![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
![]() 25/05/2014 Bahçede 2 tane çok sevimli misafirlerimiz var, gerçi kurbacık resim çektirmemekte çok karlıydı yüzünün pek göstermek istemiyordu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
31/05/2014 Bahçeye giderken yol manzaraları, keşke bu resmi buraya yüklerken imkan olsada çiçeklerin kokusunu, arıların, böceklerin kısacası tabiatın sesinide yükleyebilsem dedim. Düzenleyen 06dilek : 03-06-2014 saat 09:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
31/05/2014 Buda benim arı kovanım geçen yıl Kazan Arcılık Vakfından 2 kovan arı almıştım ama malesef kışın ölmüşler kovanları boş kalmıştı. Komşumuzda bu yıl oğul veren arılardan bana 1 tane oğul arı hediye etti işte buda unun görüntüleri. Şimdilik durumu iyi gözüküyor dedi komşumuz bakalım bu yıl bal yiğebilecekmiyiz ![]() Resimdeki kır çiçeğinin adını bilmiyorum ama ben biraz ters laleye benzettim rengiyle asil duruşuyla çok hoşuma gitti. Düzenleyen 06dilek : 03-06-2014 saat 09:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
|
Doğanın cömertliği karşısında tek yapılacak şey hayranlıkla izlemek ve hayatı yaşamak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Sevgili 06dilek, bahçeniz hayırlı olsun. Bahçenizi gezerken , benim de ilk yılım geldi aklıma. Bitmek bilmeyen heyecan.... Ama merak etmeyin , 3 yıl oldu, heyecan bitti mi?? Hayırrr..... Daha da artıyor bu heyecan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2014
|
sevigili 06dilek bahçeniz harika olmuş toprak böyle bişey emek verdikçe karşılığını misli ile sunuyor . arıların çalışkanlığına bayılıyorum ah birde allerjim olmasa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Sn.06dilek; Sayfanızı daha bir dikkatle tamamen ziyaret ettim. Ellerinize sağlık çok güzel ve çeşiti. Her tarakta bezi var derler ya. Sebzeleriniz, çiçekleriniz arılarınız.. hepsi büyük bir emeğin sonucu başarı. Çok beğendim. Ultra beğendim. sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Sayın 06dilek sebze fidelerinizi dikmişsiniz. Hadi bakalım hayırlısı. Bol bol meyvesini alırsınız inşallah. Fidan çeşitlerinizde oldukça çok. Nitekim ceviz ağacı emeklerinizin karşılığını vermiş. Lalelerin olduğu fotoğraf çok çok güzel. Sevgilerle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
sayın 06dilek , sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun. bahçenizi büyük bir keyifle izlerken bütün bu güzel çalışmaları nasıl yaptığınızı hayal ettim. sağlam bir ekiple yapılacak tarzda işlerin üstesinden , harikalar yaratarak gelmişiniz. Başarınızın devamını diliyorum... saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle Sayın resimsel; size katılıyorum hayatı yaşmak lazım bu sözünüzün üstüne başkada birşey söylenmez herşey gönlünüzce olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz ağaçlar netdeki arkdaşları takip ederek birşeyler öğrenmeye çalışıyorum onun için hepinize çok teşekkür ediyorum. Herşey gönlünüzce olsun inşallah sevgilerimle. Düzenleyen 06dilek : 09-06-2014 saat 14:00 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Selam hobici_nadir; Sormayın arıların resmini çektiğim gün benide arı sokmuştu önceleri biraz acıdı geçer diye düşünmüştüm, önemsememiştim ama yarım saat sonra taaa gözlerimin içi kızardı kulaklarım kaşındı heryerim kabarmaya başladı yaklaşık 3 saat sonra kendime gelebildim. Kısacası bana hoş geldin yaptılar galiba arılar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() Aslında benim hayalim sizin arazi gibi bir yerdi,içinde doğal kayalıklar, tepecikler olan manzaralı ama napalım kısmetimizde bu varmış. Verdiğiniz destek için çok teşekkürler sizin paylaşımlarınızı büyük bir keyif ve merakla takip ediyorum herşey gönlünüzce olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Sayın gürcan_keskin; Çok teşekkür ederim benim bahçe sizinkiler kadar güzel deyil henüz ama birşeyler yapmaya çalışıyorum kendimce. Evet haklısınız ceviz ağacı bana sanki karşılık verir gibi meyve vermişti ama malesef bu hafta yağmurlar çok sert yağdığı için cevizin yapraklarını ve meyvelerini kırmış ![]() Çok üzüldüm ama napalım kısmet deyilmiş dedim inşallah seneye daha çok ürün alırız diye tesseli ettim kendimi. Siz güzel yürekli doğa sever dostların böyle güzel desteği oldukçada insan daha bir heyecanla sarılıyor işe, hayatınız inaşallah bahçeniz kadar güzel olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah sizlerinki kadar olmasada ilerki zamanlarda benimde güzel bir bahçem olur. Size işlerinizde kolaylıklar diliyorum herşey gönlünüzce olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
![]() 08/06/2014 Pazı, Semizotu, Bakla, Fasulya, Kabak Bahçeden son görüntüler, dün bahçeye gitmiştim çünki çok iş vardı yapılacak, her yerden otlar çıkmaya başlamıştı ben biryeri temizliyorum onlar öbür taraftan büyük bir karlılıkla çıkmaya devam ediyorlar ![]() Büyük bir hevesle tam otları temizlemeye başlamıştıki birden aniden bir yağmur başladı yaklaşık bir saate yakın sürdü ama her yer sular içinde kaldı bazı çukur olan yerlerde sebzeler su içinde kaldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
![]() 08/06/2014 Biberler bize çok büyük bir süpriz yaptı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
08/06/2014 Patesler son zamanlarda boylarına çok büyüdü, Yağmur sonrası bahçenin çukur olan yerlerinde sebzler su içinde, Ahududunun ilk meyvesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
|
Dilek hanım,her şey yerine oturmuş artık ürün toplama zamanı. Patateslerin yaprağı gibi yumrularıda olursa, bu yıl yiyeceğimiz patatesler sizden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca bukadar patatesi ben napıcamki herşey paylaşınca ayrı bi güzelleşir eğer patatesler olursa kesinlikle benden kışlıklar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Moderatör
|
124. mesajdaki bitki gerçekten de ilginç ve güzel. Çiçekleri ters laleye, yaprakları lahanagillere benzettim. Bahçeniz müthiş ilerlemiş ağız tadıyla tüketirsiniz inşallah. Sebzelerin de maşallahı var, yağmurdan sonra mantari hastalıklara dikkat edin özellikle kabakgiller ve domatesgillere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
08/06/2014 Bu görüntüleri dün yüklemeyi unutmuşum salatalıkları, kavunları, karpuzları ve fıstığı yüklemesem küserler bana ![]() Birde birşey öğrenmek istiyorum en son resimdeki bizim buralarda deve dikeni olarak bilinen yabani dikenin adı şevketibostanmıdır? Nette gezerken gördüm ama tam emin olmadım bilen bir arkdaş varsa bana yerdımcı olursa sevinirim. Bizim buraların dağlarında çok yetişir çok kötü dikenleri olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Bugün okuduğum ve çok beğendim bir yazıyı siz doğa sever arkdaşlarla paylaşmak istedim. “İnsanın toprakla arası açıldıkça insani olanla da arası açılıyor” diyor yazarımız. Köylerden şehirlere göç başlayınca, gelenler, neredeyse her şeyi yanlarında getirmişlerdir. Keçilerinden sofra bezlerine kadar. Sadece alıç ve ahlat ağaçları şehre gelmeyi reddetmiş, köyde kalmışlardır. Bu yüzden, onlara ‘kır serdarları’ diyorum. O ağaçlar, baba ocağımızı, ata topraklarımızı beklemeye devam ediyorlar. Bana kalırsa, ‘toprağa bağlılık’ ifadesinin en güzel karşılığı, bu iki ağaçtır. Bu ağaçlar, dağ insanları gibi sert ve içe kapanık olurlar. Onlarla oynayamaz, dallarına rahatlıkla çıkamazsınız. Meyveleri ise rüzgâr yiyerek büyür. Ekim ayı gelince, arkadaşlarımızla beraber, özellikle alıç seferlerine çıkıyoruz. Birinci Alıç Seferi, ikinci, üçüncü... Bilen bilir: Ekim ayının başından itibaren, alıç meyvelerini, kehribar taneleri gibi ipe dizip sokaklarda, otogarlarda satarlar. Görüntüsü bile güzeldir. Alıntı: Teşekkürler sayın İbrahim TENKECİ Yazarımızın kalemine, gönlüne sağlık Nekdar güzel ve yalın anlatmış ağaç sevgisini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sevgili ağaçlar form üyeleri,yaklaşık 1 aydır sizlerin paylaşımlarınızı takip edemedim geçirmiş olduğum rahatsızlık ve iş yerimde olan bazı değişiklikler nedeniyle işlerimin yoğunlaşmasından. Şimdi sizleri epeydir ihmal ettiğim için, kabul ederseniz küpe çiçeğinin görüntülerini siz doğa sever arkdaşlara armağan ediyorum. Evimizin sundurmasında asılı olan küpe çiçeği aslında 10 gün önce çiçekleri daha bir keyifli, daha bir yoğundu ama ben resmini çekememiştim ancak dün çeke bildim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
06/07/2014 Bahçedeki gül, papatya ve adını bilmediğim ama benim çok sevdiğim zambağa benzer çiçek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
06/07/2014 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
29/06/2014 Bahçenin bir kenarında sesizce çıkıvermiş mantarcıklar gördüğümde çok sevindim. Acaba zehirli cinsmidir bunlar bilmiyorum. Düzenleyen 06dilek : 07-07-2014 saat 10:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Aman bir bilene sormadan sakın yemeyin. Gerçek yenen cins ise çok şanslısınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
29/06/2014 Haziranın 20'sinde yağan dolu yağışı sonrası salatalıklar, acurlar, domatesler özelikle çok zarar görmüşlerdi yaprakların çoğu kurudu, çiçekleri döküldü şimdi yavaş yavaş toparlanmaya başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|