![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Devam.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Son... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sevgili fatitoo, ne güzel ne büyük bir bahçeniz var, çiçekleriniz çok güzel, ahşap terasa ve merdivenlere bayıldım, mutlulukla, sağlıkla oturun.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. Evet yayla evimiz ahşap olsun istedik.Bozmadık tadilat yaparken. Çok keyifli bir terasımız ve Toros dağlarına bakan müthiş bir manzaramız var. Meyve, sebze, çiçek herşey mevcut, çok şanslıyız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
İyi günler sayın Fatito bizim de Ayvagediği nin karşısında Sinap yaylasında evimiz var ama ne yazıkki gidemiyoruz.Öylece boş duruyor işte.Bazen ablamlar hep birlikte toplanıp gidiyorlar ancak 2-3 hafta kalabiliyorlar.Bense ağaçlar kurumasın diye sulamak amacıyla gidiyorum.Damlama sulama borularını kullandığım için biraz daha işlerim kolaylaştı.Çocukluğumuzda daha tenhaydı yaylamız.Dağ taş demez gezer tozardık .Akşam olduğu zaman yemeğimizi yer yemez hemen uyurduk.Çok seviyorum ve çok özlüyorum yaylamızı.Sizin gibi güzel sebzeler yetiştirmek isterdim doğrusu.Sadece ağaçlara bakarak yetiniyoruz.Ağaçlara kalem aşısı yapmayı da öğrendim geçen yıl .Sanırım siz de atlas çiçeği meraklısıydınız.O zaman tatlıcıların olduğu yerde Ruhi Ustanın yerine uğramanızı tavsiye ederim.Ömrünüzde göreceğiniz en büyük atlas çiçeğini göreceksiniz.30 yıllık olduğunu söyledi oradaki usta..Saygılar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Aaaa ciddi misiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Şanslı bir çocukluk geçirmişsiniz. Doğal yaşamdan uzaklaşıldı. Nerede ise ilk defa bu yıl az da olsa çocuklarım kirazı ağacına çıkarak yediler. Sırada üzümler var. Beyaz campunalla (maviş) çiçekleriniz sanırım fazla miktarda. Ben bu yıl tohumdan yetiştirmeye çalıştım. Ancak bir tane dahi çimlendiremedim nedense. Bulabildiğim küçük mavi çiçeklisini ve campunalla margarita olarak büyük çiçeklisini aldım. Dağ bahçemde de doğal olarak yetişen birkaç farklı tür çan çiçeğim var gördüğüm kadarı ile. Tohumdan mı yetiştirdiniz. Ben nerede hata yaptım acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Çan çiçeği dediğiniz kırmızı minyatür gül gibi olanlar mı? adını bilmiyorum da. Onlar ise evet tohumdan yetiştiriyoruz. Maviş çiçeğimizde beyaz olandan fazlaca var ama mavisi beyazı kadar güzel gelişmiyor nedense... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Kusura bakmayın yazdığınız yazıya bugün dikkat edebildim. Çan çiçeği dediğim maviş. Ben diğer çiçeklerin yanında nedense campunala ( çan çiçeği) ile atlasların çiçekli halleri biraz daha fazla ilgilenmeye başladım. Şu anda çeşitli maviş çan çiçekleri var. Tabi kışı çıkarabilirlerse. Bahçedekilerde nasıl olsa problem yok. Onlar her yıl çıkıyorlar muhtemelen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|