![]() |
|
![]() |
#601 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Hemşerim Muallim, Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah sizlerde daha güzellerini yetiştirirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
sn.smnunal bey dağ çileği yeniyormu görüntüsü,çiçeği harika uzun zamandır sayfanızı ziyaret edemedim yine herşey çok güzeller ellerinize emeğinize sağlık göndermiş olduğunuz tohumlar içinde çok ama çok teşekkür ediyorum size.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2012
|
Sevgili smnunal, Dağ çileği/kocayemiş konulu yazınızı cevaplamayı atlamışım. Acemiliğime verip bağışlayın lütfen. 1950 yılında Boğaziçine taşındığımızda, evimizden içeriye doğru onbeş dakika yürüyünce, ( ki yaklaşık 1 km yapar) kocayemiş ormanına girilirdi. Çok yaygın ve yerelmasına benzer bir kök yapısı vardı, taşkömürü gibi yandığı için oduncular söküp söküp satarlardı. Şimdi değil orman, örnek bir tek kök kalmadı. Selamlar ve sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dağ çileği meyvesi yenilen çalı formunda bir bitki. Güzel sözleriniz için teşekkürler. Gönderdiğim tohumlardan inşallah güzel bitkiler yetiştirirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Ben fakir, Bağışlanacak bir şey yok bizlerde ilk zamanlar forumda yazdığımız yazıları bir daha aradığımızda bulamaıyorduk acemilikte olur böyle şeyler. Bizim bölgede dağ çileği adı üzerinde ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen bir çalı formunda bitki olduğundan kimse onun odunuyla uğraşmaz. Onun için lokalde olsa bazı yerlerde bulunuyor. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Göndermiş olduğunuz tohumlar elime geçti.İnanın çok sevindim. Yukarda belirtiğiniz gibi paylaşım mutluluğunu herkesin devam etmesi dileğiyle. Adıyamandan sevgiler,Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Ağaç Dostu
|
Zeytin tarlasının bir kısmında dikili olan, Gemlik cinsi 4 yaşlı fidanlardan ilk gün toplanan zeytinlerden sezonun ilk zeytinyağını çıkardık. Elde edilen zeytinyağı yaklaşık olarak 140 kg. oldu. Siftahı bizden bereketi Allahtan olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Bereketli olsun sn. smnunal, çok güzel görünüyorlar bilmeyenler olabilir diye söylemeden geçemiyeceğim, zeytin toplamak çok zor iştir... Soğuk demeden yağmur demeden sabahın köründe başlanır, taa ki akşamın karanlığına kadar sürer ... Kolay gelsin Allah yardımcınız olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Bereketli olsun. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maalesef emek olmayınca yemek olmuyor. Zeytin toplama kış dönemine geldiği için birazda zorluğu oradan geliyor. Birde üstüne ürettiğiniz ürünün değerini alamadınızmı yorgunluğunuzda gitmiyor. Tüm üreticilerin emeklerinin karşlığını alması dileğimle. Güzel temennileriniz için teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçe geziniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Ağaç Dostu
|
Bereketli olsun sn.smnunal; Zeytinin yağ haline gelme aşamaları keyfle izledim, verdiğiniz emeklerin karşılığı alabildiyseniz deymeyin keyfinize. Allah ağız tadıyla yemeye nasip etsin, sağlık ve esenlikle kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Dünyalı, Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Zeytin yağının renginin sarı olması zeytinlerin kaliteli olması ve sıkım esnasında içerisindeki vitamin, minarel ve enzimlerin etkisinin kaybolmaması için su sıcaklığı çok önemlidir. Zeytinyağının kaliteli olması için mümkün olduğunca ısıl işlemden enaz etkilenecek şekilde işlem yapılmalıdır. Sıkım esnasında makinaları kendim kullandığım için mümkün olduğunca en iyisini yapmaya çalışırım. Bahçesi olan ve zeytin yetiştirme imkanı olan herkesin zeytin dikmesini öneririrm. İnşallah sizlerde kısa sürede kendi zeytin ve zeytinyağınızı üretme ve tüketme mutluluğuna kavuşursunuz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın milaca2010, Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Ağaç Dostu
|
Sayın smnunal; Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin ![]() ![]() Merak ettiğim 2 konu var. 1- Yağ çıkarmak için, yeşil-siyah, olgunlaşmış-olgunlaşmamış olması farketmiyor mu ? Gördüğüm kadarı ile zeytinler karışık çünkü. 2- Siyahlaşmış zeytinler toplanıp, sofralık zeytin yapmak için hani, suda bekletilir, her gün o su değiştirilir v.s. acısı gitsin diye. Yağ yapıldığı zaman ise bu acılık olmuyor. Nasıl ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın gülenmelek, Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Zeytinyağı elde etmek için ağaçtaki tüm zeytinlerin kararmış olması en verimli olduğu dönemdir. Birde en kaliteli yağ elde etmek için verim biraz düşük olmasına rağmen erken hasat edilip soğuk sıkım yapılmasıdır. Resimlerde gördüğünüzde erken hasat soğuk sıkım elde edilen zeytinyağıdır. Zeytinden yağ elde edildiğinde bünyesinde bulunan acı su atıldığı için acılık kaybolur. Elde edilen zeytinyağı naturel 1. kalite sızma olarak raflarda amblajlanmış olarak tüketiciye sunulur. Berraklaşsın diye sadece dinlendirirlir veya filtre edilir başkaca hiçbir işlem yapılmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeniz ve zeytinleriniz çok güzel. Zeytinleriniz ve zeytinyağı bereketli olsun. Emeklerinize ve ellerinize sağlık. Rengi o kadar güzel ki hani mis gibi kokusu buralara kadar geldi desem yeridir... Kızım görse herhalde pek zeytin bırakmazdı sizin ağaçlarda ![]() ![]() Acaba 140 kg zeytinyağı kaç kg zeytinden elde ettiniz? Sevgilerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel sözleriniz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Zeytinyağının rengiyle ilgili önceki mesajlarımda açıklama yapmıştım kokusunu yazmayı unutmuşum hatırlattığınız içinde ayrıca teşekkür. Yaklaşık olarak 620 kg zeytinden 140 kg yağ elde edildi. Maşallah kızınızda pek şirinmiş, Allah uzun ömür versin. Babaların yanında kızların sevgisi bir başka oluyor, Hele torun olursa. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Sn smnunal hocam maşallah hersey çok guzel ellerinize saglık Allah kolaylık versin bereketli olsun Sağlıcakla kalın Konya'dan selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın tekomusti kardeşim güzel sözlerin için teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Sayın smnunal bereketli olsun. Randıman çok iyi çıkmış 4.5 kg. Benim 5.2 kg/lt çıktı .07 asit geçen yıl 03 çıkmıştı yıldan yıla farklılaşıyor. Dediğiniz gibi çok emek harcanıyor para etmiyor.Traktörüne zeytin yağı koyan biri çıkmış haberlere izleyemedim.Yakıttan tasarruf yapıyormuş.Eski traktörlere 2.5 asit, yeni traktörlere ekstra sızma 03 asit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Akhisarlı, Sizlerin ürünleride bereketli olsun. Bu hafta içinde bir arkadaşın 166 kg gemlik cinsi zeytininden 52 kg yağ çıktı. Başkası söylese zor inanırdım fakat makinayı kendim kullandığım ve zeytin hamurunu gördüğüm için bunları yazıyorum. Bizim yörede bu yıl gemlik cinsi zeytinlerde randıman iyi. Bizde'de geçen yıl yağların asitleri çok düşük çıkmıştı bu sene hava şartlarına bağlı olarak epey yüksek çıkıyor havalar soğudukça yerli çeşitlerde asit seviyeleri normal düzeye düşeceği kanaatindeyim. Eskiden zeytinyağının içerisine başka yağlar karıştırırlarmış fiyatı yüksek olduğu için, Şimdide diğer yağların ve yakıtların içine zeytinyağı karıştırmaya başladılar. Allah sonumuzu hayır eylesin. (Tüm üreticilerin) Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |