![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
|
Sizin bahçenize de tohum bulaşması lazım. Yalnız sonradan her tarafı sararlar haberiniz olsun. Seneye sizin için tohum çıkarayım bu sene geçti. Bir de iki çeşidi var biri tüylü iri yapraklı diğeri küçük ve parlak yapraklı. O fotoğraftaki büyük tüylü yapraklı olandı. Biz küçük olanın yemeğini yapıyoruz. Tabi yemek olarak kullanmak için sorduysanız. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Elime gömeç geçecek de ben seyir mi edeceğim :-) Anında kavurup D börek yaparım :-) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksıda olduğu için sizinki kadar olamadı ama sağlıklı gidiyor. Bilgisayarım tamirden gelince paylaşacağım çok resim var :-) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderatör
|
Arşın börülcesi
Sn. Milla'ya tohum gönderdiğimde ekmiştim. Bugün 7-8 adet topladım. Geçen gün de 2-3 tane toplamıştım. Artık bir yemek olur. ![]() 4 ocak ektim sanırım 7 bitki var. Hiçbir özel bakım yapmıyorum. Aslında yeri iyi olmadığı için yapraklarda sararma var. Hiç gübre kullanmadım ama bir kez kurt ilacı kullandım. Börülcelerin boyunu ölçmedim ama 70-80 cm arası var. Birkaç kez daha toplayayım ondan sonra tohumluk olarak birkaç bakla bırakacağım. Meyveleri çok şişmeden toplanıp yemek yapılırsa daha lezzetli oluyor. Ben pek börülce sevmem ama yine de yerim. Nedense ben yerken savaş yapıyormuşum gibi gelir. Fotoğraflar 2-3 gün önce çekildi. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@h_dogan, börülceyle savaşıyorum derken neyi kastettiniz? Kılçık ise taze koparıldığında hiç kılçık olmaması lazım. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Maşallah sayın h_doğan bereketi bol olsun, muz ağacını hayatımda ilk defa 80 li yıllarda Mersin-Erdemli'de görmüştüm, çok ilgimi çekmişti ucunda kırmızı lahana gibi bir çiçek, çiçekten ayrılan bir yaprağın altında muz sırası oluştuğunu söylemişlerdi ilk gördüğümde, çok ilginç şimdi sizin muzunuzda da aynı dutum sözkonusu, bir çiçek yaprağı bir sıra muz... çok hoş. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Moderatör
|
Teşekkür ederim ablacığım. Gerçekten de muz ilginç ve güzel bir bitki. Ben görüntüsünü seviyorum meyve vermese de yine yetiştiririm ama meyve olunca da bir güzel oluyor. Tadı da diğer muzlara benzemiyor çok hafif bir ekşiliği var. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohum paylaşımdan gelen su kabağından bir tane çıktı. Şu anda küçük bir tane kabak var. Büyüyebilirmi bilemiyorum. İki gündür yağmur yağıyor. Lif kabağı ise dört beş tane kol uzatmasına uzunluğu en büyüğü beş metre olmasına rağmen herhangibir çiçek göremedim. Sıcaklık yeterli gelmiyor olabilir mi. Rakım 1280 civarı. |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Moderatör
|
Ekimde geç kalmışsınız lif kabağı yüksek sıcaklık istiyor. 1280 rakım Adana'ya göre çok yüksek o yörenin koşulları sıcaklık bakımından nasıl? Sıcaklık çok düşerse yetişemez. Sizin orada yetiştirmek istiyorsanız tohum ekimini çok erken korunaklı bir yerde yapıp havalar ısındıktan sonra dışarı alırsanız o zaman meyve alırsınız. Su kabağı lif kabağı kadar olmasa da sıcak koşullar istiyor. Sonuçta ikisi de sıcak iklim bitkisi. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Çok güzel... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah, Süper olmuşlar. Benimkiler bu kadar boylu ama hiç çiçek yapmadı nedense. Bu ara suyunu biraz kesmeyi deneyeceğim. Bir yerlerde okumuştum çok su vermemek gerek diye. Yine de işin ustası sizsiniz. Ne derseniz onu uygularım ) |
|
|
|
![]() |
|
|