![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Yine: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu.
|
Bu yıl diktiğimiz sihirbaz güller: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu.
|
En ilginç sihirbaz güller bunlar..Aynı dalda hem sarı hem beyaz..Çok ilginç.. Alttakinde ise biri ebruli, diğeri mor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu.
|
Eski güllerimizden: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sağolun Sayın Pria, Biz sizi merak ettik şükür iyi haberinizi aldık.Şimdide siz bizi rahatlatma ve kötü düşüncelerden uzaklastırmak için bu güzellikleri bizimle paylaşıyorsunuz.Emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu.
|
Ortancalarımızdan birkaç tanesi..(Sitede 30 kökten fazla var) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu.
|
Galalarımız..Sitede 100 kök vardır..Bu yıl onları ya sıravari ya da kümeler halinde topladık.. Diğer sarı renkli çiçekleri de ekili oldukları gölge yerden çıkarıp, ayırdım ve çocuk parkı etrafına sıravari diktim: http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...tm#post1287831 Düzenleyen pria : 24-05-2014 saat 21:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu.
|
Toplu görüntüler: (İlk fotoğraf tesadüfen çok harika olmuş..Oyun oynayan çocuk sanki çiçeği yakalamış gibi) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu.
|
Devam: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu.
|
Yaz çiçeklerinden: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu.
|
Eskiden dikilmiş 20 kök kadar sardunyamız var..Bu yıl da 90 kök kadar diktik..Onlar da hızla gelişiyorlar..Bu yıl 3-4 renk daha kazandık sardunyalarda..İleride çekerim onları da.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu.
|
Şebboylar..Bunlar gelecek yıl açacaklar güya ama, nedense bazıları minik minik açtılar şimdiden..Sitenin her tarafına sanırım 300 kök şebboy ekmişimdir..Seneye bahar şenliği olacaklar kokularıyla..( İlk fotoğrafın sağındakiler sayın SDurul'un şebboyları) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu.
|
Bu yıl Amerika'dan bu site vesilesiyle tanıdığım harika bir dostumun armağanı dahlia'lar.. geçici olarak site bahçesine ekmek zorunda kaldım: Henüz 21 günlük.. Bu iki nadir galatasaraylı tür böyle açacaklar kısmet olursa: http://www.agaclar.net/forum/1279121-post751.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu.
|
İki gardenyamın ikisi de çok sağlıklı..İlkinin yapraklarını farkında olmadan salyangozlara yedirdim biraz..6 tane salyangoz buldum 5-6 gün önce.. Diğerinde tomurcuklar şişiyor.. Alttaki iki fotoyu bu akşam son olarak hava kararırken çektim..Mecbur kaldım flaş kullanmaya..Renkler biraz tuhaf çıktı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu.
|
Bu genci bu yıl aldılar siteye.. Akşam çöpünü götürürken bana takıldı ''Adnan abi..hep çiçekleri çekiyorsun'' diye.. Ben de ''gel Hasan seni de çekeyim'' dedim.. Geldi yanıma.. Gülün yanına çömelip gözlerini bana dikti.. ''Hasan bana bakma, kokla gülü ben çekerim'' dedim.. Ve..oldu işte.. Yüzünde tebessüm eksik değildir, severim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Moderatör
|
Güller daima benim favorim olmuştur. Aslında sihirbaz (abrakadabra) güllerini pek sevmiyorum, hele bazıları daha ilerleyen senelerde bu görünümü kaybediyor. İçlerinde pembe-beyazlısı hafif kokulu olanı daha güzel ama o da bir arada çok açıyor. Güller bir arada topluca açıyorsa o makbul değildir. Makbul olanı uzun saplı ve tek açanıdır. Tabi bu söylediklerim sarmaşık güllerini kapsamıyor. Bu arada Gardenyanıza hayran kaldım, maşallah. Yağmurlar o kadar aralıksız yağdı ki bu sene, benim de güllerimin çoğunda külleme ve karaleke hastalığı oldu. 14 günde bir ilaçlamam gerekirken neredeyse haftada bir ilaçlar oldum, şimdi şimdi yeni çıkan yaprakları ile toparlamaya çalışıyor. Bu aralar da yapraklarından besin vermem gerekiyor. Siz de küllemeyi önleyince yaprak besinini bir deneyin. Ama önce hastalığı gidermeniz gerekir, hasta bitkiye gübre vermeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın pria emeklerinize, ellerinize sağlık site bahçeniz maşallah gün geçtikçe çiçeklenip, güzelleşiyor. Merak ettim 159 nolu mesajınızdaki son iki karedekiler hüsnüyusuf mu acaba? Sonra 160 nolu mesajınızdaki 4. karedeki çiçekler nedir? Kolaylıklar diliyorum, rastgelsin inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Çeşit güller olması gerçekten güzel oluyor.. Ama, içlerinde o mor ve çok kokulu kadife bir harika..Bütün bahçe keşke o güllerle donatılsaymış fiyesi geliyor insanın.. Külleme sorununda artık ''pes'' dedim ben.. Çünkü, sulama işini gelişigüzel yapmakta ısrar ediyorlar.. Geçende son olarak gizlice yanlarına gittim ve ''siz bu sıcakta böyle suyla yıkarsanız gülleri kesinlikle kurtulamazsınız küllemeden'' dedim.. Artık söylemem herhalde.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Onun ilgi ve beğenisini de sihirbaz güller çekmiş..Bayılıyorum böyle ebruli oluşlarına, dedi.. Yani Güler Hanım, herkesin beğenisi farklı oluyor.. Ben de pek sevemedim bunları..O mor kadife kokulu gülümüz var ya..Tek favorim o.. http://www.agaclar.net/forum/1279359-post1752.htm Gardenya zor iş dediler hep ama sanırım onları büyütmeyi başaracağım gibi duruyor.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu.
|
O bahsettiğiniz çiçekler karanfilgillerden hüsnüyusuf sayın YeniGine..Güzel çiçekler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Moderatör
|
Sayın pria, koyu kırmızı kadife gül ki kokusu da muhteşem. Hani o eski zamanın güllerini andırır kokusu beni de büyülüyor. Onların şarmaşık türünü sardırdım güllü kameriyeye. Bütün sezon boyunca da açıyor. Onların altında çay içmenin sohbet etmenin keyfi de bambaşka oluyor. Benimkiler artık yavaş yavaş ihtiyarlamaya başladılar, dile kolay 15 seneyi geçti. Gövdeleri dallıktan çıkıp ağaççık oldu sanki. Allah nasip ederse önümüzdeki sene diplerine yeni sarmaşıkları ekip, onları sardırdıkça eskilerine yol vereceğim. Onlar da benim favori güllerim arasında, ancak İtalya'dan getirttiğim güllerin çiçek ebatları çok iri, neden bizim burada yetiştirilenler o kadar iri olamıyor veya bir iki günde hemen açılıp dökülüyor? Somom renkli bir iki gülüm var ki bu mevsimde açtıklarında koskocaman çiçekleri ile bir yemek tabağını kaplıyor. Geçen senelerde çok çelik yapıyordum 400 adet gül çeliği hazırlayıp beşer onar gönderdiğim olmuştur arkadaşlara ama artık biraz üşenir oldum, yapamıyorum. Evet, Gardenya'daki başarınızı kıskanıyorum desem..... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
İnsana ''gül dediğin budur işte'' dedirtiyorlar..İri, mor, muhteşem kokulu: http://www.agaclar.net/forum/1279359-post1752.htm Seneye gül alırız yine herhalde ama özellkle bundan alırız gibi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Moderatör
|
Sarmaşık türünü de İstanbul'da Riviera Gül Fidanlığında (Kumkapı) bulabilirsiniz ama orada fiyatlar Özgür Bey'e nazaran bayağı pahallı. Varsa bir çardağınız, sarıcı türünü tavsiye ederim. ![]() (Kışkırtıcılığın da böylesi görülmemiştir.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu.
|
Benim yan tarafımda olan bu iki parçalı alanın iki merdiven çıkışından biri iptal edildi ve demir parmaklıkla kapatıldı.. Daha sonra o ortadaki beton merdiveni kırdıralım dediler..Ben karşı çıktım..Sağda solda bulunan saksılı bitkileri getrelim basamaklara dizelim dedim..Hoşlarına gitti bu fikir..Betonu kırmaktan vazgeçtiler ve bu akşam eve gelince baktım, bahçevanlar saksıları dizmişler..Saksıların toprak oluşu daha bir doğallık kattı..Tabi, bu saksılara ileride daha güzel bitkiler ekip saksılardan sarkmalarını da görüntülerim ilerde inşallah.. Çok büyük beş saksı daha var..onları da gelecek baharda ekip öndeki beton boşluğa dizeceğim.. Düzenleyen pria : 07-06-2014 saat 22:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu.
|
Gardenya, dahlia ve şebboylarla ilgili son paylaşımlarım: http://www.agaclar.net/forum/1293293-post1993.htm http://www.agaclar.net/forum/1293291-post353.htm http://www.agaclar.net/forum/1293284-post768.htm http://www.agaclar.net/forum/1293277-post343.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu.
|
En az ilgilendiğim ve ihmal ettiğim gardenyam da nihayet açan bir tomurcuk gördüm bugün.. Sayın musk uyarmasaydı birkaç gün farkına varmayacaktım belki de... http://www.agaclar.net/forum/1294232-post1997.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın kgursan'dan satın alıp site bahçesine hediye ettiğim muhteşem görünümlü ve kokulu liliumlar: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu.
|
Şimdilik her iki gardenyamda da başarılı olmuş gibiyim.. İkisinde de ikinci çiçekleri gördük..daha tomurcuklar var.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu.
|
Akşam safalarımız hızla gelişiyor: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|