![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
mk222 / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir : Eskişehir ili Eğriöz Köy İçi Keskin Göleti Manzaralı Bahçenin büyüklüğü : 690 m2 Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Araştırma aşamasında Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :7B Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Hobi Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Dağlık işlenmemiş arazi Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? Yeni başladım Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Profesyonel yardım almadım.Tasarım projesini yeni çizdim. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Plan ekliyorum Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : Kişisel Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Yapım aşamasına geçicem Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Tamamlamak ![]() Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : 1 ceviz 1 badem 1 kiraz 2 bodur elma 1 toros sediri 1 mabet ağacı 1 armut 1 ıhlamur 1 katalpa 1 ılgın 1 söğüt 2 hanımeli 2 kaya sarmaşığı 1 amerikan sarmaşık 1 mor salkım 1 sarmaşık gül Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Yok Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Yok Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? - Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? 120 metreden çıktığı için sondaj vurduramayacağım.1 tonluk depo ile sulama yapmayı planlıyorum Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? - Toprak özellikleri - Kompost yapıyor musunuz? - Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? - Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? - Bahçeniz organik mi? - Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? - Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? - Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Araştırma aşamasındayım Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : sağı solu dağ ve baya soğuk alıyor. İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? - Tetanoz aşısı oldunuz mu? - Düzenleyen mk222 : 06-05-2013 saat 09:04 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|