![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Ben fakir, Belirttiğiniz gibi bu bitkinin litaratür ismi kocayemiş olmasına rağmen genellikle ege bölgesinde dağ çileği olarak bilinir. Bende sizin bir nazcizane sözünüzden alıntıyla cevap vereyip, Bizim bahçeyede uğradıysa bir fakir nasibiyle ve bereketiyle gelmiştir. Hoş sefa gelmiştir bizede gelen misafiri boş cevirmemek görevi düşer. Muğladan selamlarımla. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sayın smnunal, bahçenizi ilk defa geziyorum Maşallah her şey ne kadar bol ve bereketli, ellerinize sağlık. Artık bahçenizin Daimi takipçisiyim. Bu sivri ve uzun patlıcanları ilk Marmaris'te görmüştüm ve çok şaşırmıştım ama kızartması çok lezzetli oluyor. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın vehibe, Bahçemize hoşgeldiniz. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Yukarıda resmini eklemiş olduğum siyah uzun patlıcan çok verimli bir çeşit olup çok lezzetli tamamen yöresel bir çeşittir. Her türlü yemeği çok lezzetli olur. Bu seneki tohum takas etkinliğine yeterli miktarda tohum göndereceğim yetiştirmek isteyen herkesin ekmesini tavsiye ederim. Muğladan selamlarımla. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Sn smnunal hocam maşallah çok aktifsiniz elinize saglık Saygılar |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkürler. İnşallah sizlerde daha güzellerini yetiştirirsiniz. Muğladan selamlarımla. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kocayemiş bizim buralarda hava sıcaklığı -10 derecelere düştüğünde bile birşey olmuyor. Meyve ile aynı anda çiçekli olması ve çiçeklerinin güzelliği için yetiştirilebilir. Bir de çiçekli olduğu dönem bahçelerde çiçeklerin çok az olduğu döneme denk gelmeside güzel tarafı. Muğladan selamlarımla. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
sn.smnunal bey dağ çileği yeniyormu görüntüsü,çiçeği harika uzun zamandır sayfanızı ziyaret edemedim yine herşey çok güzeller ellerinize emeğinize sağlık göndermiş olduğunuz tohumlar içinde çok ama çok teşekkür ediyorum size.. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dağ çileği meyvesi yenilen çalı formunda bir bitki. Güzel sözleriniz için teşekkürler. Gönderdiğim tohumlardan inşallah güzel bitkiler yetiştirirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2012
|
Sevgili smnunal, Dağ çileği/kocayemiş konulu yazınızı cevaplamayı atlamışım. Acemiliğime verip bağışlayın lütfen. 1950 yılında Boğaziçine taşındığımızda, evimizden içeriye doğru onbeş dakika yürüyünce, ( ki yaklaşık 1 km yapar) kocayemiş ormanına girilirdi. Çok yaygın ve yerelmasına benzer bir kök yapısı vardı, taşkömürü gibi yandığı için oduncular söküp söküp satarlardı. Şimdi değil orman, örnek bir tek kök kalmadı. Selamlar ve sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Ben fakir, Bağışlanacak bir şey yok bizlerde ilk zamanlar forumda yazdığımız yazıları bir daha aradığımızda bulamaıyorduk acemilikte olur böyle şeyler. Bizim bölgede dağ çileği adı üzerinde ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen bir çalı formunda bitki olduğundan kimse onun odunuyla uğraşmaz. Onun için lokalde olsa bazı yerlerde bulunuyor. Muğladan selamlarımla. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Zeytin tarlasının bir kısmında dikili olan, Gemlik cinsi 4 yaşlı fidanlardan ilk gün toplanan zeytinlerden sezonun ilk zeytinyağını çıkardık. Elde edilen zeytinyağı yaklaşık olarak 140 kg. oldu. Siftahı bizden bereketi Allahtan olsun. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Bereketli olsun sn. smnunal, çok güzel görünüyorlar bilmeyenler olabilir diye söylemeden geçemiyeceğim, zeytin toplamak çok zor iştir... Soğuk demeden yağmur demeden sabahın köründe başlanır, taa ki akşamın karanlığına kadar sürer ... Kolay gelsin Allah yardımcınız olsun. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maalesef emek olmayınca yemek olmuyor. Zeytin toplama kış dönemine geldiği için birazda zorluğu oradan geliyor. Birde üstüne ürettiğiniz ürünün değerini alamadınızmı yorgunluğunuzda gitmiyor. Tüm üreticilerin emeklerinin karşlığını alması dileğimle. Güzel temennileriniz için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeniz ve zeytinleriniz çok güzel. Zeytinleriniz ve zeytinyağı bereketli olsun. Emeklerinize ve ellerinize sağlık. Rengi o kadar güzel ki hani mis gibi kokusu buralara kadar geldi desem yeridir... Kızım görse herhalde pek zeytin bırakmazdı sizin ağaçlarda ![]() ![]() Acaba 140 kg zeytinyağı kaç kg zeytinden elde ettiniz? Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel sözleriniz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Zeytinyağının rengiyle ilgili önceki mesajlarımda açıklama yapmıştım kokusunu yazmayı unutmuşum hatırlattığınız içinde ayrıca teşekkür. Yaklaşık olarak 620 kg zeytinden 140 kg yağ elde edildi. Maşallah kızınızda pek şirinmiş, Allah uzun ömür versin. Babaların yanında kızların sevgisi bir başka oluyor, Hele torun olursa. Muğladan selamlarımla. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Bereketli olsun. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Sevgi, Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Mevlam toprak özlemi çekenlere fazlasıyla versin. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kardeşim; Uzunca bir zamandır internete giremediğim için, çok arkadaşımızın bahçesini gezemedim. Bugün seninkinden başlıyorum. Son birkaç aylık bölüme gözatabildim. Bende Dağ çileği ve Yaban mersini görüntülerine bayıldım. Yaban mersini bizde olmuyor. Ama Dağ çileğimden ümitliyim. Gerçi iki senedir çiçeklenip, meyve tutmadı ama bu sene ümitliyim. Zira gece nemini çok sevmiyen bir bitki. Bu yüzden bu sene üzerini tülleyip geldim. Bakalım baharda meyve tutup tutmadığını göreceğiz. ![]() Zeytin konusunda telefonda söylediklerin nedeniyle, fotoğrafları iyice merak eder olmuştum. Gördüm. Bundan böyle renk konusunda daha titiz olacağım. Aydınlattığın için sağol. Maşallah, her işe yetişiyorsun. Bahçenin bereketi bunu kanıtlıyor. Allah bereketini ve kazancını arttırsın. Selam ve sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçemi ziyaretin ve övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi dağ çileği fazla nem ve rutubeti seven bir bitki değil bizdekiler tamamen kayalık ve yamaç arazilerde kendiliğinden yetişen bitkiler. Yaz döneminde bazı yıllarda 6-7 ay yağmur yağmadığı zamanlarda bile birşey olmuyorlar. İnşallah sizin bitkinizde güzel çiçekler açar ve bol meyve tutar. Muğla'dan selamlarımla. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2013
|
MAŞALLAH ne güzel görünüyor... Zeytin ve zeytinyağı almak istiyorum... kargoyla gönderilirse nakil işlemi de hallolur...zeytin ve zeytinyağı satan üye var mıdır acaba..yeni üye oldum siteye |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Dünyalı, Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Zeytin yağının renginin sarı olması zeytinlerin kaliteli olması ve sıkım esnasında içerisindeki vitamin, minarel ve enzimlerin etkisinin kaybolmaması için su sıcaklığı çok önemlidir. Zeytinyağının kaliteli olması için mümkün olduğunca ısıl işlemden enaz etkilenecek şekilde işlem yapılmalıdır. Sıkım esnasında makinaları kendim kullandığım için mümkün olduğunca en iyisini yapmaya çalışırım. Bahçesi olan ve zeytin yetiştirme imkanı olan herkesin zeytin dikmesini öneririrm. İnşallah sizlerde kısa sürede kendi zeytin ve zeytinyağınızı üretme ve tüketme mutluluğuna kavuşursunuz. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|