![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2013
|
pberii / bahçem
Merhabalar,bahçeme hoşgeldiniz ![]() ![]() Bahçenin bulunduğu şehir : İstanbul-Silivri Bahçenin büyüklüğü : 3,5 Dönüm Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Yaz,kış rüzgar almakta. Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Yazlık Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Bir hayli bakımsız. Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :3 yıldır. Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Profesyonel yardım aldım. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : Kişisel. Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? :Çardak,havuz,mini saha. Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Bakımlı bir bahçe. Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Çam,kayısı,erik,vişne,kiraz,elma,ayva,nar,incir,du t,ceviz,kuşburnu,iğde ağaçları. Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Sırık domatesi. Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Şebeke suyu. Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Mümkün olduğu kadar az sulama. Toprak özellikleri: yumuşak ve verimli. Kompost yapıyor musunuz?: Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?:Profesyonel desteği amatörlerden almak. Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :Ağaçları dönemlik ilaçlatıyorum. Bahçeniz organik mi?:Evet,organik. Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?:Koyun gübresi. Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?Hayır,yok. Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?:Damlama yöntemi. Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?:Sağı ve solu açıklık rüzgar almakta. İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?: Tetanoz aşısı oldunuz mu?: Hayır olmadım. Düzenleyen pberii : 20-02-2013 saat 12:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
|
Bahçemin iki yıl önceki hali... ![]() Bu da geçen yil elden geçmiş hali. ![]() Düzenleyen pberii : 19-02-2013 saat 23:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2011
|
Sayın pberii Bahçe sayfanız hayırlı olsun devamını bekliyoruz Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Sayın seyfi0505,teşekkür ederim,umarım katkılarınızla devamı gelecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın pberii,bahçeniz ve bahçe sahifeniz hayırlı olsun....Bahçenizin ilk halini çok sevdim...Bir an çocukluğumdaki amcamın bağlarındaki elmalık ağaçlarının içinde gibi hissettirdi.... ![]() İkinci kare tabii ki mükemmel ama ilk kare bence mükemmel bir tablo gibi....Şanslıyız diyorum...Ve harika bir bahçede daha aramıza katıldığı için sevindim.. ![]() Böyle büyük bir bahçede;baharda kolay gelsin ...Selam ve sevgiler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
teşekkür ederim doğa dostları ![]() geçen bahardan yemyeşil bir kare... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Hoş geldiniz.Bahçe sayfanız hayırlı olsun.Bol çiçekli günler dileğiyle...Sevgi ve Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2009
|
Günaydın iyi günler sayfanız hayırlı olsun...sabırsızlıkla paylaşımlarınızı ve baharı bekliyoruz.... saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
Bahçe sayfanız hayırlı olsun.. Kızımla birlikte ooo diye diye resimlerinize bakıyorduk fakat bitti.. Yeni resimlerinizi merakla bekliyoruz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
|
kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. geçen yıl bir kaç düzenleme yapabilmiştim,bu yıl eksik ağaç türlerini tespit edip biraz da çeşitlendirme ve her yeri çiçeklerle donatma niyetindeyim ![]() ![]() bahçemizin bir kısmını mini sahaya dönüştürdük,bol oksijenli akşam sporlarımız için. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
Sayın pberii, Sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
sayın bperii; bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun, hep birlikte el birliğiyle hepimizin bahçesi güzel olacak emin olun, tabi siçin işiniz biraz daha zor, büyük bir alan çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|