![]() |
|
![]() |
#1009 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sayın Doğan, bahçeniz coşmuş, maaşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Evet paket tohumdu ilk ektiğim zaman çiçekçilik yapan bir arkadaşım vermişti sağolsun yaklaşık 4 sene oldu bizde. Oldukça kolay yetişiyor, bir kere ektiniz mi artık tohumlarını döküp döküp çıkıyor. Yaklaşık 1.5 ay açıyor, çiçeklerini birden açmıyor. Olgunlaşan tomurcuklar açıyor sırayla. Ben hiç bakım yapmadığım için bir de Adana'da sıcaklar bastırdığı için çiçek açma süresi diğer bölgelere göre kısa olabilir. Kestikten sonra bizim burada pek çiçeklenme olmadı, sizin orada bir deneyin belki de bir daha açar. Sağlıcakla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Kestikten sonra dediğiniz nedir? Çiçeği kuruyan dalı kesecek miyiz? Yoksa tomurcuk vermeden bu uç alma denilen işlem mi yapılacak? Uç alma yapılır bunda da, onu da sormuş olayım? Bir de sanırım tek bir dal üzerinde tek bir tomurcuk oluyor. Yani bir dal üzerinde yan dal çıkarıp, o yan dalda tomurcuk olmuyor galiba. Sizinki de Margaret o halde, değil mi? Bu arada akşam sefalarınızda gözüm kaldı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Bol çicekli ve bereketli bir sene maşaAllah... Düzenleyen sonkez : 29-05-2013 saat 09:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Kabaklarda küllenme, patlıcanda mantar... Çok güzel olmuş bu fotoğraflar Sayın hdoğan teşekkürler. Ben gül yapraklarında demek ki küllenme imiş öyle görünce hemen deyiveriyorum hıh mantar olmuş. Böylece sayenizde küllenme ve mantarı öğrendim, teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Moderatör
|
Sn. YeniGine külleme de mildiyö de mantar ama semptomları farklı. Biri yaprakları kavuruyor gibi diğeri ise üzerine kül serpilmiş gibi oluyor. Birbirine karıştırmamak gerek. Her mantar için aynı ilaç çare olmuyor genelde başka ilaçlar kullanmak gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Ben çiçeklerden daha çok sebze ve meyve yetiştirmeyi seviyorum. Onun içindir ki meyve yemeği çok severim. Bahçemizin lezzetli olması o yüzden herhalde. ![]() Tabi çiçek de az değil hani ama çok yıllıkları bırakıp diğerlerini elemeyi düşünüyorum çünkü hepsine yetişecek fırsatım olmuyor malesef onun için de bahçeyi bir türlü düzene sokamıyorum. ![]() Sizin kadar düzenli değilim yani siz küçücük balkona dünyaları sığdırıyorsunuz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|