![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
|
İş yerindeki saksılarım
Geçen yıldan kalan 13 litreye yakın saksılarım. ![]() Tohum olarak tatlı biber almamıştım, bu yüzden bende İzmir Kemeraltı çarşısından 6 adet tatlı manisa biberi fidesi aldım ve 3 saksıya 2'şer tane diktim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
|
İş yerindeki saksılarım
Tohumdan büyütüp saksılara diktiğim fidelerin ismi ve cinsi şu şekilde; 3 adet ''Trip L Crop Derviş Domates'' 3 adet ''İtalyan Akardiyon Domates'' 3 adet ''Sırık Domates'' 3 adet ''Çengelköy Salatalık'' 3 adet ''Cayenne Kırmızı Acı Kıl biber'' 3 adet ''Ilıca Acı Yeşil Biber'' 3 adet ''Kandil dolmalık biber'' (şuanda viyolede henüz şaşırtma aşamasında değiller, sonradan dahil olacak) 3 adet ''Tatlı Yeşil Manisa Biberi'' ( hazır fide olarak alındı) Düzenleyen gürcan_keskin : 14-05-2014 saat 00:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Gürcan bey saksılarınız güneş alıyor mu? sanki gölgedeymişler gibi geldi bana. Bol bol mahsul almanızı dilerim. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ön tarafı iş merkezi olduğu için güneşi öğleden sonra alıyor. Teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah!.. Gerçekten maddi, manevi verilen emek karşısında ben saygı duyuyorum. Alenen sevince başarılır, sevmek, istemek yeter diyenlerdensin Sevgili Gürcan. Her daim emeklerin, başardıkların karşısında ben büyük bir zevkle takip ediyorum sayfanı. 9 senedir kahvaltı yapmayan ben gül reçeli alıp geçen gün büyük bir iştahla kahvaltı yaptım sayende. Emeklerinin karşılığını göresin, mahsulün bol olsun. İnşallah kızartmaları, salataları bekleyeyim. Rastgelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Her konuda insan sevince, içinde olunca neden başaramasın ki? Yeter ki istesin. İstemek, emek vermek ve bunu severek yapabilmek istediğini yakalayabilmenin, başarabilmenin referansıdır ve haliyle sağlam bir referans ![]() Bizim heybemiz küçük umutlardan büyük mutluluklar yakalama arzusu ile doludur. Bir makalede şöyle demiş yazar; ''Hamur gibi mayalanan öykülerimiz olmalı yaşarken, kabarıp taşan, ekmek olmalı masalarımızda yemeğimize aşımıza katık. Ve kaldırıp kutsal olması yere konulan değerlerimiz olmalı, geleceği şekillendiren masallarımız olmalı torunlarımıza anlatabileceğimiz, kitaplara konu olmalı Sevgiler, Sevgilerimiz. Sevgi Değer olmalı yürek içinde, kalbin sol köşesi atmalı delice . Ve Masallarımız olmalı Sevgi ve güzellikler üstüne.Tanımlamalı herkes kendi dilince Sevgiyi. Yaşam Sevgi olmalı, Riyâdan uzak.'' Kısacası sevebilmek. Ağacı, çiçeği, böceği, taşı, toprağı, havayı, suyu, denizi, güneşi. İnsanları, kendini sevebilmek... Bende gece gece niye bu kadar edebiyat parçaladıysam ![]() Afiyet olsun sevgili YeniGine. Sayemde gül reçeli de yediniz kahvaltıda. İnşallah bol bol ürün alırız. Bu yıl biberlerden turşu yapmayı düşünüyorum bakalım artık. Sayın Hira bu gidişle öyle olacak sanırım ![]() ![]() Reçel serüvenini hiç sormayın? Sevgilerle... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Nerelerdesiniz sevgili Gürcan, sayfanız sessiz pussuz kalmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Sayın Gürcan keskin, sayfanız, çiçekleriniz sebzeleriniz, reçeliniz; hepsi, hepsi harika. Elinizi attığınız her şeye kattığınız güzelliğe hayran kaldım. Bundan sonraki çalışmalarınızı ilgi ve merakla izliyor olacağım. Kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sayın Asia hoşgeldiniz. Teşekkür ederim düşünceleriniz için. Her zaman memnuniyetle beklerim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Saksıdaki Sebze Fidelerim
Tohumdan yetiştirdiğim fideleri saksıya diktikten sonra hızla gelişmeye baladı. Bu yüzden bambu çubukları ile destek aşamasına geçtim. Koçtaşta 20 adet 120 cm boyundaki bambu çubukları fiyatı 12,99 tl. Bu bambu çubuklardan alıp saksılara yerleştirdim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Otur kalk sayfanı dolaşmayı bitirdim, herşeyi dikkatlice okudum ve inceledim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili berçin hoş geldiniz. Beğenileriniz ve güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Sizin terasınızdaki güzelliklerde alkışı hak ediyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
Saksı fidelerinde son durum
07.06.2014 tarihi itibari ile domates fideleri. Tohumdan yetiştirdiğim Trip L crop derviş domates ![]() Yine tohumdan yetiştirdiğim İtalyan Akardiyon domates ![]() İtalyan Akardiyon domates ![]() Tohumdan yetiştirdiğim Sırık domates ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
Saksı fidelerinde son durum
Tohumdan yetiştirdiğim kandil dolmalık biber fideleri vardı henüz şaşırtma yapmamıştım fakat iş yerinden bir arkadaş fideleri görüpte heveslenip bahçeme ekicem diye isteyince bende kıramadım verdim. Dolmalık biber fide ekimi iptal oldu anlıyacağınız ![]() Bunlar hazır aldığım tatlı Manisa biberi ![]() Tohumdan yetiştirdiğim Cayenne kırmızı acı biber ve yeşil ılıca acı biberler. ![]() Cayenne biberler çiçeklendi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili YeniGine. Evet bu uygulamayı yapmıştım üstelik domates ve biber fidelerinde de yaptım. Yinede araştırıcam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
![]() Kaktüsleri gördükçe bir hayli ilgim artmaya başlamıştı. Komşumuzun merdiveninde kaynana topuzu dedikleri kaktüs vardı ve bana ''istersen bir parça alabilirsin'' demişti. Bende bir ara heveslendim fakat dikenleri ellerime batınca vazgeçmiştim. Sevgili hira, yenigine ve baytömürcüğün tavsiyeleriyle ilk kaktüsümü saksıya diktim. ![]() Eldivenleri elime taktım ve eski bir bıçağın ters yüzü ile kenarından bastırıp bir parça aldım yanında küçük bir parça ile de birlikte koptu. Fakat aşağıdaki resimde göreceksiniz bu bu şekilde dikildiği zaman tutuyormu şimdi. Herhangi bir kökü falan yok. Diplerini biraz toprağa gömülü diktim... Bu saksı komşunun merdiveninde. Kaktüsler böyle tek saksıda. ![]() Tek bir topu eldiven ve sert bir cisim ile bastırarak kolayca kopardım. Fakat gördüğünüz gibi alt tarafı böyle dikince büyüyor mu? ![]() Biraz toprağın içine oturtup kenarlarından bastırdım. ![]() Sanırım yakında çiçek açacaklar... ![]() Sarı lacivert küçük çakıl taşları ile süsledim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |