![]() |
|
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Sayın Sevgi, Teşekkür ederim.Sağlıklı günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Bahçelere,kırlara bahar geldi.Her taraf rengarenk. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Günaydınlar.Kır papatyaları harika bahar yaklaştıkça içimizi bir sevinç kaplıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Sağdan soldan aldığım karanfil çeliklerini küçük saksılara diktim. Hepsi yeşerdi. Nisan ayında daha büyük saksılara aktarma yapılacak. Aynı randımanı yazın, hava nemli olmadığından alamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
sayın muallim, bende şimdi sizlerin resimlerini gezmeye başladım, sizde benim gibi baharın geldiğini kırlarla müjdelemişsiniz, çok güzeller değilmi, bayılıyorum bu görüntülere, mutlu ettiniz hepimizi teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kır çiçeklerinin açması doğanın yeniden doğması.. Hayatın yeniden başlaması gibi bir duygu.. Bize sevinç veriyor. Selam ve sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçe ziyaretime hoş geldiniz. Sizleri mutlu edebiliyorsam,bu benim için de bir mutluluktur. Kırlar,kır çiçekleri doğanın özüdür..Oralar bakirdir.Kır çiçekleri özgürdür.. Selam ve sevgilerimle sağlıklı kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Bahçelere,kırlara bahar geldi.Her taraf rengarenk. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Bahçelerimdeki ağaçları gençleştirmek için kesim yaparım. Çıkan odunların bir kısmını sobada yakarım.Başka yakıt kullanmam. Bir kısmını da bahçe ocağında, yemek yaparken kullanırız. Odun ateşinde yapılan yemek daha lezzetli olur. O yüzden altı ayda bir tüp değiştiririz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
/
|
Ne güzel eğer bir şeyle uğraşıp emek verip bir şeyler yapılıyorsa faydasını da görmek lazım.Ellerinize emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Selam ve sevgilrimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemde kullanmak için gübre kompostu hazırladım. 2x5x0,5 metre ölçülerinde çukur kazdım. Çukurun altına çevreden bulduğum kekik çalısı atıklarını serdim. Üstüne 10 cm kalınlığında taze sığır gübresi serdim. Onun üstüne tekrar kekik çalısı serdim. Onun üstüne bahçeden yolduğum otları serdim. Sonra en üste; ince toprak serdim ve üstünü sergi naylonla kapattım. Tabakalar arasına 30 kg azotlu gübre serptim.10 gün arayla naylonu açıp, suladım. Bir defa aktardım. 5 ay sonra bahçede kullanmaya başladım. Aralık ayında meyve, asma, gül fidanlarına birer teneke döktüm. Nergis, sümbül kasımpatıların diplerine bolca serptim. Baharda sonucu merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
‘’Arkadaşım Eşek...’’Kırsal kesimin Kara Kaçanı...’’ Eski yıllarda, yöre köylerimizin her evinde bir-iki tane eşek bulunurdu. Evin bütün yükünü bu eşekler taşırdı. Şimdi traktörün giremediği yerlerdeki yüklerin (zeytin çuvalları) taşınmasında kullanılır. O yüzden sayıları çok azaldı. Her köyde; bir-iki tane ya var, ya yok. İlçemizde buna bağlı nalbant, semerci ustaları, hanlar vardı. Hepsi yok oldu… ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
hocam kır papatyaları süper insanın gönlü bir hoş oluyor çok güzeller saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hemşehrim tekomusti, Ziyaretine sevindim.Güzel sözlerin için teşekkür ederim. Kır papatyaları doğanın kendi tetiştirdiği çiçek. Ben sadece resmini çektim. Selam ve sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hemşehrim tekomusti, Ziyaretine sevindim.Güzel sözlerin için teşekkür ederim. Kır papatyaları doğanın kendi yetiştirdiği çiçek. Ben sadece resmini çektim. Selam ve sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Bahçelere,kırlara bahar geldi.Her taraf rengarenk Papatyalar,anemonlar çiçek açtı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Moderatör
|
Papatya ve gelincikler çok güzel açmış. Eşekler baya azaldı evet, traktör daha kolay geliyor insanlara. Eskiden her evde hayvan vardı:inek, at, eşek, koyun, keçi, tavuklar, kazlar, ördekler vs. Şimdi ise bazıları gördüğünde evde hayvan mı beslenir deyip üstüne bağrı yiyorsunuz. Halbuki eskiden evlerimizde bu hayvanlar vardı ve biz çocukken çok da mutluyduk. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Esin, Bahçe ziyaretinize sevindim. Hoş geldiniz. Doğa canlanıyor. İleriki günlerde bu canlılığa kuşlar, böcekler katılacak. Doğa daha hareketlenecek. Selam ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretinize sevindim. Hoş geldiniz. Baharın gelmesiyle anemon papatyalar ve diğerleri de açmağa başladılar. Doğa canlanıyor. Eski yıllarda nüfusun çoğu kırsal kesimde otururdu. Şehre göçle köyler boşaldı. Köyde kalanların çoğu da hayvan beslemiyor. Hayvansal ürünleri bakkaldan hazır alıyor. Böylelikle Anadolu ırkı sığırlarımız, küçükbaş, kümes hayvanlarımız kayboluyor. Sağlıklı esen kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Moderatör
|
Malesef doğru söylüyorsunuz. O kadar tembelleştirildik ki köyde oturanlar bile birkaç tavuk beslemekten yoksun, birkaç sebze ekmekten aciz malesef. Köyde oturup da sebzesini köyde gezen sebzeciden alıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Kır çiçekleri saf ve duru oluyorlar çok severim onları sizde çok güzel resimlemişsiniz,elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçe ziyaretime hoş geldiniz. Sevindim. Güzel sözleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Kır çiçekleri bakirdir.Özgürdür... Selam ve sevgilerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
/
|
Çok güzel görüntüler.İnsanın içi kıpır kıpır oluyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gülenyüz, Bahçe ziyaretime tekrar hoş geldiniz. Güzel sözleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Selam ve sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Bahçelerimden papatyalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |