![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Sevgili Sonkez ve tarla kuşu ziyaretinize sevindim. Güzel dilekleriniz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
|
30.04.2014 Ben anca toparlanabiliyorum arkadaşlar. Nisan ayı benim için çok yorucu geçti. Bahçeyi düzenlemek istediğimiz forma sokmak ve dikilmesi gerekenleri zamanında dikmek için çok çalıştık. En çok ah tamam çimlendi büyümeye başladı dediğimiz kabak, kavun, karpuz, salatalık gibi direk olarak bahçeye tohumunu attığımız sebzelerin salyangoz veya dana burnu tarafından yenmesi sonra sürecin tekrar başa dönesi gibi durumlar olmasaydı daha iyi olurdu ama işte. Tarım yapmanın böyle cilveleri var. Bahçenin ve sebzelerin son durumları işte böyle. Fasulyeler bir kısım zaiat ile çıktılar boylanmaya başladılar. Domatesler yatırıldı. ![]() ![]() Havuçları hasat etmeye devam ediyoruz. ![]() Salatalıklar ikinci kez dikilip bu defa salyangoza karşı ilaçlandı. ![]() Marullar neredeyse geçecekler. Toplanması lazım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Enginarlar salyangoz saldırısı altında yine de baş vermeye çalışıyor. ![]() ![]() ![]() Avusturalya dutlarım artık olmaya başladılar. Bu ilk hasatım sizlere ikram ediyorum afiyet olsun. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
![]() Böğürtlenlerin bir kısmı hala çiçek açarken bir kısmı da meyve olmaya başlamış. ![]() ![]() Eriklerimin bazıları can erik onlar yemeye hazır, İtalyan erikler ise oldukça irileştiler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Çileklerime gelince onları salyangoz saldırısından kurtarmak için salatalıklar gibi onlara da pelet denilen kurt biçimindeki mavi ilaçtan alıp çileklerin arasına küçük kaplarla koydum. Kokusuna gelen gidiyor. Çilekler kurtuldu. Sizin için ir tabak hazırladım buyurun. ![]() ![]() Diğer taraftan Dubai den getirdiğim flower tower e diktiğim kendi çileklerimden bir kısmı ile çiçeklendi. Bakalım dikine nasıl verimli olabilecekler mi? ![]() Sevgili Güler hanım kızımın öğrencileri için Osmanlı çileklerinden göndermişti. Öyle çok göndermiş ki onların bir kısmını kızıma verdikten sonra olur da öğrenciler yetiştiremezler diye kalanını bir saksıya dikip bahçeye getirmiştim. Onlar da hızla büyüyorlar. Dün haber aldım öğrencilerden birisi çileğini kurutmuş bakamamış yavrucak. İyi ki bunları ala koymuşum. Şimdi buradan takviye edeceğiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Kirazlar ilk defa meyve tuttular. Buna en çok torunlar sevinecek. Şeftaliler de meyve tuttular. Hatta eşim biraz seyrekleştirme bile yaptı. ![]() ![]() Ayva, vişne, zeytin hala çiçek açmaya devam ediyor. Bu yıl zeytin çok olacak inşallah. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemin bir köşesine diktiğim kekikler toplanacak kadar çoğalmışlar. Onlar da toplanıp kurumak üzere pergola ya asıldılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
Mandalinleri unutmayalım bazı çiçekler açarken bazıları meyve tutmaya başladı. İnşallah dökmez. ![]() ![]() ![]() Çiçeklerime gelince sizi bahçemin her köşesini ayrı ayrı gezdireceğim. Havuzun sökülüp temizlenip yeniden yerine yerleştirilmesinden sonra etrafına kayrak taşlardan bir saksı yeri çevirdik şimdilik elimde olanları onun etrafına dizeledim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Elimde olan birkaç kaktüsü yeniden düzenledim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Clematislerim açmaya başladılar fond memories, kiri te kanava ve warsaw nike ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sevgili Aysis hasatlar başlamış bile dutlar, erikler, çilekler maşallah bir de şu salyangozlardan kurtulabilsek, bizim bahçede de çok var. Kekikleri hasad edip kurumaya bırakmışsınız iyi ki gördüm bir kök bende de var ne zaman toplanacağını bilmiyordum iyi oldu yarın hemen ben de biçeyim çiçeklenmeden. Size kolaylıklar gelsin bahçenizin ürünü bol olsun, güle güle ağız tadıyla tüketin herşeyi. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Güller ve çardak gülleri ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Gülle beraber olan bu çiçeğimin adını bilmiyorum. Şu an çok güzel açtılar. ![]() ![]() İki renkli açan sardunyamı çok seviyorum. Bende sardunya az işte onlar. Bir kısmı açmadı zaten. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
![]() Aslanağızlarım, gece mumları ve çiçeklikten bir köşe ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Haseki küpelerim artık geçiyor ![]() Godetyalar şölen yapıyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
![]() Hanımeli de açtı açmaz olur mu akşam üstü ondan gelen kokular insanı mest ediyor. ![]() Petunyalar, mor şebboylar ve sedef çiçekleri, hercai menekşeler, mor mineler en güzel zamanını yaşıyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Bu sarı çiçeği geçen yıl çiçekçiden almıştık. Bu yıl kendiliğinden çoğalmış, ve açmaya başladı adını bilmiyorum. Coreopsis Grandiflora (Early Sunrise) ![]() Düzenleyen Aysis : 01-05-2014 saat 11:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Sarı kuşburnu çalım da iyice tomurcukladı bakalım ne zaman açacak. Güneş gören tarafta olan Fırça çalısı açtı diğerinden ses seda yok. Sarı papatya çalısı ise açıyor. ![]() ![]() ![]() Solanum da artık açıyor. ![]() Mercanlarım açmaya başladı onları havuz başına taşımayı düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Liliyumlarım ve ortancalarım açtı açacak. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
![]() Selluka bu yıl iyice gelişti. soğuk da olmayınca mutfak tarafındaki bahçenin üstüne çardak olabilecek gibi gözüküyor. ![]() Bu çiçeğimin adı portulacaria afra. ![]() Size biraz da terasımdaki çiçekleri göstereyim dedim. ![]() ![]() Düzenleyen Aysis : 02-05-2014 saat 08:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Bir de bahçemin kenarlarındaki otları temizlerken koparmaya kıyamadıklarım var. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Bir gün akşamüstü çevre yürüyüşüne çıkmıştık. Eskiden yakınlarda olan bir bataklık vardı. Orada çok güzel süsenler olurdu. Kaç yıldır görmezdim artık yok oldular derken bu son yağmurları etkisi olsa gerek onlarda iki tanesine rastladım. Aralarında bir de salep orkidesi vardı. Şu güzelliğe bakar mısınız? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk fotoğraftaki bitkinin adını öğrenebilir miyim? Son fotoğraftaki sarı çiçek, Coreopsis Grandiflora. Tümünün sağlıklı günlerde sefasını sürmenizi dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul beğenileriniz ve eleştirileriniz benim için çok önemli. Çünkü ayni yollardan sizler de geçtiniz. Yanlış yaptığım birleyler olursa lütfen uyarın sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. Sari çiçeğin pardon coreopsis grandiflora adı için teşekkürler. İlk çiçeğe gelirsek o da sedef çiçeği. Bu çiçeğin tohumlarını aldığınızda çok güzel bir kuru çiçek elde ediyorsunuz. Eğer isterseniz zamanı gelince size tohumlarından gönderirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aysis, sedef çiçeğini biliyordum aslında, bir ara yetiştirmiştim de. Nasıl da tanıyamadım ama sizin ki daha hoş göründü gözüme. Teşekkür ederim, tohum takas etkinliğinde istemiştim tohumlarından. Bu mesajınızdaki üçüncü fotoğraftaki bitkiniz de portulacaria afra. Güzel günlerde büyütünüz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul teşekkür ederim gerekli düzeltmeyi yaptım. Sağolun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Alıntı:
Selam Aysis; Kekikleri böyle asmak çok güzel fikir, çok beğendim ilerde benimde kekiğim olursa bende böyle kurutayım. işte bu yüzden çok seviyorum ağaçlar net formunu hergün yeni birşeyler öğreniyorum siz güzel yürekli arkadaşlardan. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili 06dilek gercekten herkes birbirinden birseyler öğreniyor. Ben de trabzon hurmasini kurutan arkadaslardan esinlendim. Ama iyi fikirmis ise yaradi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
|
Sn. Aysis,gözümüz gönlümüz açıldı,sanal bile olsa çiçeklerin kokusunu aldık ellerinize yüreğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|