![]() |
|
![]() |
#511 |
Ağaç Dostu
|
Mor reyhan ve ceneviz fesleğenleri Bu sene büyük ilgi gören baharat türleri diyebilirim. Et yemekleri ve salatalar için harika tat veren ürünler. Kocaman bir fide yetiştirmek için küçük bir öneri: fide geliştiri zaman her dalın uç kısmını yolu. Böylece fideniz yan dallara çalışıp genişleyecektir. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-01-2013
|
Gene bir İsmail Kuzucu klasiği, gene bahçede harikalar. Tek kelimeyle maaşallah. Bereketli günler dilerim. Çorum Osmancık'tan selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Ağaç Dostu
|
İlginiz için teşekkür ederim. Her geçen gün biraz daha tecrübe ile ilerlemeye çalışıyoruz. Hepimiz için bereketli günler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu çiçeklerde ziyan olmuyor, dolma için alıyorlar. Normalde erkek çiçekleri ile yapılıyor. Salı sabahları özellikle çiçeklerini topluyorum, dolma için. Hiç denememiş olanlar kesinlikle bu tadı denemesi gerekli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
|
Kabak Çiçeği
Dolmalık kabak çiçekleri; Kabak bitkisinin erkek çiçekleridir. Ürün yapmazlar sadece çiçektirler. Sabah erken saatlerde açarlar ve 4-5 saat içinde kendiliğinden kapanırlar. Günlük bir çiçektir, her gün dökülür ve yenisi açar. Bir kabak günde 1 veya 2 adet erkek çiçek açar. Sap ve çiçek kısmı uzundur. Çiçek kısmı uzun olduğu için dolmalık olarak kullanılır. Kesinlikle tadılması gereken bir lezzet.. Arılardan toplaması zor olsada salı günleri 200-250 adet çiçek topluyorum. Diğer günler çiçekler arıların ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Peki çicekleri ne yapıyorsunuz ? Toptan mı satıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
|
Pazarda kabaklar için süsleme yapıyorum ![]() Ticari beklentim yok gibi, kabağı diğer esnaflar 1 liraya satarken ben 2 liraya satıyorum. İsteyen olursa 10 adet kendim veriyorum. Fazla isteyen olursa 10 adet 1 lira ![]() Ege bölgesinde ticari olarak yapılıyormuş. Tabi onlarda meyve tutumu yerine sadece çiçek varmış. Yapılsa güzel parası var diyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(12 çiçek - 6 porsiyon) Porsiyon başına: 134 kalori; yağ 7 gram; 1 gram doymuş yağ; 1 gram çoklu doymamış yağ; 4 gram yağ tekli doymamış; 63 mg kolesterol; 12 gram karbonhidrat; 2 gram diyet lifi; 126 miligram sodyum (tuz ilave içermez); 6 gram protein. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2014
|
İsmail Bey, reyhanları nasıl değerlendiriyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Merhaba Kendim yapmadim ama yedim cok guzeldi. Kabak ciceklerinden dolma yapiliyor. Google da " kabak cicegi yemekleri " olarak ararsaniz tarifler var Saglicakla kalin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın guppy, Oncekı senelerde sadece tohumu ıcın ekıyorduk, ılkbaharda fıde olarak satıyorduk. Bu sene ayrıca taze ve kuru olarak satmayı dusunuyoruz. Gecen sene pazarda cok sormuslardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 | ||
agaclar.net
|
Alıntı:
Alıntı:
Arkadaşlar, daha sonra satalıkla ilgili bilgi arayanların bulması için sorularınız ve cevaplarınız doğru başlıklarda bulunmalı... Onlarca üyenin bahçe sayfası var. Her birini nasıl dolaşıp bilgi bulacaksınız? http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/3588-32.htm sayfasına taşıdım. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaç Dostu
|
Ben kabak çiçeği dolmasını ilk defa 6 yaşında halamdan öğrenmiştim ve çok beğenmiştim. O gün bu gündür aklımdan hiç çıkmaz. Bulursam kendim yaparım bulamazsam temiz olan yerlerden yerim. En son iki sene önce Bodrum'da bir balık restoranında yemiştim ama çok iyi yapamamışlardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
|
Sn Milla Bahsettigim kabak dolmasi degil, sadece mevsiminde yapilabilen kabak cicegi dolmasi. Saglicakla kalin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hepimiz aynı konudan bahsediyoruz bence ![]() Düzenleyen İsmail Kuzucu : 17-07-2014 saat 17:14 Neden: Yazım hatası.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mesajımı bir kere daha okuyup ondan sonra tekrar mesaj yazın en iyisi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaç Dostu
|
Sn Milla Mesajinizdaki " cicek" kelimesini gormeden mesajimi yazmisim, ozur dilerim. Saglicakla kaliniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Sayın kiziltan, Böyle ufak tefek aksaklıklar oluyor, önemli değil. Benim asıl merak ettiğim nokta; ''Bir çocuk 6 yaşına kadar hiç kabak dolması görmemiş, yememiş de halasına gidince öğrenmiş,yemiş. Bu nasıl bir anne ki evde 6 sene dolma yapmıyor'' diye aklınızdan geçirdiniz mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Yarın sabah gün doğumunda çiçek toplayıp dolmasını yapalım bari ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Ağaç Dostu
|
3 litrelik saksılarda domates yetiştirme. Yetiştirmede denmez hani gübreleme yok. Sulama deseniz kim susuz görürse o suluyor, bazen aşırı susuz kalıyorlar ![]() Bakım olsa bu kadar sağlıklı olmazlar, orasıda bir gerçek. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() Ben bu forumun eskilerindenim. 2007'lerden beri takip eder 2009'dan bu yana üyesiyim. Toprak sıkış dediler akşam işten gelince beyaz eşya köpüğü parçaladım (çocuklar gibi). Gübresiz dediler ahır ahır gezip kerme kovaladım. Rüzgar, dalları ve çiçekleri bozuyor dediler balkona naylon gerdim. Ev çaputlu türbeye döndü. Fide yetişmek için seran yok dediler mini sera yaptım. Kompost dediler balkonu koku bastı. (amatörlük başa bela ![]() Tadını çıkarın bu işlerin. Başarısız olsa da zevki bir başka. Kutlarım sizi her hafta mutlaka takip ederim sayfanızı. Bol hasatlar, bereketli günler dilerim. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Hep iyisi olsun diye çok çalışıyoruz. Hatta bazen gezip dolaşacak zaman bile kalmıyor. Ramazan ayların vakit oluyor ama sabah 6dan öğlene kadar çalışınca kimsede hâl kalmıyor. Hep derler ya sevdiğin işi yap diye. Olay da bu sevdiğin iş olmasa bunca zahmete katlanıp uğraşmazsın. Bu yüzden arada sorunlar çıksada fazla dert olmuyor. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, umarım doyurucu bir sayfa oluyordur. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Ağaç Dostu
|
3 bin fide haliyle akşam yattığınız yeri beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
|
Mor reyhan ve fesleğenlerde hasada yaklaşıldı. Şuan 25-30 cm çaplarındalar. 7-10 gün içinde boş alanlar da tamamen dolmuş olur. Sulamayı sıklaştırmaya başlayınca renkleride ortaya çıkmaya başladı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Ağaç Dostu
|
Ismail Bey, fide dikim işi ne oldu? Isleri yetistirmisinizdir umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|