileri. Domates kendine döllenen bitki aslında çaprazlaşma pek olmuyor ama olasılığı sıfıra indirmiyor. Ben (aslında hanım) eski maniyeleri pek sevmiyoruz zaten ki o sebeple ekmiyorum, kıvrım kıvrım yapısı ile soyması dert, sadece tohum yenilensin diye dört kök ekmiştim sadece. Ama dediğim gibi yeni türü çok sevdik eşimle. Ortadan kesince gurme etseverlerin hoşuna giden mermer gibi yağı dağılmış pirzola manzarası var, kıvamı da (yumuşaklık) bulgar dan bir tık aşağıda müthiş bir şey, inşallah seneye de devam eder.

Sizin bardak çeriyi de merak ettim. Çeriyi çok sever değiliz, erken oldukları için diğerleri gelinceye kadar işimizi görüyordu.
Açıkçası geçen sene kasım sonuna kadar ürün aldık bardak çerilerden, diğer domateslerin üründen vazgeçtiği zamanlarda bile sadık dostumuz oldular. Kabuklarının kalınlığı diğer çerilere kıyasla daha ince gibi, biz seviyoruz onları kısaca. bana hatırlatırsanız size tohumlardan gönderirim denersiniz.

Kıvrımlı domatesleri biz de çok sevmiyoruz soyması ve kullanımı dert oluyor. Ama sizin bu son hali çok başarılı görünüyor açıkçası.

elifaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025