![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Eyvahhh yanlış mı yaptım ki?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili dalya35, bahçedekileri koruma konusunda Sayın Orhan Özbilgiç'in de bu uygulamasını görmüştüm ama onun ki farklıydı, belki Samsun'da olduğundandır. Danışırsanız belki fikir verebilir diye düşündüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili Cymbelina, bende sitede biryerlerde gördüm bu uygulamayı fakat kimde olduğunu hatırlayamadım mutlaka sormalıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Alıntı:
![]() Bu konuda bilgilerimden emin olmadığım için yazmamıştım. Sn.Dalya , o naylonlar yakar , hava almasını engeller.Çuval kullanmanız daha doğru olurdu. İzmir'in neresinde eviniz merak ettim .Bu bölgede korumaya almak çok gerekli değil diye düşünüyorum.Eğer'' fidanlar yeni ,donmasından korkuyoruz '' diye düşünüyorsanız çuvallarla , daha çok kök bölgesini sarmanız yeterli olur. Ya da plastik saksıların altını çıkarın , bitkilerin üstünden geçirip kök bölgesine yerleştirin.Biraz toprağa yerleştirip içini malç malzemeleri ile doldurun ...derim ben ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Nurcan hanıma katılıyorum, o şimdi söyleyince hatırladım Sayın hk50 de kendi bahçesinde benzer uygulamalar yapmış, Orhan hoca da çuvalla yapmıştı sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dalya35; KAPTANzst ve nurcanaybay çok doğru bir tesbitte bulunup sizi uyarmışlar. Bitkilerde yaşayabilmek için,havayı soluyorlar. Bu nedenle, acil olarak yapmanız gereken, sardığınız naylonlara, en az 10' ar cm. aralıklarla, serçe parmağınızın girebileceği delikler açmanız. Büyük olasılıkla yeterli olacaktır. Ama, eski veya yeni olması önemli değil, çuval bulabilirseniz değiştirin. Daha bir güvende olurlar. Cymbelina' nın belirttiği gibi, ben naylon ile sarmadım. İki tür malzeme kullandım. Biri çuval. Diğeri sadece bu iş için (özellikle toprak üstü örtüsü olarak kullanılıyor.) üretilen AGRİL. Her ikiside hava alabilen örtü türü. Selam ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ederim. Kurtarma operasyonunu için gerekenleri hemen yapacağım....Bu arada siz, hepiniz ne kadar güzelsiniz böyle! Canla başla bitkiler'imin kurtulması için seferber oldunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|