![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Bahçemden görünümler ![]() Bahçemden görünümler ![]() Bahçemden görünümler ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Nisan 2012 de dikilen Begonvil ![]() Alttaki bu begonvili geçen yıl toprağa dikmiştim. Kışın dondu, kurudu. Mart ayında toprak seviyesinden kestim. Kökü toprakta bıraktım, sökmedim. Sürgün vermedi. Mayıs ayında söküp, yerine başka bir begonvil dikmek istedim. Çukurunu açtım. Baktım, toprak seviyesinden 15 cm kadar derinlikteki kökü sağlamdı. Söktüm, yerine yenisini diktim. Söktüğüm kökü, tenekeye üstüne az bir toprak atarak diktim. Bir haftada yeşerdi. Büyüdü bu duruma geldi. ![]() Nisan 2012 de dikilen Begonvil ![]() Düzenleyen Muallim : 19-11-2012 saat 19:29 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Glayöl ve akşam sefaları ![]() Glayöl ve akşam sefaları ![]() Akşam sefaları ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu mercanköşkünü 3 ay önce diktim. Kendine has güzel bir kokusu vardır. Kahve içerken fincana bir mercan köşkü dalı daldırılırsa, içime hoş bir tat verir. Sanırım, bundandır. Yöremizde kahve çiçeği de denir. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bazı yemekllerde sıklıkla kullandığımız,biberiye.Nisan ayında dikmiştim. ![]() Bazı yemekllerde sıklıkla kullandığımız,defne.Nisan ayında dikmiştim ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemden bir gül goncası ![]() Bahçemden Nisanda diktiğim ağaç minesi ![]() Bahçemden Nisanda diktiğim japon gülü ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Çeşitli yerlerden kasımpatı çelikleri temin ettim. Çelikleri kendim köklendirdim. Avlu duvarının iç kenarına, 2011 Aralık ayında, değişik renklerde, karışık 50 kökten fazla kasımpatı diktim. Ayrıca bahçemin değişik yerlerine çeşitli renklerde 20 ye yakın top kasımpatı diktim. Nisan ayında sürgün uçlarında siyah bitler türedi.15 gün arayla ilaç kullandım. Sonunda bitler yok oldu. Nisan 2012 de kasımpatıların diplerine orman gübresi, Haziran ayında da hayvan gübresi verdim. İhtiyaç duydukça diplerindeki otları temizledim, çapaladım. Diplerine kekik çalısı atıklarından malçlama yaptım. Amaç, diplerindeki nemin uzun süre kalmasını sağlamaktı. Yaz aylarında haftada bir suladım. |
|
|
|
![]() |
|
|