![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Kabak Çiçeği
Dolmalık kabak çiçekleri; Kabak bitkisinin erkek çiçekleridir. Ürün yapmazlar sadece çiçektirler. Sabah erken saatlerde açarlar ve 4-5 saat içinde kendiliğinden kapanırlar. Günlük bir çiçektir, her gün dökülür ve yenisi açar. Bir kabak günde 1 veya 2 adet erkek çiçek açar. Sap ve çiçek kısmı uzundur. Çiçek kısmı uzun olduğu için dolmalık olarak kullanılır. Kesinlikle tadılması gereken bir lezzet.. Arılardan toplaması zor olsada salı günleri 200-250 adet çiçek topluyorum. Diğer günler çiçekler arıların ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Peki çicekleri ne yapıyorsunuz ? Toptan mı satıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Pazarda kabaklar için süsleme yapıyorum Çok ilgi çekiyor, hatta diğer esnaflarda domatesleri süslemek için alıyor. Ticari beklentim yok gibi, kabağı diğer esnaflar 1 liraya satarken ben 2 liraya satıyorum. İsteyen olursa 10 adet kendim veriyorum. Fazla isteyen olursa 10 adet 1 lira ![]() Ege bölgesinde ticari olarak yapılıyormuş. Tabi onlarda meyve tutumu yerine sadece çiçek varmış. Yapılsa güzel parası var diyebilirim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(12 çiçek - 6 porsiyon) Porsiyon başına: 134 kalori; yağ 7 gram; 1 gram doymuş yağ; 1 gram çoklu doymamış yağ; 4 gram yağ tekli doymamış; 63 mg kolesterol; 12 gram karbonhidrat; 2 gram diyet lifi; 126 miligram sodyum (tuz ilave içermez); 6 gram protein. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|