![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
pria / Sitemizin bahçesi
Bahçenin bulunduğu şehir :İstanbul Bahçenin büyüklüğü :Takriben 5 dekarlık bir alanda net olarak tahmini 1200 metrekare parçalı yeşil alan. Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :Iklıman bir iklimimiz var..Semtimizin birçok evi önünde portakal, mandalin, limon ağaçlarını bol meyvalarıyla görmek mümkün. Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Site, 118 daireli.. Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :Değişen yöneticiler zamanında herkesin kendi zevkine göre, herşeyi ekmeğe çalıştığı bir alan. Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :Sevip saygı duyduğum hanım site yöneticimize yardımcı olmak için bu yıl tüm bahçenin yeniden düzenlenmesini üstlendim..Olanaklarımız sınırlı..Mevcut imkanları değerlendirmeye, aşırı masrafları önlemeye yönelik, düzenli ve sade bir bahçe oluşturma gayretindeyim. Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? :Peyzajcılar, 10 milyardan kapıyı açtılar, 6 ay sürer dediler, sanırım tüm alınacak bitki vs. dahil 20 milyarlık harcamayı önlemek ve tasarruf etmek için kendi şahsi, fikir ve deneyimlerimi uygulamağa çalıştım. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :Yok Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Üç bahçevanımız var, bitki yetiştirme, bahçe bakımı konularında oldukça deneyimsizler. Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?Büyük bir havuz alanımız var. Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :Herkesin memnun olacağı, mezbelelik görüntüsünden kurtarılmış sade ve gül ağırlıklı bir bahçe oluşturmak. Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :Gül, palmiye, limoni servi, zıpçıktı, lale, yer örtücü menekşe vb. birçok bitki türü.. Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? :Gül çeşitleri Varsa çok özel bir bitkinizin adı? :Hepsi birbirinden güzel ve değerli bitkilerimizin. Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Genelde hayır. Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Hortumla. Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? :Bahçeyi sil baştan düzenlerken, çim gibi sürekli su ihtiyacı olan türlerden kaçındık bu yıl.. Toprak özellikleri : Killi, kumlu, kırmızı toprak. Kompost yapıyor musunuz? :Hayır Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :Şimdilik yok. Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :Çok zorunlu olmadıkça hayır. Bahçeniz organik mi? :Hayır. Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : 18.46 fosfor ağırlıklı taban gübresi ve genelde yanmış çiftlik gübresi. Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :Birkaç yerde fare var.Hem bayağı da irisinden. Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :Azami tasarruflu. Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :Çok ılıman, güneye açık bir alandayız.Arkamızda yüksek bir tepe, soğukları önlüyor. İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :Yaptığım herşeyi tüm komşularımızın beğenmesi, bana iyi ki yapmışım, yapıyorum dedirtiyor. Tetanoz aşısı oldunuz mu? :40 sene önce, attan düştüğümde, alnımı atın nalı sıyırdığında. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|