agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2953Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-11-2012, 18:00   #1
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Merhaba Sayın Dalya35, bugun ilk kez baktım sayfanıza, ne şanslısınız, gönlünüzce istediğiniz şeyleri ekip dikebileceğiniz bir bahçeniz var Minik bir balkonla idare ediyoruz ama elbette buna da şükür. Neyse, öneri istediğinizi okudum. Büyük ihtimalle siz de biliyorsunuzdur ama Martha Stewart'ın programındaki ve web sitesindeki fikirlerden faydalanabilirsiniz belki, gerçi onun devasa bir bahçesi/arazisi var sanırım ve bazen o görüntüler fazla ...ne denir...fazla yapay - aşırı ince ölçülüp biçilmiş - tam ifade edemedim, işte öyle bir duygu uyandırabilyor bazen ama gene de bir iki fikir alınabilir. Bir programında mesela karışık soğan ekti farklı türlerin, baharda açılmış hallerini gösterdi çok hoştu. Web sitesinin linki şöyle:

Gardening | Martha Stewart

Programın görüntülerini de googleda aratabilirsiniz, gardening diye çıkar sanırım.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2012, 18:05   #2
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Valla size dedim ama şimdi de ben çıkamıyorum yukarıdaki siteden

Soğanları nasıl toprağa gömdüğünü fotoğraflamış:

Planting Spring-Flowering Bulbs - Martha Stewart Gardening

Bahçe kışa nasıl hazırlanır, alet edevatlar filan nedir hepsi var. Ben de reklamını yaptım resmen kadının, maaşa bağlasaydı bu kadar olurdu

Selamlar.

Bak hala bakıyorum siteye, çiçek aranjmanlarına geçtim, renklerine göre, mevsimine göre filan bile ayırmışlar:
http://www.marthastewart.com/874876/...ower-arranging

Mesajımı bitirmiştim ama ekleme yapıyorum, linkteki bahçe türlerine göz atabilirsiniz:

http://www.marthastewart.com/359994/garden-types

http://www.marthastewart.com/271432/garden-edging

bari bir mail atayım da bana acık prim filan versinler:P
Neyse, hadi tutmayın beni

Eski 30-11-2012, 18:25   #3
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Ya çok afedersiniz, bunu da söylemezsem olmaz, aklıma geldi de unutmuştum. Kuş evi ve/veya kuş çeşmesi (doğru adı nedir tam bilemiyorum) de yapmak istersiniz belki.

Hanging Bird Basin - Martha Stewart Crafts

http://www.youtube.com/watch?v=4j9TT4QZVmc

Tamam, hadi ben kaçtım - ciddiyim

Eski 01-12-2012, 08:10   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-10-2012
Sevgili Cymbelina, hoşgeldiniz)... Yapmak istediğim o kadar çok şey varki.... Bazen ve çoğu zaman o kadar düşüncesizce işler yapıyorum .....Sizlere çok garip gelebilir ama kendimi yabani aç bir hayvan gibi hissediyorum.) Gördüğüm her bitkiye sahip olmaya çalışıyor, sürekli birşeyler ekiyorum. Sonra olmuyor yerlerini değiştiriyorum. Değişik tür çiçeklere sahip olmak, kendime minik bir cennet yaratmak istiyorum. Tüm bunları yapmaya çalışırken o kadar plansız programsız davranıyorumki sonuç bazen hüsran olabiliyor. Sanırım bu bir hastalık ve ben çook hastayım....

Düzenleyen dalya35 : 01-12-2012 saat 16:18
dalya35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2012, 16:21   #5
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dalya35 Mesajı Göster
Sevgili Cymbelina, hoşgeldiniz)... Yapmak istediğim o kadar çok şey varki.... Bazen ve çoğu zaman o kadar düşüncesizce işler yapıyorumki .....Sizlere çok garip gelebilir ama kendimi yabani aç bir hayvan gibi hissediyorum.) Gördüğüm her bitkiye sahip olmaya çalışıyor, sürekli birşeyler ekiyorum. Sonra olmuyor yerlerini değiştiriyorum. Değişik tür çiçeklere sahip olmak, kendime minik bir cennet yaratmak istiyorum. Tüm bunları yapmaya çalışırken o kadar plansız programsız davranıyorumki sonuç bazen hüsran olabiliyor. Sanırım bu bir hastalık ve ben çook hastayım....
Aynı ben, sevgili dalya35, beni anlatmışsınız, benim de bahçem olsaydı emin olun bu sözleri ben de sarfediyor olurdum, inanın Hasta filan değilsiniz merak etmeyin, ayrıca bu daha başlangıç

Bunun aşamaları var. Konuyla ilgili 4472 nolu mesajı okuyabilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...r/8436-150.htm

İlgili başlığa sizi de bekleriz, selamlar

Eski 03-12-2012, 09:56   #6
Ağaç Dostu

Sevgili Cymbelina, ilgili başlığa sayenizde dahil oldum. oldum da ne göreyim tencere dibin kara, seninki benden kara)

Eski 03-12-2012, 09:59   #7
Ağaç Dostu

Bu arada sevgili passiflora quadrangularis'imi toprağa ekmekten vazgeçtim. Şimdilik saksıda içeride tutup baharda bahçeye ekmeye karar verdim. Araştırmalarıma göre dona karşı dayanıksızmış

Eski 11-12-2012, 14:48   #8
Ağaç Dostu

Kış

bu sabah.....

Eklenen Resimler

Eski 01-12-2012, 08:39   #9
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Merhaba Sayın Dalya35, bugun ilk kez baktım sayfanıza, ne şanslısınız, gönlünüzce istediğiniz şeyleri ekip dikebileceğiniz bir bahçeniz var Minik bir balkonla idare ediyoruz ama elbette buna da şükür. Neyse, öneri istediğinizi okudum. Büyük ihtimalle siz de biliyorsunuzdur ama Martha Stewart'ın programındaki ve web sitesindeki fikirlerden faydalanabilirsiniz belki, gerçi onun devasa bir bahçesi/arazisi var sanırım ve bazen o görüntüler fazla ...ne denir...fazla yapay - aşırı ince ölçülüp biçilmiş - tam ifade edemedim, işte öyle bir duygu uyandırabilyor bazen ama gene de bir iki fikir alınabilir. Bir programında mesela karışık soğan ekti farklı türlerin, baharda açılmış hallerini gösterdi çok hoştu. Web sitesinin linki şöyle:

Gardening | Martha Stewart

Programın görüntülerini de googleda aratabilirsiniz, gardening diye çıkar sanırım.
Verdiğiniz link için teşekkürler hemen bakıcam

Eski 01-12-2012, 09:45   #10
Ağaç Dostu

Cuma günü gittigidiyor üzerinden Botanik marketten sipariş ettiğim passiflora quadrangularis bugün geldi pazar günü toprakla buluşacak)

Eklenen Resimler

Eski 01-12-2012, 10:10   #11
Ağaç Dostu

Don'a karşı dayanıklığı nasıl acaba? Şİmdi bahçeye ekersem donarmı?

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026