![]() |
|
![]() |
#3211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Echeveriam; maşallah maşallah kocaman oldu, çiçek açtı, yavruları var. Saksısına sığmıyor artık, saksı değişimi ne zaman yapılır acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Maşallah çok güzel olmus, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Ağaç Dostu
|
Arka bahçeden; sardunyalarım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Ağaç Dostu
|
Sıcaklarla birlikte çoğu petunyam kurudu, şimdilik kalan sağlar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Ağaç Dostu
|
Süs kabağı diye tohumunu aldım, bir tanesi çimlendi, şaşırtıldı, büyüdü bir sürü çiçek verdi; tam artık kabak olmayacak diye düşünürken; böyle bir süs kabağı büyümeye başladı bakalım... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 |
Ağaç Dostu
|
Çook güzel çok... Valla minicik boş bir toprak yığını görünce; ille de tarla yapacağım deyince, yoklukta ne fidesi bulunca, ille de dikince, böyle güzellikler çıktı ortaya. Tarlamın biber kısmında çiçeklenenler, nasıl biber olacaklar hiçbir fikrim yok. Ama olsun inanın çok güzel bir duygu. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Ağaç Dostu
|
Diğer biberlerim... Fideleri için acı biber demişlerdi; dedim olsun önemli olan tarlaya dikmek. 5-6 tane koparıp acı seven komşuma verdim; meğerse acı da değillermiş... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Ağaç Dostu
|
Tohumu için Alman fasulyesi demişlerdi, 3 kök büyüyor, çiçeği ve 2 tanecik de fasulyesi. İnşallah türlü yapmaya niyetliyim... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2015
|
Sevgili YeniGineciğim,biberler,domatesler pek bir güzel olmuşlar.Köklerine aspirin koymuşmuydun? Benim biberlerde çok etkisini göremedim. Ellerine,yüreğine sağlık arkadaşım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Aliyye teşekkür ediyorum, sağolasın... Evet o verdiğin aspirinleri, sonradan yeniden aldık bir de onlardan koyduk fakat dediğin gibi pek bir etkisi olmadı maalesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Bende kurtaramadım petunyalardan bazılarını. Çok sıcak yerde değiller. Gölgeli yerdeler ama yinede kurtaramadık.Tohumda alamadım. Tohumları döküldüğü yerden yenileri çıkarsa ne ala ,çıkmazsa o renkleri tekrar aramamız lazım. Sıcaklar çabuk geçmezse ,bahçelerde işler kötü gidecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Ağaç Dostu
|
Sayın öğretmenim benimkiler de gölgedeler, zaten son 2 haftada çiçekleri soldu, kurumaya yüz tuttular. Ben devamlı geçen çiçekleri koparttığım için tohum alabilme şansım zaten yok. Artık ne yapalım olduğu kadar nasip... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Demek ki gariplerim hava sıcaklıklarına dayanamadılar. Biraz hassas çiçek. Seneye yenilerini alır , bu sefer saksıda yetiştiririm. Saksıda olanların üstlerine fidan örtüsü yapmıştım. Onlar şuan sağlıklı görünüyorlar. Ben geçen çiçeklerini hiç koparmadım ama tohum alamadım.Tohum dökülmüş olmasını umuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Ağaç Dostu
|
Süs kabağım maşallah bir sürü kabak veriyor, şimdilik 2 çeşit. ![]() İlk açan ve şu an en büyüğü; daha büyüyecek mi acaba, olup olmadığını nasıl anlayabileceğim?? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Ağaç Dostu
|
Glayöllerim kırmızının güneş ve sıcaktan rengi bile değişti sona kalan 3-4 çiçeği. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Valla çok da tatlı, çok büyük bir zevk gerçekten. Bir de kendi tarlamdaki domatesleri hasat edebilsem, biberlerimi topluyorum da fotoğraflamak aklıma gelmemiş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerim... Valla; yok böyle bir güzellik... Büyüyorlar, inşallah kızarırlar da... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine acı, bugünkü hasatım. Maşallah maşallah bir de bereketli oldu, daha önce toplananlar, bugün toplananlar, daha sonra toplanacak olanlar; gerçekten büyük bir zevk... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Hasat bol olmuş Yenigineciğim süper valla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Afiyetle tüketin sevgili YeniGinem.Ben yine çiçek aşkıyla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sardunyalarımın da çiçekleri pek kalmadı, ufak ufak geçmiş çiçeklerini koparıyorum artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Ağaç Dostu
|
Aldıktan sonra üzerindeki çiçekleri döküldü, kısa bir süre sonra yeniden çiçeklenmeye başladı diye sevinirken; sundavillamda unlu bit oluştu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Ağaç Dostu
|
Tarla bahçeciliğinden vazgeçip, saksı bahçeciliğine dönünce kınalarım da saksıda. Ne yapayım zarar gördükleri için üzülmekten, sinirlenmekten iyidir. Bu senede böyle olsun bakalım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan çimlendirip çoğu saksılarda, çoğu komşu bahçelerde büyüyen çuşka biberim; çook acıymış çok. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Sevgili YeniGine; Canımsın özür dilerim . Gerçekten o verem otu musibeti yüzünden adeta şapşallaştım. Takdir edersiniz kolay olmadı.5-6 saksı yetişmiş kızarmayı bekleyen meyveleri üstünde domatesleri imha ettim, hatta sonra pişman oldum acaba temizlesemiydim diye...Neyse gittiler zaten. Sağlık olsun. Red Robin sorunuzu aslında anlayamadım da ondan sanırım atladım. Verem otlu saksı karesinin tam üstünde; 722. mesajda 2.,3.,4. karede gördüğünüz domatesler Red Robinler. 5. karedeki de cheri'dir. İki meyveli Red Robinim, iki de cherim kaldı elimde. Onar saksıdan... Başgöz üstüne sana seneye tohum göndereceğim inşallah. Yakınlarımda olsaydın saksının birini de sana verirdim inan. Sonuç olarak R.R lerin yaprak yapısı çok farklı zaten bakınca da bilirsiniz. Gecikmeden dolayı tekrar özür dilerim. Sevgiler kardeşim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
5-6 saksının verem (küsküd) otu temizliği sorun olmamalıydı sadece başı boş bırakmayın yeterlidir bir daha hırslanıp ta böyle bir şey yapmayın. neyse geçmiş olsun... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|