![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Hoşgeldiniz sevgili hozat, sayın gürcan keskin ![]() Makul bütçeyle güzelleştirmeye gayret ettiğim bahçem için yazdığınız yorumlar çok çok hoşuma gitti, mutlu oldum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sevgili Sudenur bahçenin sonbaharıda çok güzel geçmiş maşallah,merakla bahar çalışmalarını diğer arkadaşlar gibi bende bekliyor olacağım sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
nerelerdesiniz sevgili sudenur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Merhaba Sevgili Sudenur bugün ilk defa gördüm sizin sayfanızı ve adım adım bütün aşamalarınıza baktım, bakarkende sizi nasıl taktir ettim bilezsiniz. Siz ne harika bir yürekli insansınız inadınız, azmetiniz ve böylesi güzel, sıcacık bir bahçeye sahip oldunuz elinize, kolunuza yüreğinize sağlık bende yeni bahçe kurum aşamasındayım umarım değerli fikir ve tecrübelerinizden bende yararlanırım sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum size, işlerinizde başaılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Bahar geldi sen yoksun canım. Hadi güzel bahçenin ve bitkilerinin yeni fotoğraflarıyla dön artık, özledik... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevgili arkadaşlarım ziyaret etmiş mesaj bırakmışsınız sağ olun var olun.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Moderatör
|
Ne güzel hem bahçene hem de siteye dönmüşsün, çok da sevindik. Kaybettiğin bitkiler için hiç üzülme hepimizden takviye gelir sana, yeter ki istemeye çekinme, huyunu biliyorum çünkü. Örneğin benden ne istiyorsun rahat rahat yazabilirsin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Güler hanım.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Ağaç Dostu
|
Uzun bir aradan sonra merhaba.. ![]() Fotoğraf makinemiz bozulmuştu güncel fotoğraflar ekleyemedim. Nergis, Çiğdem ve Çuha'larımı yakalayamadım.. ![]() Lale'lerimin ise son demleri.. Çiçekleri çabuk geçtiği için bahçeye dikmemiştim bu yıl.. saksıyı pek sevmediler, güneşi de az geldi sanırım, onlar da çabuk döküldü.. ![]() Muskarilerilerimden beyaz bu yıl açmadı.. ![]() Çuha'larımın ise en coşkulusu bu.. ![]() Autumn Joy'ların en çok bu hallerini seviyorum.. ![]() ![]() Mezarlık bitkisi diye satılsa da toprak örtmek için çok ideal. Tek sorun arsız olmaları, sık aralıklarla kopartılıp komşulara dağıtılıyor.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Ağaç Dostu
|
Bu kış doğru düzgün kar yağmadı ama soğuk ve ayaz epey uzun sürdü. Bir sürü bitki kaybettim. ![]() ![]() ![]() En favori çiçeğim Hercai'lerim.. Don-soğuk vız geliyor onlara, saksıda bile muhteşem açıyorlar.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
|
Zenfide'den aldığım üç kök Levisia'nın ikisi dondu, biri yaşıyor çok şükür. ![]() Kırmızı sedum spurium'da Zenfide'den.. ![]() Tüylü sempervivum'lar keyifsiz.. ![]() İlle de sedum, ille de sedum.. ![]() ![]() Sedum sieboldi'lerim dolsun taşsın istiyorum saksılardan.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Ağaç Dostu
|
Kışı kapalı balkonda geçiren kaktüs ve sukulentlerim.. ![]() ![]() ![]() Bu güzelliği kıymetli bir üyemiz hediye etmişti ve saksıyı doldurup taşmıştı aslında ama eşim suyunu fazla kaçırınca çürümek üzereyken kurtardım.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Ağaç Dostu
|
Güler atlası köklendirememiştim ama Sevgi atlası sürgün verdi maşallah.. ![]() ![]() Cemo ablamın hediyesi onca sukulentten bir bunlar kaldı elimde.. ![]() ![]() Bazıları çalındı, bazıları saksı değiştireceğim diye helak oldu, bazıları da donmak üzereydi ki kurtarıp yapraktan ürettim bin şükür.. ![]() ![]() Donmasınlar diye söküp gazete kağıtları arasında sakladığım dahlia yumrularımın hiç biri kışı çıkaramadı, içi çekilmiş pateteslerin, bu yıl dahlia yetiştirmeyeceğim, küstüm.. ![]() ![]() En sevdiğim sardunyalarımı kaybedince Zenfide'den aldıklarımı bahçeye çıkarmaya korkar oldum.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Ağaç Dostu
|
Bu sezon aldıklarım.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Ağaç Dostu
|
Akıllandım artık, mümkün olduğunca dona dayanıklı bitkiler edinmeye gayret ediyorum, çok üzülüyorum yoksa.. Civanperçimi de zenfide üretim, yaz kış yeşil, çiçeksiz hali de güzel.. ![]() Yaz karı'm dertsiz sıkıntısız büyümekte, hemen yanıbaşında ki asterlerle pek bir mutlular.. ![]() ![]() Bu hasekileri Karşıyaka seralarından bir kökünü 5 TL'ye almıştım. Bu yıl tohumdan da çoğaltmayı ve çeşit artırmayı planlıyorum, hostalarımın arkasını haseki küpesi dolduracağım kısmetse, gölgede bile çiçekleniyor olmaları bulunmaz nimet.. ![]() Her yıl mutlaka bir iki kök hosta allmaya devam etmekteyim, yıl geçtikçe güzelleşen bir bitki.. ![]() Sedumlar vazgeçilmezim.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoşgeldiniz sayın chironex.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Sudenur'um kayıplarına üzüldüm, ama olsun sen yeşil ellisin biliyorum yeni çiçekler almışsın çok güzel sardunyalar henüz mevsimin başındayız sen bundan sonra artık neler yaparsın neler... Merakla bekliyorum yapacağın güzellikleri. Sevgili Sudenur 614 nolu mesajındaki ilk ve 3. fotoğraftaki soldaki kaktüsün ismi nedir acaba? Maşallah sardunyalarının renkleri de pek bir hoş. Rastgelsin inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Ağaç Dostu
|
Yine zenfide üretim atlas papatyalar ve armerialar da yaz kış yeşil, zahmetsiz bitkiler. Armerialar neredeyse bir aydır çiçekliler ve uzun süre açmaya devam ediyorlar, bu yıl bir kaç kök daha almayı planlıyorum, küresel formlarını çok seviyorum.. ![]() Atlas papatyalarım güneş gördüğü sürece açıyor yapraklarını, güneş batınca kapatıyor. Bu yıl çiçeklerini ilk defa gördüm ve çok beğendim, çiçekleri geçince arka tarafa taşıyacağım bir kısmını.. ![]() Acer dissectum kışı atlatamayacak diye çok korktum, üst kısmında ki bir dalı yapraklanmadı, kurur gibi oldu endişe ettim.. En güzel yanı da gölgede dahi kırmızı olması.. ![]() Bahçelerin olmazsa olması misk kokulu leylağı koklamalara doyamıyorum.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaç Dostu
|
Ve bir kaç genel görünüm.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Ağaç Dostu
|
![]() Maşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
|
Ablacığım bitki çeşidim pek yok aslında. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Ağaç Dostu
|
Daha mevsimin başındayız, şu halinde renkler, yeni alınmış çiçekler, (kızının eskisi yenisi ne fark eder ki) objeler, daha yeni yeni Bismillah dedik bundan sonra sayende bizleri daha da güzel güzellikler bekliyor demek istedim zaten... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Ağaç Dostu
|
Güngüzellerim nedense hiç çoğalmadı, taşlarla yükselti yapıp gübreli toprak ilave ettim belki bu yaz çoğalırlar. ![]() ![]() Atlas papatyalarıma uzaktan bakış, arka fondaki bitkimin adını yine unuttum.. ![]() ![]() Ve arka bahçemden bir kaç görüntü daha ekleyerek veda ediyorum. Coşkulu görüntüsüne daha bir ay var. Ziyaret ve beğenileriniz için teşekkürler.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Anladım ablam, teşekkür ederim. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Moderatör
|
Sevgili Sudenur, elinin toprağa değdiği hemen belli olmuş, bahçende dolaşmaktan keyif aldım. Autumn Joylar benim de hoşuma gitti, siz kaktüsçülerin çiçeklerini gördükçe kıskanmaya başlıyorum artık. Hangi kaktüsçü arkadaşın bahçesine baksam hayran kalıyorum " ya şu renkler ne güzel" diye iç çekiyorum. Taş saksı içindeki Hercailerin çok şık durmuşlar. Haklsın sorunsuz bitkiler. Ben de kapı önüne dikmiştir bir sene, geldiğimizde su altında kalmışlar ve su da dona çekip buz olmuş, hercailer sanki buz içinde özellikle dondurulmuş bir halde harika bir görüntü sergilemişlerdi. Ondan esinlenerek hercai süslü buzlu sunma kapları yaptım, soğuk kirazları sıcak yaz günlerinde misafirlerime bu buzlu kaplarla servis yapmam çok süskse yapmıştı. Leylak... o kadar sevdiğim bir çiçektir ki, ama malesef benim bahçemde yok. Müteaddit denemelerime rağmen ikinci sene sonunda taban sularına dayanamıyor ve donuyor ağaç. Bahçendekinin kokusunu içime çektim sanki. Her şey gönlünce olsun. Bana adres bilgilerini gönderirsen sana bir iki bitki göndermek istiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
Sevgili Sudenur Ankara'da böyle bahçeler gördükçe içim ferahlıyor Maşallah cicili bicili ![]() Leylak'a gelince Bizim memlekette (Konya'da) hemen hemen her semtte erguvan ağaçları bulunur şimdi karıştırmaya başladım yoksa benim erguvan diye bildiklerim leylak'mıymış ? bende dün bir arkadaşımın elinde gördüm leylak dedi hayır dedim bu erguvan bizim memlekette bolca bulunur :P ben mi yanlış biliyorum acaba ![]() bu arada ellerinize sağlık herşey harika sağlıkla kalın.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|