![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Hatmi çiçeğini çok seviyorum. Mersinde otoban kenarlarında renk renk bulunur. Burada da kendiliğinden yetişmiş. Bizim eve inen yolun kenarı olduğu gibi hatmi çiçeği dolu. Yürürken size eşlik etmeleri çok keyifli oluyor. ![]() ![]() Kohleria-Japon küpesi[ ATTACH]415882[/ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Mor Kağıt çiçeği ![]() Kara dut ancak ekşi değil, ben ekşi olan yaprakları sivrimsi diğer türü daha çok seviyorum... ![]() ![]() Kayısı... ![]() Kekik... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Erkenci kirazlar... ![]() Napolyon... ![]() ![]() Biraz da manzara seyredelim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Maviş çiçeği. Havalar soğuk, henüz açmamış... ![]() Katmerli mor küpeli ![]() ![]() Meyve bahçemizin bir bölümü... ![]() Mürdüm erikleri... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Nanelerin bir bölümü. Asıl nanelikteki naneleri annem kurutmak üzere biçtiği için başka bir bölümdeki minik köşeyi çekebildim ![]() ![]() Ortancalar yeni yeni çiçeklenmeye başlamış. Ben bu çiçekleri kurutuyorum çok hoş oluyor ![]() ![]() Pazılar tohuma durmuş... ![]() ![]() Sayın Mutlu Kutlu dan aldığım pervane çiçekli yaseminim kokusuyla büyülüyordu. Daha çok minik Biraz daha büyüyünce bahçe giriş kapısına tırmandırmayı düşünüyorum. Annem kokusunu limon kolonyasına benzetiyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sarımsaklar... ![]() ![]() Sırık fasulyenin bir bölümü. Geçen yıl o kadar çok dikmiştik ki neredeyse 40 kavanoz konservesini yaptık hala bitiremedik... ![]() Yeşil soğanların bir bölümü... ![]() evet işte bu var ya bu, geçen yıldan annemin fermantasyona bıraktığı üzüm sirkesi. Üzümü bidona dolduruyor üstüne azıcık tuz atıyor ve kilerde 1 belki 2 sene dinlenmeye bırakıyor. Geçen sene yaptığımız sirkenin müthiş bir tadı vardı kaşık kaşık içtik. Turşusunu yaptık. Enfesti... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Havalar henüz ısınmadığından çiçekler hala gelişme aşamasındalar. Ben görev icabı 1,5 senedir Şanlıurfa da bulunduğumdan yazdan yaza, hafta sonları ve yıllık iznimde ilgilenebiliyorum bahçeyle. Sabah kalkınca elime bir sepet alıyorum ve bahçeye iniyorum. Yeşil sarımsak, semiz otu, turp, yeşil soğan, salatalık, maydanoz, domates, nane toplayıp kahvaltıda güzel bir salata yapıyorum. Süper oluyor...Böyle bir bahçeye sahip bir çocukluk geçirdiğim ve hala da bu bahçe de yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Geçen yaz Şanlıurfa ya gelirken bahçedeki köy domateslerinden getirmiştim arkadaşlara. Domatesi kestik içi çiçek gibiydi bol çekirdekli, kırmızı, yeşil... hemen fotoğrafını çektiler. Hiç doğal bahçe domatesi görmedikleri için onlara müthiş heyecan verici geldi bu görüntü ve tat... Sonra o domatesi bir güzel tuzlayıp yedik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|