![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
"Kumzambağı"
İyi Günler. Deniz kenarında kum tepeciklerinde bulduğum Pancratium maritimum (Kumzambağı) iyi bir pazar günü tatili dileklerimle... http://www.agaclar.net/forum/attachm...zambak-012.jpg |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sayın milaca2010, Euphorbia trigona, büyüdükçe görüntüsü çok hoş olur ama çiçek açmaz. Bende 18 sene kaldı boyu bir buçuk metreyi aştı hep çiçek açmasını bekledim Ama maalesef açmadı. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
)) bol çiçekli zamanlar dileğiyle esen kalınız... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın milaca2010 , bahçe ve bahçe sahifeniz ile hoşgeldiniz.....Kamelyalarınız ,gülleriniz, limon çiçekleriniz, ve kum zambağınız ..Hepsi çok çok güzeller......Ama ben o """Gül döktüm yollarına """ isimli yol tasarımınıza bayıldım..... Hiç böyle güzel ve değişik bir yol görmedim desem yalan olmazzz.....Harikasınız...İlk fırsatta bahçe yolunu değiştirmeyi düşünüyorum....Tabii ; bu harika tasarımı çalmama müsaade ederseniz.... Sanatçı ruhlu bir bahçeseverin aramıza katılmasından çok mutlu oldum....En renkli ve bol çiçekli bahçelerinizde tekrar gezmek üzere efendimm....Selam ve Sevgilerr.. ) |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
)) benimki bir anlık doğaçlamaydı, sizden daha güzellerini izlemek dileğiyle, saygılar sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
Sn. Milaca, Benim limonlarım 5 yaşında, daha önceki yıllarda limon verdiler. Gördüğünüz her çiçek meyve olmuyor, ağaç beslyeceği kadarını bırakıyor. Saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
"Balkan esintileri"
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın milaca2010 Aramıza hoş geldiniz.Sayfanız hayırlı olsun.İşleriniz Kolay gelsin. Trabzon dan Size ve sevdiklerinize saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
sn.Mutlu Kutlu beye çok teşekkürler!!! İstediğim çiçek soğanları bugün geldi, şimdi en kısa zamanda uygun yerlere ekim yapmak lazım, bahçeye mi eksem yoksa saksılara mı? Biraz ikilemde kaldım. Sümbüller, Frezyalar,Düğün Çiçekleri, Çiğdemler ve de mis missss kokulu Zambaklar!!! Kısmet olursa önümüzdeki bahar bahçemiz biraz renklenecek!!! |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
İstemiş olsanız da ben yine de kıskandım!.. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
)) Sevgiler selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Evet sevgili milaca2010; benim soğanlar (sümbül, lale, nergiz, zıpçıktı) hepsi tamamen toprak altında ve gayet de güzel çiçeklenirler. Sakın artık oynatmayın yerlerinden kök salmaya başlamışlardır artık. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
iyi geceler sn.YeniGine, 3 gün önce ekmiştim köklendiklerini sanmıyorum, genelde satın aldıklarımızda soğanların yarısı açıkta oluyor, bir bildikleri vardır. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
"FUL (Clerodendrum fragrans)l"
Arap Fulü, Ful (Clerodendrum Fragrans) Bir apartmanın önünden her geçtiğimde biraz duraklayarak bahçesindeki fulleri imrenerek seyrettiğim çok olmuştu. Bugün kendi kendime 1 dal Ful rica etmeden geçmeyeceğim dedim, aslında çekinirim nasılsa böyle bir çılgınlık yaptım!!! Kapı önünde başladım nöbete binaya ne giren var nede çıkan, yanımda torunum Arda başladı mızmızlanmaya, anneanne gidelim derken ben biraz daha bekleyelim elbette biri binaya girecek veya çıkacak derken yolları süpüren temizlik elemanının bahçeye girdiğini gördüm ve buranın görevlisimisiniz diye sordum, adam hayır dedi; aslında adam belediye görevlisi üniformasından belliydi, her akşam mesai bitiminde temizlik yaptığı süpürge ve küreği burada bir köşeye koyduğunu söyledi. bir dal çiçek rica edecektik dedik sağolsun abimiz apartman sakinlerini tanıdığını söyleyerek bize kökteki filizlerden iki dal koparttı. Bizde mutlu mutlu eve döndük, geçen Koçtaş'a gittik doğru dürüst çiçek yoktu, istediğimizi bulsakta böyle yollara başvurmasak daha iyi olurdu, bitki virüsü bulaşmasın bir kere bir daha iflah olmuyor insan... Şimdi sitede araştırma gezisine çıkmalı Ful'u nasıl bozulmadan tutturacaz bakalım ![]() Düzenleyen milaca2010 : 02-11-2012 saat 00:49 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
"HurManolya"
HurManolyalarım ![]() Sn. Romantik çok teşekkürler. Kapıyı açtığımda kargo elemanının (Ordunun dereleri aksa yukarı aksa) diye türkü söyleyerek paketi teslim etmesine çok güldüm ))Beyaz çiçekli yaprak dökmeyen Manolyalar ile Trabzon hurması... http://bahcevan.com/sehirli-bitki-da...ia-grandiflora Düzenleyen milaca2010 : 23-12-2012 saat 01:04 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
"Sürpriz"
Merhaba arkadaşlar, dün bahçemizde bir sürprizle karşılaştık. Bahçenin üç ayrı bölümünde koloni halinde, zambaklar çıkmıştı, eşimle birlikte sürekli çiçekler, ağaç fideleri dikmekle meşgulken bahçemiz bize ekstradan bir armağan verdi , şimdi merakla çiçeğinin açmasını bekleyeceğiz. Fotoğraflardan belki tanıyabilirsiniz ne cins bir zambaktır merak ettim doğrusu. Bekleyip göreceğiz... Bahçenin eski sahipleri ekmiş olmalılar, onlara çok teşekkürler ![]() Amaryllis belladonna Düzenleyen milaca2010 : 22-11-2012 saat 06:00 |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Alıntı:
Bahçenizde çıkan zambaklar için üzücü bir haber vermek zorundayım, fakat o zambaklar çiçek açmayacaklar. Genelde havaların iyi olduğu bu zamanda yeşerir ama çiçek veremezler. Köydeyken her sonbahar bizimde zambaklar, özellikle beyaz zambak yeşillenir fakat çiçek açamazdı. Bu senede havaların iyi olmasını fırsat bilen apartmanın bahçesindeki beyaz zambaklar çok güzel yeşerdi fakat açamayacaklar. |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Esen kalınız... |