![]() |
|
![]() |
#991 |
Ağaç Dostu
|
Köklendirme ve çimlendirme serasının aşamaları; İlk olarak 2 metrelik borular 1 metre kadar toprağa çakıldı. ![]() 12lik demirlerin uçlarından 30 cm alan 45 derece kadar eğildi. Bu demirler yere çakılan boruların içine sokuldu. ![]() Seranın üstüne ve 2 yanına ince demirler çekildi. Havalandırma olmayacağı için kapısı fazla geniş tutuldu. ![]() 12lik demirlere destek için birleşme alanlarının altına harç döküldü. ![]() Devamı yarına. Sera benim umduğumdan çok daha iyi oldu. Hem de hiç işçi getirmeden tek kişi ile. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Seranın üstüne ve yanlarına çektiğiniz ince demirleri nasıl sabitlediniz acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Ağaç Dostu
|
Seranın yan demirleri birbirlerine tel ve cırt kelepçe ile bağlandı. Üst bölümdeki demirler tel ile bağlandıktan sonra ana destek borularına ayrıca demir kanca ile sabitlendi. Ayrıca köpük ilede sıkıştırma yaptım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Ağaç Dostu
|
Sera toplam 184 adet köpük alıyor. Buda 8 bini geçik çelik demek oluyor. Şuan 7 metrelik alanda file çekili, bu alana çelikleri koydum. Diğer alanda ise güneşi seven bitkiler ve çimlenecek olan tohumlar yer alıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
ben geçen sene sırık fasulye ektim limka adı helga fasulyesine benzeri olgunlaşma süresi kısa ve fasulyeleri erken toplarsanız çok iyi verim veriyor denemenizi isterdim. sera içindede oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Hemen beğeneyim o zaman İsmail ağabeyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2013
|
Günaydın İsmail bey, şartlar uygun olsaydı da sizin serada staj yapabilseydik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2013
|
Alıntı:
İnşallah gelmek nasip olur, teşekkür ederim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Merhaba İsmail bey, dahlia yumrularını diktiniz mi, zamanı geldi mi? ben daha dikmedim vakti geldi mi acaba? Teşekkür ederim kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
Allah kolaylıklar versin çok güzel bir ugraş içindesiniz insan başardıkça dahada mutlu oluyor ****** ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nisan ayının ilk haftalarında toprağa ekeceğim. Ekeceğim yer anca tavına gelecek. Yeriniz hazırsa ekebilirsiniz. Bu yağışlarla beraber filiz vermeye başlayacaklardır. Benlik bir durum olursa her zaman burdayım.Teşekkür ederim sizede kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çimlenen bitkilerde sorunlar bölümüne fotoğraf eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım. Güneş ışığı az gelip boy yapmış olabilirler. Çimlendirme için cocopeat-perlit-yosun içerikli toprak düzenleyici ve tohum kaplama ürünleri kullanıyorum. Fideler 3-4 yapraklı olduğu zaman deniz yosunu ve düşük dozda 20-20-20 gübre kullanıyorum. İlerleyen zamanlarda ise sadece bitkinin isteğine göre gübreleme yapıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
|
Haseki küpeleri poşetlenmeye başlandı. Daha 2-3 adet gerçek yaprak olmasına rağmen kökler neredeyse poşete sığmayacak. Poşetlere alınan fideler sanki yerleri hiç değişmemiş gibiler. Şaşırtmayı sevmediklerini okumuştum ama hiç öyle bir durum yok şuanlık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
|
Son yapılan seranın kapısı, daha boyaması yapılacak. Seranın önünden yıldızları ekeceğim su kanalı geçiyor. Bu alan renkli olacağı için kapıyıda uyumlu yapmak gerekti. ![]() Bu şekilde olunca hem yıldızlara basılmayacak hemde güzel bir görüntü oluşacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
İsmail Bey üst komşum gübre işiyle uğraşıyor. Bu yıl bahçem için bir torba 20-20-20 gübre ayırmış bana (90 tl.)700 m.kare yere yeter dedi. Bundan sizin gibi viyollerdeki plastik bardaklardaki fidelere atayım diyorum ancak ayarını nasıl yapayım ne önerirsiniz. Fazla verip yakmayalım. Kimi bardak yarı dolu kimi viyol küçük. Ortanca fideleri, çiçek fideleri birkaç haftaya sebzeler olacak vs. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Ağaç Dostu
|
Ben fidelere yaprak gübresi olarak veriyorum. 25 litre suya 50 gr yeterli geliyor, bu da 1 dönüm alana denk geliyor. Ekeceğiniz yere kullanmanız daha iyi olacaktır. Çok gübre kullanınca çok verim alınmıyor, bu bir gerçek. Zamanında yeteri kadar gübre ile tam verim almak en iyisi. Sayın h_dogan bilgi vermiş zaten, genel olarak kullanılan dozdur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Alıntı:
Compa Sana çimlendirme ve fideleme torfunda fideler hariçten besin ister mi? Aynı torfa tekrar şaşıttım da bir kısmını. Şimdiden teşekkürler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Benim aldığım toprak altı gübresi, granül şeklinde. Mayısla birlikte hava durumuna göre yaylada ekim-dikimler başlar. Başlamadan birkaç gün önce biocan leonardit (1 paket) ve gübreyi toprağa atıp sürmeyi düşünüyoruz. Bu granül olan gübreyi tatlı kaşığı ile dediğiniz ölçüde kullanabilirim o zaman. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Sayın h Doğan, demekki asıl yerlerine geçene kadar Compa Sana çimlendirme ve fideleme torfu yeterli olacak fidelere.. Doğrumu dur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|