agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni17001Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-07-2016, 12:32   #1
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Semiz tohumu eksek bu kadar çıkmazlardı.

Name:  IMG_6003.jpg
Views: 1044
Size:  74.1 KB

Name:  IMG_6004.jpg
Views: 1004
Size:  73.9 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2016, 12:50   #2
Ağaç Dostu
 
Mücevher Çalısı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2,194
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Semiz tohumu eksek bu kadar çıkmazlardı.

Eklenti 621751

Eklenti 621752
Bu başıboş semizleri ekonomiye kazandırıyor musunuz?

Bir de onların okumuşları oluyor ve bu aylaklar kadar sağlıklı olmadıkları söyleniyor, bir bilginiz var mı bu konuda?

Semizotu; çiğ olarak, salatalara ve hamur işlerine katılarak, pirinçli-pirinçsiz yemeği yapılarak tüketilebilir. Sağlığa da faideli olduğuna göre, iyidir çıksınlar efendim

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2016, 14:03   #3
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Bu başıboş semizleri ekonomiye kazandırıyor musunuz?

Bir de onların okumuşları oluyor ve bu aylaklar kadar sağlıklı olmadıkları söyleniyor, bir bilginiz var mı bu konuda?

Semizotu; çiğ olarak, salatalara ve hamur işlerine katılarak, pirinçli-pirinçsiz yemeği yapılarak tüketilebilir. Sağlığa da faideli olduğuna göre, iyidir çıksınlar efendim
Serada olanlar ilk çapalamada ölüyorlar. Bırakıldığı zaman suya ve gübreye ortak oluyorlar.

Dışar alandaki semizler ramazan ayında büyümüştü satmaya değilde dağıtmaya yetti.

Hazır paketli olanlar ile arasında lezzet ve görüntü farkı çok var. Diğerleri tohuma geç yattığı için ekim yapılıyor. Bunlar ise kendiliğinden çıkıyor ama hemen tohumu geçiyor. Çabuk hasat edilip toplanması gerekiyor.

Bizde hamur işli olanı hariç diğerleri her zaman yapılır. Özellikle çiğ ve yoğurtlu salatası harika olur.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025