![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
|
Son olarak da parazit bitki Cuscuta sp- veremotu. Parazit bitki bir çok kültür bitkisi (domates, biber, patlıcan, bakla vb )ne dadanmasının yanında yabani bitkileri de konukçu olarak kullandığı için önemli. Parazitlediği bitkiyi öldüresiye sömürüyor, bitkiden ürün almanız imkansız gibi bir şey oluyor. Her ne kadar ilacı olsa da en etkili çözüm bulaştığı bitkiyle beraber kopartıp bahçenizden uzak bir yerde yakmak. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Bu parazit Turkiye'de sizin iklim bolgenizin ustunde baska nerelerde goruluyor (ya da goruluyor mu), biliyor musunuz? Bizim iklimle sizinkinin benzerlikleri var ve bizde de zaman zaman goruluyor bu parazit. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Yine çok güzel bitkiler eklemişsiniz. Hepsine maşallah. Bu arada bendeki kabaklar hangisinden :-) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderatör
|
Ben size kabak da mı göndermiştim yahu? ![]() Şu an malesef hatırlayamıyorum, tohumların fotosunu ekleyin ona göre söylerim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderatör
|
Pek gezemediğim için bilmiyorum malesef. Yayılışı hakkında bir bilgim yok. Diğer arkadaşlar da aslında bu yayılıcılar hakkında bizlerle bilgi paylaşsa güzel olur. Bazı bitkileri görünce bu ne diye afallıyoruz. |
|
|
|
![]() |
|
|