![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Amin, Allah hepimize sağlık sıhhat versin, çalışma ekme hepimizin içinde var. İlk olarak belirteceğim paket açıldığı zamanki pembe, mavi gibi kaplamaların dışında bir uygulama. O uygulamalar tohumu koruma amaçlı. Bu kaplama ise tohumu ek vitamin ekliyor. Tohum çimlendiği zaman hemen bu vitaminden yararlanıyor. Tohumlar bir kaba alındıktan sonra üzerine bu toz halindeki kaplama ürünü dökülüyor. Ürünün yapışma özelliği olduğu için hemen tohumu kaplıyor. Büyük ekim yaban çiftçilerin mutlaka kullanması gerekli diye düşünüyorum. Ayrıca tohumun nemli kalmasını sağlıyor ve çimlenmesini sağlıyor. Akşam baktığımda tohumlar şişmeye başlamıştı. Bakalım kaç günde çıkacaklar. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Anladım, peki en küçücük tohumlar da kaplanır mı bu tozla? bir de nereden temin ediyorsun onu da bilgilendirirsen çok makbule geçecek. Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim İsmail bey, kolaylıklar dilerim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Tabii ki kaplanır. Geçen sene haseki küpelerin ve çan çiçeklerinde denemiştim. Zirai ürünler satan yerlerde tohum kaplama ürünü olarak satılıyor. Siz almayın ben size gönderim yaparım. Not: 1 kutu ürün (500 gr) 200 kg tohum kaplıyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Çok sağ olasın kardeşim, teşekkür ederim bana zaten çok az bir miktarda yeterli olur, bir kutu bana çok çok fazla gelir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Bu tohum kaplama ürününü ne kadar zaman süre içersinde tüketmemiz gerekiyor, bahçelerimiz küçük olduğu için az tohumda kullancaz, hepsi artıcak, Son kullanma tarihi oluyor mu? Sayın İsmail Kuzucu |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
2 yıllık son kullanma tarihi var sanırım. Yarın paket içeriğine bakıp yanlışsa düzeltirim. Ben ayrıca marulda ilk sulamada humatla birlikte damlamadan veriyorum. İyi bir kök gelişimi oluyor. Tohum paylaşım etkinliğinde bu ürünler gibi ürünlerde paylaşılır diye düşünüyorum. Toz olduğu için sıkıntı yaratmaz. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Maşallah, sera yetişti bunlar değil mi? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
İsmail bey, ekimi ne zaman yapmıştınız acaba? Tohumu doğrudan bahçeye ekmiş tiniz değil mi? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumlar nisan ayı başlarında tohum kaplama ürünleri ile kaplanıp poşetlere ekildi. 7 nisanda poşetler dışarıya çıkarıldı. (Sera içi aşırı sıcak oluyordu.) İşlerin yoğunluğundan poşetler 19 nisana kadar dışarıda bekledi. 19 nisan ekim yapıldı. Ekimden 1 hafta sonra havalar -8 dereceleri görünce fidelerde yaprak kalmamıştı. Bu soğuklardan 2 gün (1-2 Mayıs) sonra yapraktan gübre uygulaması yaptım. (Yaprak yerine gövde desem daha doğru bitkide yaprak yoktu.) 1 hafta içinde (14 Mayıs) yeni filizler çıkınca çiçeklenme öncesi fosfor ve çinko gübrelemesi yapıldı. Bitki kendine gelince yaprak biti ilaçlaması ve çapalaması yapıldı. (17 Mayıs) Hasat zamanı başlangıcı ise 23 haziran.. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Alıntı:
"İyi bakım, dengeli gübreleme" demişsiniz....Biz amatörler için daha net bilgi verebilirmisiniz, mesela salatalık ve domateste nasıl bir gübreleme programı yapıyorsunuz? Bir de domateste çiçek tutumundan önce çinko ve fosforlu gübre uyguladığınızı söylemiştiniz. Fosforu biliyorum ama çinko ne için kullanılıyor sebzelerde? Ve bir de kullandığınız salatalık tohumu ile domates cinsi nedir? Annem bu yıl 3 kez tohumdan salatalık yetiştirmeyi denedi ilk 2sinde başarılı olamadı 3.de oldu. Yazdıklarınızı okuyunca bu işte ne denli cahil olduğumuzu anladım, bize sorsalar tohum mu tohum, ya da pazardan fide aldığımızda bu domates sırık mı oturak mı, başka bildiğimiz bir şey yok. Bu konuda çok bilinçli olmadığımız için üründen verim alamayınca ya toprağa ya havaya suç atıyoruz, belki de bölgeye uygun olmayan türdendir sorun??? Ve son olarak geçen yıl ektiğimiz biberler gayet gevrek, düzgün ve çıtır çıtırdı. Bu yılkiler kıvrık ve sertler. Bakımlarında değişik bir şey yapmıyoruz acaba her yıl aynı toprakta aynı ürün almaya çalıstığımız için mi yoksa yine biber türünden mi böyle oluyor? |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
İsmail Bey merhaba. Bahçenizin düzenine hasta oldum. Emekli paşa filan mısınız? ![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu konularda takıntı hastalığım var, oran orantı olacak. Paşa değilde pazarda hıyar ağası, kabak ağasıyız. ![]() http://www.agaclar.net/forum/members...ail-kuzucu.htm Kısa İstatistik Bilgi Doğum Tarihi 20-02-1990 (25) Düzenleyen İsmail Kuzucu : 02-07-2015 saat 21:33 Neden: Harf hatası.. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu iş yoğunluğunda verdiğiniz ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Kolay gelsin, bol ürünler, sayın kuzucu. Börülcelerim iki metre boya geldi ama daha üzerlerinde bir tek bile çiçek yok. Devamlı sürgün veriyor. Haftada iki kez su veriyorum. Daha önce hiç denemedim. Ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sulamayı tamamen kesın, bıtkı boya gıtmesın. Cogu bıtkıde cıcekler gozukene kadar veya meyve tutana kadar su verılmez. Cıceklenmez ıse toprakta veya tohumda sıkıntı olabılır. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Alıntı:
Sulamayı azalttım, çiçek açtı ve ürün vermeye başladı. Eşim de bu börülceler bu boya gelince çiçek açıyor diyor. Börülcelerin boyları 60 cm oluyor. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu günlerde çok tutulan bir şerbet. Reyhan satışları iyi durumda ![]() https://www.youtube.com/watch?v=HZdUDmTrysM |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2015
|
ah o kabak çiçekleri bende olmalıydı ... ismail bey iştah açıcı görünüyor... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
maşallah herşey yolunda Allah emeklerinizi zayi etmesin bu arada candem le aranız baya iyi ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|