![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ipomoea Alba
Tohum denemelerimden biri, cok hizli büyüyen, hava degisimlerine cabuk adapte olan gercekten cok dayanikli bir sarmasik. Cok yillik bir sarmasik, derin budama yapilip kisi icerde geciriyor, cicekleri bazen 20 cm capinda acabiliyo, hafif fakat muhtesem bir kokusu var. Isik vurdugunda sedefli gibi parliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Passiflora-Mission Dolares
Iki farkli passifloranin capraz asilamayla elde edilmis tohumlarindan cikarttigim bir bitkim, cicegi gercekten cok güzel. Bu sene biraz naz etti kendileri, havalar haziran ayina kadar serin ve yagmurlu gectigi icin fazla gelisemedi. Ters dönmüs bir semsiyeyi andiran ciceginin rengi cok hos. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Puya berteroniana
Bu da tohumdan cikardigim bir cicek, cok hizli büyüdü, gecen yil 11. ayda cimlendirdim, umarim seneye cicegini görebilirim. Harika bir rengi var, Tohumunu aldigim kisi ciceginin boyunun 2,5- 3 metreye Kadar cikabildigini söylemisti. Tabii bulundugumuz yerin kosullari buna müsade edermi orasini bilemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Diger tohum denemelerim
Sadece resimlerini paylasiyorum, son durumlarini yarin eger cok yagmur yagmazsa fotograflayip paylasirim, bir haftadir havalar 17 derece ve yagmurlu devam ediyor, sanirim artik yavas yavas Exotik ve diger soguga dayanamayan ciceklerimi iceri almanin zamani geldi. 1. Sesbania tripetti 2. Echium candicans 3. Echium wildpretti 4. Vellozia diamantina 5.Gentiana clusii albus |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
2013 Mayis
Mayis ayinda Türkiye'deydik, bes haftalik tatilimizin bir kismini Sakarya'da gecirdik. Annem bahcesine cicek dikmek istedi ve Sapanca'daki peyzajcilari gezdik. Hem annem hem ben güzel cicekler aldik. Aldigim cicekleri Almanya'ya götürmek icin aldigimi duyan yakinlarimizin yüz ifadelerini görmenizi cok isterdim ![]() Köydeki inegimiz buzagiladi, cok sevimli bir kizimiz oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|