![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2012
|
ırıshsetter / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir Çatalca/İstanbul Bahçenin büyüklüğü 900m² Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) Müstakil ev ve bahçe Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Boş arsa Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 4 Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Göz kararı Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Süs havuzu,su deposu ve alet edavat için kulübe. Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Hep burada olabilmek Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) Çam,bodur meyve ağaçları,süs bitkileri... Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Çamlarımız herşeyimiz... Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Tutarsa... Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Şebeke suyu. Kompost yapıyor musunuz? Bu sene biçilmiş çim ve çam dikenleriyle denemelere başladık. Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? O kadar çok ki...Ama herşeyin çözümü mevcut... Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Ayrık otuna karşı ilaçtan vazgeçtik,gül biti ve mantara karşı ilaçlar. Bahçeniz organik mi? sayılır Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Keçi,koyun gübresi,bulabilirsek güvercin gübresi. Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Manuel fıskiye ile sulama...Ama elle sulamayı daha çok seviyorum... Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Alıyor. İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? İyiki o çamları dikmişiz.Ve iyi ki buraya zaman ayırıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|