![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Haftaya hava şartları elverirse toprak getirmeye devam ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Mis gibi çam ormanında ciğerlerimize dolan temiz hava ve çok eğlenceli geçen toprak çuvallama çalışmalarından sonra eve gelip tohum ekeceğim kapları dezenfekte etmeye geldi sıra Evet bu çok önemliymiş kaplar mutlaka dezenfekte olmalıymış.![]() domestos ilaveli sıcak suda bekletilen minik saksılar ![]() tertemiz oldular ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada, ormanda ağaçlara sarılmış olan bu bitkiyi tanıyan var mı acaba? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarmaşık cinsi, acaba clematismi? ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Siz sarılıcı tür demenize rağmen, meyve ağacına benzettim ben, gene son derece kafadan atarak ayrıca bilmem ne bamyası - birşey bamyası vardı ona da benzettim ![]() Ancak elbette cevap bunlar değil.Soruyu bilse bilse Jineop, Orhan hoca, Adalet hoca veyahut Kelebekçalısı bilir derim ben Bahse varım.![]() Bir de Bu bitkinin adı nedir gibi bir başlık var, orada da resmini koyup öğrenebilirsiniz sanırım. Resimdeki dal çelik gibi birşey sanırım, dikerseniz inşallah köklenir. Şimdi bir köstebek olup gece vakti gelip o orman toprağınızı çalmak vardı Kıskandırdınız beni![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-sany9790.jpg Özendirdiniz bizi sevgili dalya. Torf toplayasım geldi inanın, sık boğaz etmem gerek eşimi, beni de götürsün mutlaka tertemiz funda toprağı bulmaya.. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzel görünüyor toprağınız.. Nereden getirdiniz bilmiyrum ama dikkatli olun ![]() Geçen yaz ben de çam ormanından, çürüntü getirmiştim.. Çam kabuklarının arasındaki minik salyangozları da taşımıştım.. Her yer salyangozdu ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Kolay gelsin. Ne kadar getirdiniz. O kadar getirdiğiniz toprakla bahçenizi ıslah edemezsiniz. O toprağın oradan alınmasının bir sakıncası var mı bilemiyorum. Siz gelin bahçenizi kendiniz ıslah edin. Bahçe toprağınız nasıl...sert mi...suyu öylece tutuyor mu? Bitkilerinizin kökleri bu toprağı delip derinlere ulaşmada zorluk mu çekiyor? Toprağınızı hiç tahlil ettirdiniz mi? Sert, killi, kazmanın , belin işlemediği toprakların yumuşatılması gerekmektedir. Bunun için kullanacağınız bir takım, alçıtaşı gibi malzemeler ve kendi yapacağınız, çim, yonca ağaç yaprakları, tavuk, çiftlik gübresi dere kumu gibi malzemeleri de kullanarak, hatta enzim, enzim posası, gibi malzemeleri de katarak toprağın organik yapısını zenginleştirebilirsiniz. Konu hakkında burada daha güzel bilgiler bulabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
419 nolu mesajda söz ettiğim bitkinin linkini veriyorum Sevgili Dalya: http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/8366.htm Ancak bu değil sanırım. Resimlere tekrar bakıyorum, kesinlikle değil... |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba.. Bu yabani bir clematis. Çiçekli Köy'e ya da Nif dağına çıktığımda hep karşılaşırım.. Defalarca kökleyip bahçeme diktim, tutmadı mı tutmuyor.. Clematis cirrhosa |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dalya35, sizin için birkaç link veriyorum forumdan, belki ihtiyacınız olan ya da işinize yarayacak bilgiler vardır içinde. http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...nleme/4179.htm http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...nleme/6617.htm |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çünkü, sizin killi taş üretiyor dediğiniz topragınız eksi kutupludur. Potasyum, mağnezyum, kalsiyum gibi artı kutuplu ve bitkiler için oldukça önemli elementleri üzerine çekerler. Dolaysı ile sizin toprağınız taşıdığı bitkiye yarar besinler sebebiyle oldukça zengindir. Esas mesele o toprağı yumuşatıp,bitkinin köklerinin daha derinlere ulaşmasını sağlamaktır. İşiniz kolay değil, zamanla halledeceksiniz eminim. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sizi seviyorum ağaç, bitki dostlarım. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Ormandan toplanan torf bahçeye yığılacak üzerine, yanmış koyun gübresi, kum,odun kül'ü, bulabilirsem perlit, harmanlanıp bahçe toprağına karıştırılacak. İşimiz çok ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Ağaclar.net ve bilgi kıskanc'ı olmayan, sevgili doğa sever dostlarım sayesinde ne güzel şeyler öğreniyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|